Homosexualitatea poate fi vindecată

Prin iubire curată, în căutarea chipului omului

Prin iubire curată, în căutarea chipului omului

Potrivit unui studiu realizat de profesorul american Robert Spitzer homosexualitatea poate fi vindecata terapeutic dacă există cooperare și dorință din partea paciențiolor.

Un studiu realizat recent in Statele Unite a demonstrat statistic ca orientarea sexuala a lesbienelor si homosexualilor poate fi schimbata, existand posibilitatea ca acestia sa devina heterosexuali daca urmeaza un program de psihoterapie.

Studiul a fost realizat pe un grup de 200 de barbati si femei care sustin ca si-au schimbat orientarea homosexuala prin sedintele de terapie oferite adesea de anumite organizatii religioase care cred ca homosexualitatea este o orientare anormala. Rezultatele studiului sunt foarte apreciate in Statele Unite pentru ca cercetarile, publicate in revista „Archives of Sexual Behaviour”, au fost conduse de Robert Spitzer, profesor de psihiatrie la Universitatea Columbia din New York. Profesorul Spitzer este o autoritate in domeniul orientarii sexuale si din 1973 a contribuit considerabil la inlaturarea homosexualitatii de pe lista bolilor mentale a Asociatiei Americane de Psihiatrie.

”Cei mai multi homosexuali sunt multumiti de orientarea lor sexuala dar unii dintre ei nu sunt foarte incantati de acest lucru si ar dori sa adopte un stil de viata heterosexual”, sustine Spitzer. Cei 200 de participanti la realizarea studiului – 143 barbati si 57 femei – proveneau in mare majoritate din Statele Unite si Canada dar au fost cativa si din Europa. Toti au sustinut ca terapia urmata le-a schimbat modul in care priveau sexul opus. Terapia a constat intr-o serie de tehnici psihologice, in mare parte de autocontrol, cum ar fi evitarea situatiilor tentante, inlaturarea gandurilor erotice si relatiile non-sexuale cu femei si barbati heterosexuali.

Aceasta este și mărturia preoților ortodocși cu care am vorbit. Există creștini care, de obicei, datorită unor tulburări de afectivitate suferite în timpul copilăriei sau a unor excese survenite în situații extreme au  probleme legate de sexualitate. Prin păstrarea minții cât mai curată prin rugăciune, prin deprinderea tehnicilor ascetice din cărțile sfinților părinți și de la un părinte duhovnic priceput dar mai ales prin sacramentele bisericii, mărturisirea păcatelor și împărtășirea cu Hristos, aceștia și-au vindecat sufletele și mulți au întemeiat familii creștine frumos așezate.

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: