Din ce moarte ne-a izbăvit Hristos – părintele Rafail Noica

“Trebuie să ştim legea asta, ca lege cumplită: dacă nu îl port acuma pe Dumnezeu, dacă nu-L văd acuma în viaţa mea pe Dumnezeu, nici dincolo de viaţa asta nu-L voi vedea”. Extras din conferinţa Părintelui Rafail Noica – Din ce moarte ne-a izbăvit Hristos (Alba-Iulia, 2005)

Sau cuvintele Sfântului Simeon Noul Teolog: „Cei ce L-au dobândit în sinea lor pe Dumnezeu vor fi înălţaţi, după sfârşitul lor, la ceruri. Iar mai pe urmă Dumnezeu le va învia şi trupul acesta, făcându-l cu totul duhvnicesc şi va împărăţi asupra oamenilor cu totul întregi în nesfârşiţii veci. Ne vom ruga întotdeauna lui Dumnezeu cu cuvintele: „Vie Împărăţia Domnului” „.

Suntem chemaţi să trăim cu Domnul, în această Împărăţie, încă din viaţa aceasta, să înţelegem că nu există virtute în afara acestei vieţuiri, nu există această vieţuire fără o simţire osebită în inima noastră. „Duhul Sfânt nu poate fi prezent în suflet fără o flacără vizibilă şi sensibilă”. O asemena vieţuire trece dincolo de moarte şi de Judecată iar cel care (în)viază întru această Împărăţie nu se va mai nedreptăţi de o a doua moarte.

– întreaga conferinţă aici

3 comentarii to “Din ce moarte ne-a izbăvit Hristos – părintele Rafail Noica”

  1. Nu cred ca e o intamplare, dar am postat exact despre acesta conferinta (cronologic, dupa tine), fara a sti ca ai scris si tu despre acest subiect. 🙂

  2. Slavă Domnului, gând la gând cu bucurie!

  3. Ce e si mai incredibil este ca am vrut sa postez si despre Sf. Gherman de Alaska, fara a sti ca a fost pomenirea lui… Dar n-am mai avut timp 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: