Nigel Kennedy – Czardas

Ucenic al luiYehudi Menuhin deci, indirect, al lui George Enescu, scoţianul Nigel Kennedy a distrus eticheta de pe scenele marilor atenee din întreaga lume, a adus muzica clasică mai aproape de tineri, a scos smokingul din garderoba şi morga aristocratică obligatorie demonstrând că poţi să cânţi foarte bine Chopin şi în t-shirt.

Probabil că este şi un pic de marketing şi imagine asumată în toate acestea dar pe de altă parte sunt mişcări în favoarea unei vitalităţi debordante, a apropierii de public, de colegii de scenă.

Un fragment de cronică artistică din „Şapte seri”după concertul din 2008 de la Bucureşti:

„…Încercând să se apropie mai mult de spectatori, Nigel Kennedy a coborât de pe scenă cu microfonul şi vioara, încercînd să convingă pe cineva din public să cânte. El însuşi a cântat foarte aproape de oamenii din public, fapt care i-a pus în alertă pe reprezentanţii agenţiei de pază ce se ocupau de securitatea artistului şi care au fost nevoiţi să îl urmeze pe acesta prin sală.

„Mulţumesc. Sunteţi un public extrordinar!”, a spus Nigel Kennedy după piesa pe care o anunţase ca fiind ultima din concertul său. Însă publicul, prin aplauze susţinute, l-a convins să mai rămână pe scenă pentru încă două bisuri.

„E minunat să cânţi pentru un astfel de public. Sunteţi fantastici. Mulţumesc că aţi venit!”, a mai spus celebrul violonist înainte de a se retrage de pe scenă.

One Comment to “Nigel Kennedy – Czardas”

  1. The effect of the audience on the performer is often underestimated. One time when I told Nigel he had played better that night than the previous night, he told me that it was all down to the audience on the second night. A better audience makes for a better performance.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: