Dreptul la replică

rosmarinus a zis,
03/20/2009 la 11:01 am

Tov.Fantana asculta aici :INAPOIA MEA, SATANO ! ZICE MANTUITORUL LUMII
Cine esti tovarase, cui stapan slujesti ? Lui DUMNEZEU in nici-un caz. Ce talmes-balmes faci cu cezarul ! “Si de ce nu i-as da ce este al lui ?”zici dta.
Asculta bine aici: Eu am peste 80 de ani si am vazut si auzit multe in viata mea….ii dai cezarului ce este al lui, cand este cu adevarat cezar, adica respecta credinta ortodoxa a poporului, respinge avorturile, homosexualitatea, eutanasia,etc…….

Tovarase Fantana care esti imbracat in sutana, faci apologia pasapoartelor biometrice, a tehnologiei RFID ? Las’o mai incet ! Deocamdata vad ca te-ai molipsit de frumusetea Dracului, caci cartile pe care le citesti nu sunt sfinte.
Dta faci jocul diavolului, cred ca esti stapanit de el. DA, 666 este un numar spurcat, este cifra Fiarei, stii foarte bine acest lucru, dar te prefaci ca nu stii.
“URINA NU SE POATE FACE AGHIAZMA”, zice Sf.Paisie Aghioritul.De ce amesteci lucrurile sfinte cu cele diavolesti ? Nu ti-e frica de DUMNEZEU ? Si mai lasa-l pe Parintele Filoteu, nu-i mai trunchia spusele, Dansul este cu adevarat FIUL LUI DUMNEZEU. Te-am corectat, vei accepta oare corectia ? Nu cred.

Tov.Fantana, mergem mai departe :
Patriarhul Daniel si asa zisul Sfant Sinod, sunt TRADATORI DE DUMNEZEU, DE NEAM SI DE TARA. DE CE SUNT NEUTRI ? NU AU FOST ALESI SA APERE SFANTA ORTODOXIE ? Dta crezi ca Sinodul nu trebuia sa se implice, in schimb milioane de romani, cred exact contrariul, adica ca Sinodul si Patriarhul trebuiau sa fii primii care il apara pe DUMNEZEU, deci sa apere TURMA LUI HRISTOS. Dar “Preafericitului” si complicilor sai nu le pasa…
Si ce, Biserica din Grecia nu-i tot Ortodoxa ? De ce spui, ca acolo este un alt fond ? Ma, voi nu il iubiti pe DUMNEZEU , nici Neamul, nici Romana. Ce tot indrugi vrute si nevrute ? Incerci sa manipulezi, esti viclean, dar nu tine, te-am dibuit cine esti…..

Tov.Fantana, continui…..
Am impresia ca visez…Ne iei drept imbecili ? De ce nu crezi ca problema pasapoartelor biometrice merita interventia Sinodului ? Daca nici duhovnicul dtale nu crede, nici alti parinti, nici prietenii dtale, este pentru CA VOI SUNTETI IUDELE CARE L-AU RASTIGNIT PE MANTUITORUL. SLAVA DOMNULUI, CA MAI AVEM SFINTI CA PARINTELE IUSTIN PARVU, CARE IL IUBESTE PE DUMNEZEU SI CARE SPUNE ADEVARUL POPORULUI. Cand amintesti de Parintele Rafail este vorba de P.Rafail Noica ? Sper sa-l vad in curand, sa-mi lamureasca anumite lucruri…

Tov.Fantana, ce tot dai in Adevaratii Calugari ai lui DUMNEZEU ? Ei lupta pentru HRISTOS, iar voi ascultati de Tatal Minciunii care este Satana. Cand superiorul este un Tradator il judeci, pentru ca acest drept ti’l da DUMNEZEU. Ce tot ne freci ridichea cum “ca superiorul nu trebuie judecat” ? DACA SUPERIORUL NU APARA BISERICA LUI HRISTOS, TREBUIE SCOS DIN BISERICA SI TRIMIS LA MUNCA CAMPULUI, PENTRU A I SE LIMPEZI MINTEA INDRACITA…DECI INTELEGE BINE, NU MAI VENI CU “ADEVARURILE DTALE….

II SALUT IN HRISTOS, PE TOTII STUDENTII SI PROFESORII DE LA FACULTATEA DE TEOLOGIE, CARE LUPTA PENTRU ADEVAR. DUMNEZEU ESTE CU NOI !
CONTINUATI LUPTA !

Sa mergem mai departe…tov.Fantana…
Te iei si de problema cipului din permisele de conducere…si tragi concluzia :”Cu adevarat brownian” Esti filozof. Folosesti cuvinte inalte..Praf ne-ai facut…!?!? Asculta-ma bine (vreau sa zic: citeste cu atentie ce iti spun) :
SI O BABA IN PICIORELE GOALE CARE SE ROAGA IN SFANTA BISERICA , IN FATA SFINTELOR ICOANE,ARE MAI MULTA CREDINTA DECAT DTA, DECAT VOI.
VOI NU AVETI CREDINTA IN DUMNEZEU, VOI IL BATJOCORITI SI VETI PLATI INTR’O BUNA ZI…. DUMNEZEU NU SE LASA BATJOCORIT, DEOCAMDATA MAI ASTEAPTA INTOARCEREA VOASTRA …..GRABITI’VA, CERETI’I IERTARE DOMNULUI HRISTOS, CA ALTFEL VETI ARDE IN FOCUL CEL VESNIC….

Tov.Fantana….
Recunosti ca este o injosire sa-ti iei pasaport biometric si totusi vrei s-o faci.Ia-l daca ti-au spalat creierul in halul asta… Parca il aud pe tov.Stoica Ilici Lenin din Dealul Patriarhiei….si el zicea ca o sa fie primul, care va lua pasaport biometric, asteptam sa ni-l arate…Din cauza unora ca dta, fara demnitate, fara credinta in DUMNEZEU, incearca DUSMANII CRUCII, SA NE INGENUNCHEZE. DAR NU VOR REUSI. CHIAR DACA VOM MURI, VOM FI AI LUI HRISTOS. PE CAND VOI, CEI CARE L-ATI RENEGAT PE DUMNEZEU, ATI RENEGAT POPORUL ROMAN, AL CARUI SANGE IL SUGETI SI AL CARUI SUFLET IL PIERDETI, SI ATI RENEGAT TARA ROMANEASCA A LUI STEFAN CEL MARE SI SFANT, A LUI MIHAIL EMINESCU, A CELOR TORTURATI IN INCHISORILE COMUNISTE, SUNTETI AI CUI…..GHICI ????

Tov.Fantana…

Ce, Ma ? Ai Pascut vacile cu “Maria” ? CUM ITI PERMITI SA HULESTI NUMELE CEL SFANT AL MAICII DOMNULUI ? NU PUTEAI SA SCRII SFANTA FECIOARA MARIA ?
AVETI GRIJA, SA NU VA BLESTEM ! NU VA ESTE FRICA DE MANIA DOMNULUI ?
SFANTA FECIOARA MARIA S-A SUPUS RECENSAMANTULUI, FIINDCA LA ACEA VREME, NU STIA INCA, CA FIUL EI CEL MULT IUBIT VA FI RASTIGNIT DE IUDE CA VOI,. DAR, DACA AR FI STIUT , S’AR FI LUPTAT SA-L APERE PE FIUL EI, ADICA PE DUMNEZEU. Dar sa continui….
Permite’le tovarase, sa te numere ca pe animale,sa te trateze ca pe un infractor, etc, dar cruta-ne pe noi si pe copiii nostri cu gogoritzele dtale.
“POPORUL ROMAN NU ESTE UN POPOR DE INFRACTORI”, ASA CUM FOARTE BINE A ZIS SFINTIA SA MITROPOLITUL BARTOLOMEU ANANIA. LA MULTI ANI, CU SANATATE SF.MITROPOLITE BARTOLOMEU !
Ce, ne indemni la SUPUNERE ? Ma, tovaraseilor imbracati in piei de oaie,NOI SUNTEM URMASII LUI STEFAN CEL MARE SI SFANT, LUI MIHAIL EMINESCU, VLAD TEPES, MIHAIL VITEAZUL, MARTIRILOR BRANCOVENI SI SFETNICULUI IANACHE, DE ASEMENEA URMASII CELOR TORTURATI IN INCHISORILE COMUNISTE PENTRU NUMELE LUI HRISTOS. NOI SUNTEM MANDRI CA SUNTEM ROMANI, SUNTEM GATA SA MERGEM LA MOARTE PENTRU HRISTOS, CEEA CE NU ESTE CAZUL VOSTRU…

One Comment to “Dreptul la replică”

 1. Mi-am permis să preiau această replică pentru bogaţia sa simptomatică, a freneziei (ameninţând să devină isterie) acestor zile.

  Dragă Rosmarinus, respect pentru vârstă, iartă-mă totuşi că o să te tutuiesc.
  În primul rând multumesc pentru apelativ, nădăjduiesc să fiu şi să rămân tovarăşul lui Hristos.

  Eu am parafrazat cuvintele Domnului “Daţi Cezarului ce este al Cezarului şi lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu” (Matei, 22, 17-22) pe care le spune unor farisei ce doreau să îl ispitească, să îl stigmatizeze cumva încadrându-l în partida utranaţionaliştilor şi să îl dea pe mâna romanilor. Ei bine Cezarul acesta şi cel de mai târziu nu a respectat niciodată cele de care spui. El şi-a văzut de mersul imperiului, regatului, republicii după cum i-au schimbat patimile inima şi mintea, uneori mai aproape de înţelepciunea cea adevărată alteori aproape de întuneric. Dacă privim personajul istoric, Cezarul de care spune Hristos era departe de a fi un model. Ceea ce este al cezarului poate fi identificat cu ordinea socială, datoria civică, în măsura în care acestea nu contravin Hristos
  Ideea era că poţi să fii membru al unui stat/imperiu/republică, să dai cezarului cele legate de ordinea civică şi să fii şi bun ortodox, idealul social nu se suprapune cu cel creştin.
  În cazul nostru stocarea datelor personale pe suport magnetic nu intră în dezacord cu statutul de creştin.

  Parintele Filoteu m-a impresionat prin căldura sa când l-am cunoscut. În iesirea în public legată de paşapoartele biometrice însa consider că face unele greşeli, mai mult, îmi pare un pic ideologizat în unele răspunsuri. Sper să le punctez efectiv pe interviurile dânsului în măsura în care găsesc timpul necesar. Îmi doresc ca părintele Filoteu să devina fiu al lui Dumnezeu.

  Fondul diferit din Grecia constă într-un naţionalism eclezial, nu obligatoriu profund spiritual şi întemeiat duhovniceşte, el vine din istoria zbuciumata a statului, uneori şi din firea mândră a grecului, din păcate. Este totusi un liant pentru comuntăţi, o relaţie vie pe care biserica grecească o foloseşte cu succes de multe ori în misiunea sa. Alteori trenează în umbra sa. La noi nu există acest fenomen.

  Brownian adică fără cap şi coadă, haotic. Mă întreb ce a făcut cel care şi-a ars permisul, l-a declarat pierdut şi l-a recuperat sau a renunţat de tot la permis în perspectiva unei viitoare cipări a sa. Este absurd. Isteria

  Cunosc citatul lui Ţutea. Metaniile le-am deprins de la străbunica mea, Dumnezeu să o ierte şi să o odihnească. De multe ori muncea de dimineaţă până seara desculţă şi rugăciunea îi odihnea întradevăr chipul în toata vremea. Sunt departe de frumuseţea ei.

  Asta este Rosmarinus. Îl respect pe părintele Iustin dar nu respect isteria antiierarhie ce s-a creat, pentru ce se întâmplă acum sunt gata să mă iau la trântă, sper că nu cu fraţii mei. Părerea mea este că se alunecă într-un pietism, prin pietism înţeleg acele mişcări paralele cu biserica ce substituie evlavia aşa cum o moştenim din tradiţie cu altceva, fie un extremism sentimental, fie un activism exagerat în numele panicii generate de un eveniment iminent, fie o isterie motivată de neînţelegerea unor schimbări formale din biserică În biserica ortodoxă rusească pe un asemenea fenomen s-a grefat schisma din secolul XVII a numiţilor ” vechii ruşi”, în parte lipovenii de la noi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: