Scrisoare deschisă legată de sponsorizarea de către ERSTE Foundation a propagandei homosexuale din România

Europa incotro?

Poate Europa sa protejeze familia traditionala?

În data de 17 Martie 2013 un grup de 50 de clienți ai Băncii B.C.R. (Membră a Grupului ERSTE) și-a manifestat dezacordul față de politicile ERSTE Foundation de a sprijini propaganda homosexuală în România. Aceștia au transmis o scrisoare către directorii BCR și ERSTE Foundation în care au reamintit faptul că românii sunt conservatori și construiesc relațiile sociale într-un mod tradițional iar în centrul vieții sociale, la români, se află Familia creștină, formată din bărbat și femeie.  Semnatarii au cerut delimitarea pe viitor a ERSTE Foundation de sponsorizarea propagandei homosexuale în România.

La această scrisoare, în răspunsul primit în data de 22 Martie 2013, ERSTE Foundation și-a reafirmat politica sa de investire a unei părți a dividendelor obținute din participația în cadrul grupului ERSTE către acțiuni de sprijin a diverselor minorități, printre care și cea LGBT (Lesbianism-Gay-Bisexuali-Transsexuali) din România. Reamintim faptul că Banca Comercială Română este  parte componentă a Grupul austriac ERSTE, acesta fiind principalul acționar al B.C.R. (93,57%).

Drept urmare noi, clienții B.C.R. semnatari ai acestei scrisori, ne afirmăm public dezaprobarea și alegem să ne disociem de acțiunile ERSTE Foundation prin renunțarea la serviciile B.C.R..  În acest sens începând de astăzi, 27 Martie 2013, vom iniția procedura de renunțare la serviciile B.C.R. pentru a nu sprijini altfel propaganda homosexuală din România sau din alte țări.

Protestul nostru vizează excesele și propaganda publică provocatoare și agresivă de tip homosexual și pedofil și nu trebuie confundat cu intoleranța sau condamnarea persoanelor cu alte orientări sexuale. Cei care cer înțelegere și toleranță din partea societății trebuie la rândul lor să înțeleagă și să respecte valorile societății. Organizatorii evenimentului ”Luna istoriei LGBT (Lesbianism-Gay-Bisexuali-Transsexuali) nu au dat dovadă de respect față de aceste valori.

Cei care doresc se pot adăuga protestului nostru o pot face printr-un simplu comentariu la acest link, menționând numele și profesia, sau la adresa contact@floareadefoc.ro.

Semnatari:

 1. Asociația  Cercul Studențesc ”Floarea de foc”
 2. Asociația Euro<26
 3. Boambeș Andrei, economist
 4. Capsali Iulian, regizor
 5. Băndoiu Andreea Cosmina, lector universitar
 6. Cața Iosif Dan, preot
 7. Damian Gabor, antreprenor
 8. Dan Castea, manager
 9. Gheorghe Holbea, profesor universitar
 10. Dumitrache Eduard, manager/președinte ong
 11. Dumitrache Ana Nicoleta, artist plastic
 12. Preda Felix, director IT
 13. Vastea Răzvan, director consultanță
 14. Alina Ioana Dida, medic
 15. Floarea Carmen Irina, cercetător
 16. Mihaela Ursescu, consultant SAP
 17. Sfîrâiala Mirela, profesor
 18. Irina Sargov, arhitect
 19. Octavian Adrian Tabără, inginer
 20. Lenuța Liana Gabor, economist
 21. Dobre Cristina, jurnalist
 22. Mihai Gafitescu, consilier principal
 23. Alexandru Agavriloae, arhitect
 24. Mihai Madalina-Andreea, asistent manager
 25. Iordan Florin, etnomuzicolog
 26. Mariana Kincses, economist
 27. Attila Kincses, administrator
 28. David Maricica, consilier
 29. David Emil, inginer
 30. David Bogdan, student
 31. David Emilian, economist
 32. Nicu Mihali, regizor
 33. Boia Mihaela
 34. Boia Eugen
 35. Marian Rotaru
 36. Bucur Adrian, freelancer
 37. Jerlăianu Marius, marketing
 38. Georgescu Ioana, profesor
 39. Georgescu Sever, profesor
 40. Diana Preda, consultant
 41. Voronca Stefan, redactor
 42. Dinca Leonid, pensionar
 43. Marola Victor, asistent universitar
 44. Iulian Cacenschi, profesor
 45. Dumitrache Ion, medic veterinar
 46. Dulgheru Elena, jurnalist
 47. Mirea Sorin Alexandru, inginer
 48. Ababi  Raisa, farmacist
 49. Chitu Elena, asistent medical
 50. Dudu  Maria, asistent medical
 51. Zaharia Rodica, asistent medical
 52. Bilbie Ana-Maria, studenta
 53. Dopcea Ioan, microbiolog
 54. Asociația pentru Apărarea Familiei și Copilului,
 55. Eduard Pascu, inginer
 56. Feghiu Mariana, medic veterinar
 57. Feghiu Adrian, medic veterinar

Persoane care s-au alăturat demersului nostru după publicarea scrisorii deschise:

 1. Anda Barbulescu, inginer
 2. Bogdan Vladuta, pictor
 3. Cristi Pantelimon, profesor
 4. Mîndroc Ștefania Ramona, studentă
 5. Bortea Dan, economist
 6. Mihail Tomescu, preot
 7. Szabolcs Sipos, student
 8. Diana Stanciu, lucrător bancar
 9. Daniel Dragomir
 10. Dragoș Marcu, avocat
 11. Mihaela Gherasim, psiholog
 12. Camelia Oancea
 13. Marius Albin Marinescu
 14. Lucian Mandrea
 15. Emilian Adrian Gavrilean, preot, doctor în arte vizuale
 16. Laurian Tota, antreprenor OOH media
 17. Ana-Maria Bîlbîe
 18. Bolovan Ion Cosmin, notar public
 19. Marinescu Constantin Cristian, profesor
 20. Rancea Ionuț, preot
 21. Rancea Andreea-Ileana, traducător autorizat
 22. Petru Ciortan, inginer
 23. Leonard Vancu, activit civic
 24. Irina Rădulescu
 25. Asociația ProVita Media, București
Etichete:

One Comment to “Scrisoare deschisă legată de sponsorizarea de către ERSTE Foundation a propagandei homosexuale din România”

 1. Articol din Evenimentul Zilei:

  Un grup de clienti ai Bancii Comerciale Romane (BCR) au anuntat ca renunta la serviciile acesteia dupa ce o fundatie a grupului Erste, cel care detine banca, a sustinut financiar activitati organizate de homosexuali in Romania. Protestul a fost initiat ieri, dupa ce Fundatia ERSTE le-a raspuns protestatarilor ca va sustine financiar si pe viitor actiunile minoritatii LGBT – Lesbianism-Gay-Bisexuali-Transsexuali.
  Printre semnatarii initiativei se numara artisti, cadre medicale, jurnalisti, avocati, economisti, preoti, profesori dar si diferite asociatii. Asa cum reiese dintr-o scrisoare adresata EVZ, in data de 17 Martie 2013 un grup de 50 de clienti ai Bancii B.C.R. (Membra a Grupului ERSTE) și-a manifestat dezacordul fata de politicile ERSTE Foundation de a sprijini propaganda homosexuala in Romania. Aceștia au transmis o scrisoare catre directorii BCR și ERSTE Foundation. Au cerut delimitarea de „sponsorizarea propagandei homosexuale” In continutul acesteia, semnatarii precizeaza ca “au reamintit faptul ca romanii sunt conservatori și construiesc relatiile sociale intr-un mod traditional iar in centrul vietii sociale, la romani, se afla Familia creștina, formata din barbat și femeie”. De asemenea, semnatarii au cerut delimitarea pe viitor a ERSTE Foundation de sponsorizarea propagandei homosexuale in Romania.

  Numai ca, la aceasta scrisoare, in raspunsul primit in data de 22 Martie 2013, ERSTE Foundation și-a reafirmat politica sa de investire a unei parti a dividendelor obtinute din participatia in cadrul grupului ERSTE catre actiuni de sprijin a diverselor minoritati, printre care și cea LGBT (Lesbianism-Gay-Bisexuali-Transsexuali) din Romania. Fundatia ERSTE: „Nu avem legatura cu bancile” “Fiind unul din actionarii Grupului Erste, Fundatia ERSTE isi desfasoara activitatea independent de cea a bancilor din cadrul Grupului Erste, si astfel independent de cea a BCR”, se arata in raspunsul Fundatiei ERSTE. Reprezentantii acesteia au mai transmis ca “Fundatia ERSTE investeste o parte din dividendele anuale in proiecte pentru dezvoltarea societatilor din Europa central si de sud-est. Scopul nostru este de a contribui la cresterea acestor societati si de a intari valorile democratice si pe cele care vizeaza drepturile omului, in special in tarile in care sunt active bancile din cadrul Grupului Erste. Cu toate acestea, ne derulam programele conform propriilor principii si obiective, fara a avea o legatura cu bancile locale din Grupul Erste, care au propriile politici si proiecte de responsabilitate sociala. Fundatia ERSTE promoveaza (in toate tarile in care derulam proiecte) conceptual unei societati pluraliste si integrarea sociala a tuturor grupurilor defavorizate – fie ele minoritati etnice, persoane cu dizabilitati, comunitatea LGBT, batrani, femei, roma, persoane fara adapost, emigranti, persoane incarcerate, refugiati, sau, bineanteles, copii.”. Renunta la contractele cu BCR In urma acestui raspuns, semnatarii scrisorii au precizat: “Banca Comerciala Romana este parte componenta a Grupul austriac ERSTE, acesta fiind principalul actionar al B.C.R. (93,57%). Drept urmare noi, clientii B.C.R. semnatari ai acestei scrisori, ne afirmam public dezaprobarea și alegem sa ne disociem de actiunile ERSTE Foundation prin renuntarea la serviciile B.C.R.. In acest sens incepand de astazi, 27 Martie 2013, vom initia procedura de renuntare la serviciile B.C.R. pentru a nu sprijini altfel propaganda homosexuala din Romania sau din alte tari. Acuzatii: „Excese si propaganda agresiva de tip homosexual si pedofil” Initiatorii mai precizeaza ca “Protestul nostru vizeaza excesele și propaganda publica provocatoare și agresiva de tip homosexual și pedofil și nu trebuie confundat cu intoleranta sau condamnarea persoanelor cu alte orientari sexuale. Cei care cer intelegere și toleranta din partea societatii trebuie la randul lor sa inteleaga și sa respecte valorile societatii. Organizatorii evenimentului ”Luna istoriei LGBT (Lesbianism-Gay-Bisexuali-Transsexuali) nu au dat dovada de respect fata de aceste valori”.

  Articol preluat de Kappa.ro: http://stiri.kappa.ro/economie/28-03-2013/banca-acuzata-de-sponsorizarea-propagandei-homosexuale-si-pedofile-clientii-au-anuntat-ca-renunta-la-serviciile-ei-381376.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: