Rezultate finale ale recensământului din România: 98 % dintre români s-au declarat creștini

 

Slujbă de Bobotează în perioada interbelică

Slujbă de Bobotează

Structura confesionala a fost declarata de 18.861.900 persoane din totalul populatiei stabile si arata ca 86,5% dintre persoanele care au declarat religia sunt de religie ortodoxa; 4,6% s-au declarat de religie romano-catolica, 3,2% de religie reformata, iar 1,9% penticostala. Ponderi intre 0,4% – 0,8% au inregistrat urmatoarele religii: greco-catolica (0,8%), baptista (0,6%) si adventista de ziua a saptea (0,4%). Persoanele de alta religie decat cele prezentate mai sus reprezinta 1,8% din total. S-au declarat „fara religie” sau atei un procent de 0,2% din totalul populatiei.

Cu toate acestea, în numele laicității ideologice, în România activismul unor asociații de genul ASUR, Accept sau Active Watch, reprezentanți a 0.2% din populație, încearcă să arunce ierarhia creștină de valori în afara societății. Adeseori o bună parte din mass-media sprijină această campanie și ocultează răspunsul îndreptățit al societății civile creștine. Ce este de făcut?

Organizațiile creștine au intervenit în procesul redactării Constituției, având în vedere de exemplu lobby-ul pe care asociația Accept îl făcea pentru introducerea unor amendamente ce afectează familia tradițională.  Ce este de făcut când o minoritate, a cărui activism este finanțat din afară, nu se sfiește să intimideze politicienii români care apără public valorile creștine? Până unde să mergem în toleranța celor care manifestă intoleranță constantă față de sistemul de valori al majorității?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: