Conferinţă Klaus Kenneth la Târgu Mureş

Conferinta Klaus Kenneth

Conferinta Klaus Kenneth

Ieri , 3 octombrie, de la ora 18.45, la biserica Sfânta Ana din Târgu Mureş s-a desfăşurat o întâlnire
cu Klaus Kenneth, autorul cărţii „Doua milioane de kilometri în căutarea adevărului”. Dacă cineva a înregistrat, m-aş bucura să ascult şi eu/şi noi acest cuvânt.
Câteva cuvinte pentru cei care nu îl cunosc: elveţian de origine, Klaus Kenneth intră, de mic copil, într-un infernal malaxor al satanei. Nedorit de părinţi – bătut mai mereu de mamă, până chiar în pragul uciderii, părăsit de tată –, Klaus pribegeşte, nopţi de-a rândul, prin cimitire, apoi baruri de noapte, locuri şi locuiri infame, perdante. Prins într-o capcană debordând de ocultism şi magie, în final se refugiază în muzică, alcool, sex şi droguri.
Klaus Kenneth este unul din căutătorii de experienţe spirituale care a epuizat aproape toate spaţiile de simţire, pentru a se statornici, în final, în Ortodoxie.
În căutarea sa, Klaus Kenneth călătoreşte în Turcia, Persia, Grecia, Iugoslavia, Bulgaria, Suedia, Norvegia, Finlanda, Laponia, Spania, Portugalia, Maroc, ajungând până în deşertul Sahara, pentru a se orienta apoi către Asia şi Orientul Mijlociu.
După o vizită într-o tabăra revoluţionară din munţii Mexicului şi o călătorie de 40.000 de kilometri prin SUA, se întoarce în Europa, trecând prin Anglia, Scoţia şi Germania Democrată. Părăseşte drogurile şi se apucă de yoga, ajungând în relativ scurtă vreme să cunoască stări de extaz şi levitaţie. După trei ani, hotărăşte să se mute în India, la Calcutta, unde va renunţa la Mişcarea Transcedentală în favoarea hinduismului. Călătoreşte prin India de sud, Thailanda, Malaiezia, Bhutan, Tibet şi Bangladesh, cunoscând numeroşi guru; puterile sale oculte sporesc – devine medium şi începe să primească mesaje „de dincolo“, cunoaşte numeroase stări de transă şi extaz, ba chiar are parte şi de o întâlnire drăcească cu zeiţa indiană a morţii, Kali.
După şase ani, hinduismul ajunge să îl dezamăgească şi, după o scurtă călătorie prin Israel, Ierusalim şi Sinai, Klaus Kenneth îşi continuă peregrinarea în căutarea păcii lăuntrice prin Bangkok, Pattaya, Laos si Cambodgia, trecând în cele din urmă la budism.
În 1980 se întoarce în Europa, trecând prin Rusia, Polonia şi Spania, şi rămâne să lucreze ca profesor în Elveţia. Atacurile demonice asupra sa se intensifică, iar Kenneth îşi găseşte refugiul în alcool şi în dans pâna la epuizare. Aflat la limita deznădejdii, caută ajutor în spiritualitatea sud-americană, călătorind în Peru, Ecuador, Columbia, Venezuela, Brazilia, Paraguay şi Bolivia.
În urmă cu 25 de ani, prin întâlnirea cu Fericitul Sofronie de la Essex, se converteşte la Ortodoxie.
Experienţele lui Klaus Kenneth sunt unele dintre cele mai surprinzătoare, înfăţişând o lume cu totul diferită de cea pe care o întâlnim în filme, în revistele de gen. Autorul întâlneşte faţă către faţă pe unii dintre cei mai renumiţi maeştri spirituali, cu unele personalităţi de excepţie şi trece prin situaţii atipice de-a dreptul.
Întreaga sa experienţă spirituală e descrisă în volumul autobiografic Două milioane de kilometri în căutarea Adevărului, carte publicată în peste 10 limbi, în tiraje de milioane de exemplare. E invitat de ani de zile să conferenţieze în diferite tari ale lumii, numai anul acesta conferenţiind în Grecia, Bulgaria, Anglia, Ungaria, România etc.
În limba română, a mai publicat cărţile: Zei, idoli, guru. Marile religii ale lumii văzute prin ochii creştinismului, cu o prefaţă de Pr. Conf. Univ. Dr. Cosntantin Necula şi Călător pe pământ românesc. Convorbiri, file de jurnal.

Călător pe pământ românesc cuprinde o serie de convorbiri realizate de Romeo Petraşciuc şi Raluca Toderel cu Klaus Kenneth, pe timpul şederii sale în România, precum şi un jurnal al călătoriei sale din toamna anului trecut.

Volumul Zei, idoli, guru. Marile religii ale lumii văzute prin ochii creştinismului e unul de analiză apologetică asupra hinduismului, budismului, islamismului etc. abordate prin prisma unui creştinism viu, fecund, care îşi duce până la capăt mărturisirea. Un veritabil „manual de supravieţuire creştină”, cum îl defineşte Pr. Conf. Dr. Constantin Necula, în prefaţa acestei noi apariţii.

3 comentarii to “Conferinţă Klaus Kenneth la Târgu Mureş”

  1. Da, cunosc disputa creata de acest articol. Am citit cartea si tind sa nu fiu de aceeasi parere. Cartea reprezinta o marturie , din cate cunosc a fost citita si de alti parinti care au gasit-o valabila.
    Articolul poate fi discutat punctual daca doriti, mi se pare usor criticist si psihologizant..

  2. mie personal nu imi place acest personaj,la care i se face prea multa reclama si pe forumul crestin ortodox.unde-i multa reclama marfa nu-i……..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: