Despre adevăratul ucigaş al lui Michael Jackson – articol de Mircea Cărtărescu

Michael

Michael

Titlu original  al articolului este „Jacko, aşa cum (n-)a fost” şi a apărut în Evenimentul Zilei, 3 iulie 2009. Am încercat să scriu şi eu ceva, am renunţat în cele din urmă, îl citez doar pe părintele Sofronie Saharov dintr-o scrisoare către David Balfour: „Tragic pentru mine în toate acestea nu e că oamenii suferă atât, ci că mor fără să fi cunoscut pe Dumnezeu.”

Voi vorbi cu milă şi groază despre bietul, hidosul Michael Jackson, nefericitul rege al muzicii pop, pe care America l-a creat, America l-a distrus, sadic şi cu bună ştiinţă, iar acum America îl plânge ipocrit, totul în cadrul unui show colosal care aminteşte flagrant de pâinea şi circul Romei antice.

E drept, în zilele noastre gladiatorii nu mai sunt spintecaţi în arenă sub ochii cetăţenilor, ai matroanelor şi-ai clienţilor la o simplă întoarcere în jos a degetului mare. Dar circul merge mai departe, cu poleiala lui de glorie şi cu ploaia de aur revărsată peste capetele vedetelor, venerate ca zeii şi sfâşiate apoi cu aceeaşi fervoare.

Nicăieri ca în showbiz nu e mai vizibilă barbaria de fond a lumii noastre, lipsa ei de umanitate, de compasiune, de proiect, de orizont. Tinerii artişti, un val după altul, sunt antrenaţi şi aruncaţi în arenă, în groapa cu lei a unei uzuri şi a unei concurenţe sufocante. Sunt storşi literalmente de talentul pe care-l au şi, când cedează, când devin epave ciuruite de alcool, sex şi droguri, sunt aruncaţi afară, pur şi simplu, şi vin alţii în locul lor.

Sunt gladiatorii, cytarezii şi pugiliştii vremii noastre, mirosind a „blood, sweat and tears”, şi care-şi distrug viaţa în locul nostru, al tuturor. Ce figură tragică şi grotescă acest Jacko! Muzica lui aproape că n-are legătură cu efigia sa, cu personajul pe care, asemenea lui Pygmalion, l-a sculptat în propria lui carne.

Într-o piesă a lui Camus, împăratul Caligula era întrebat ce-şi mai poate dori, el, care avea totul şi totuşi era monstruos de nefericit. „Vreau luna de pe cer”, a spus el. Şi Michael pare să fi vrut luna. Frumosul adolescent cu păr cârlionţat care vânduse mai multe discuri decât oricine în istorie simţea o nelinişte existenţială adâncă.

Primul tabu biologic, psihic şi social pe care l-a transgresat în asaltul său nesăbuit asupra limitelor umane a fost cel al rasei. A devenit negrul alb, un hibrid nemaivăzut şi neclasificabil, mai curând un idol sau un arhetip decât ceva ce poate cu adevărat exista.

Graniţa sexului n-a rezistat mult nici ea: pe faţa văruită ca a gheişelor sau a clovnilor albi, şi-a pictat trăsături femeieşti. Scandalurile sexuale din acea epocă nu par să fi avut vreun fundament real. Au fost mai curând fantasme psihice ale acestui om care a vrut să fie everyman şi a ajuns de fapt no one.

A dormit în pat cu copii şi, dacă i-a atins necuvenit, până şi asta trebuie să fi fost nesexual, dintr-o curiozitate copilărească. Fiindcă negrul-alb-bărbat-femeie era şi matur-copil, fără să fie, de fapt nici una, nici alta.

Ultima limită a acestui mare melancolic ce alerga după lună a fost însăşi umanitatea sa. Negrul-alb-bărbat-femeie-matur- copil a devenit – în propriii lui ochi – om-zeu când a cântat „History” în cupa făcliei din mâna Statuii Libertăţii. Din acea clipă, deloc întâmplător, a început prăbuşirea.

Cel mai îndrăzneţ (dar şi mai grotesc) hybris al epocii noastre avea să decadă apoi cu o viteză fantastică. La cincizeci de ani, Michael Jackson nu mai era nici cântăreţ, nici om, ci un idol în sensul primitiv al cuvântului, un idol înspăimântat de sine însuşi. Lumea spectacolului îl schimbase într-un freak de bâlci asemenea femeii-păianjen sau omului-elefant.

Fusese târât în procese de o rea-credinţă evidentă, fusese deposedat de bunuri şi de glorie. Nu mai făcea decât tirajul tabloidelor care-l sfârtecau de viu pentru consumul gospodinelor. Cum trebuie să fi fost viaţa lui, cu cimpanzeul lui, cu falsele lui neveste, cu problematicii lui copii, cu domeniul lui, Neverland, unde se simţise o dată un Peter Pan înconjurat de prieteni micuţi, cu tonele lui de medicamente, cu doctorii şi avocaţii care l-au stors de bani, cu fundamentaliştii islamici care-l manipulau?

Cum trebuie să fi suportat, în ultimii ani, să fie nimeni, după ce fusese două decenii totul? Cum îşi mai suporta corpul, pe care-l batjocorise ca nimeni altul? Vestea morţii lui a zguduit lumea. Fireşte, lumea noastră de carton şi steluţe aurite. Pe posturile de televiziune („Tv makes it, tv even brakes it, tv makes the superstar wherever you are…”) n-a mai fost loc, câteva zile, pentru ştirile despre revoltele din Iran , nici pentru tragicele accidente aviatice.

Au beneficiat de moartea lui tirani, companii multinaţionale, senatori corupţi. Toate fraudele au fost ascunse sub preş, toţi şobolanii au putut să se fofileze neobservaţi. E efectul paradoxal al unei lumi ludice, în care showul e mai important ca viaţa şi tinde să se substituie realităţii.

Rămân, după Michael, câteva videoclipuri de neuitat şi o mască grotescă şi tristă. Tot restul, gloria şi turpitudinea, ţin de showbiz. John Lennon, ucis tot de această lume neiertătoare, spunea în cel mai trist cântec al său: „Toată lumea te iubeşte când eşti la doi stânjeni sub ţărână”…

112 comentarii to “Despre adevăratul ucigaş al lui Michael Jackson – articol de Mircea Cărtărescu”

  1. Nimic mai adevarat decat adevarul din acest articol. Felicitari autorului!!!!! In ziua in care a murit am zis „mai bine, ca a scapat de el si nu numai” dupa care mi-a parut rau ca am gandit asa..dar pana la urma, prima reactie a mea a fost una foarte pertinenta. Dincolo de miile de interese din jurul sau, MJ ne-a lasat muzica lui si intrebarea”is black or white?”

    • „parazit al societatii???…ori pui de diavol???”…cu aceasta intrebare am ramas citind ceea ce ai postat tu !!!

      • scuuze…trebuie sa precizez ca de ‘tine’ raluca era vorba…omuleti invizibili care
        inca nu v-ati ‘sters bine la nas’ si
        indrazniti sa judecati un „GENIU”???!!!
        ..ma intreb..cum de va inmultiti asa
        repede???!!!…lasati putin ‘aer curat’ sa
        respire si ‘oamenii’ pe acest pamant pe care ‘il infectati voi cu rautatea voastra!!!

    • Intrebarea este: stupid or stupidity, minte ingusta sau ignoranta? si cand spun asta ma refer la gandirea voastra in necunostinta de cauza.

  2. Nu stiu cine ii da dreptul domnului Cartarescu sa il judece pe Michael Jackson! Asemeni dumnealui, au fost, sunt si vor mai fi multi care isi vor da asa cu parerea (uneori in necunostinta de cauza). Dar oare cati realizeaza macar amploarea, impactul pe care l-a avut malitia lumii asupra lui Michael? Pentru ca daca acest articol are dreptate in vreo privinta, aceasta e aceea ca lumea l-a sfartecat pe acest copil precum hienele! Ce vina a avut el ca suferea de o boala de piele? Pentru ca aceasta boala, numita vitiligo i-a provocat „albirea” pielii. aca ati fost curiosi, poate ati observat ca si sora sa, La Toya este la fel de alba. Si totusi, despre ea, nu s-a mai speculat nimic…Oare de ce? Oare mass-media nu putea scoate la fel de mult profit de pe urma ei? Mie imi provoaca o infinita repulsie toate aceste minciuni sfruntate, precum si oamenii care se supun spiritului gregar si le ingurgiteaza. Oamenii care nu au o ratiune de sine statatoare, ci lasa presa sa gandeasca in locul lor…Ma intreb ce viitor mai poate avea o astfel de natiune?
    Lasand la o parte problemele noastre sociale, am observat ceva in articol, o remarca la adresa aspectului lui Michael. Dar ce este de reprosat la chipul unui INGER??? E unul din cele mai frumoase chipuri pe care le-am vazut. E…serafic!Nu e nimic grotesc la REGE, ci la aceasta remarca!
    Desigur, intotdeauna e mai simplu sa ridici mana si sa arunci cu piatra. Dar oare chiar s-a gandit cineva la framantarile interioare ale acestui suflet chinuit si incredibil de candid, care nu merita asa ceva??? E chiar asa de gresit sa incercam sa regasim copilaria pierduta? E oare…chiar atat de gresit sa pornim „in cautarea timpului pierdut”?

    • Cine este Cartarescu ? Nimeni si fara indoiala asa va ramane.
      Cine a fost Michael Jackson ? Un geniu.
      Nici nu merita sacitim ceva de Cartarescu.

  3. Exista n persoane care abia asteapta sa se intample ceva ca sa poata comenta cu privire la un eveniment nefast ca acesta…E mare pacat ca dl. Cartarescu nu a putut scrie ceva cat REGELE era inca in viata. Chiar dumnealui recunoaste ca : „Toată lumea te iubeşte când eşti la doi stânjeni sub ţărână”…Dar cum poate afirma ca in urma lui Michael au ramas doar cateva videoclipuri??? Cred ca nici nu am fost demni macar de o asa prezenta in lumea mizera in care traim…Cand cineva a incercat sa schimbe ceva, ei l-au inecat nemilosi in noroiul lor nativ, apoi au varsat lacrimi de crocodil. Din nou, e Greaţa…Dar Michael nu a murit si nu o va face niciodata, in ciuda sarcasmului exagerat al unora! Va fi intotdeauna lumina care a patruns in interiorul unor suflete pierdute…
    Te iubesc, Peter Pan!

    • Sunt foarte de acord! Am avut acelasi sentiment. D-ul Mircea Cartarescu este – se pare – rupt de realitatea dura cu care MJ s-a confruntat.

  4. Între copilul plin de viaţă şi bucurie care cânta în Jackson Five şi idolul prelucrat în amănunt de un monstruos mecanism de imagine, până la extincţia ultimei fărâme de gest sincer în favoarea unui marketing eficient la nivel de masă, se află un traseu pe care Michael s-a încredinţat de bună voie orbit de farmecul mincinos al acestei lumi ce îşi creează şi devorează idolii.
    Cred că dacă mesajul său rămânea curat, coerent şi clar până la capăt, în spiritul talentului manifestat în copilărie, altul ar fi fost destinul său personal.

    • el a fost un suflet curat pana la capat si dincolo…..lumea in care a trait, a fost mizera moral si stramba

    • Mesajele lui Michael Jackson au fost intotdeauna coerente!Voi care aveti legati,ochii sufletului nu ati inteles nimic si v-ati lasati influentati de mizeriile spuse in presa si d eacuzatiile pmintilor perverse ca au vrut sa castige bani murdari de pe urma lui!Unul din ei a murit impuscat in cap!Un drogat santajist!Cutumele unor gandiri incleiate in prejudecati medievale si intunericul unor minti orbite de culoarea banilor au distrus un om cu suflet luminos!Probabil ca avea si el defectele lui,dar calitatile primeaza! RUGACIUNE-scrisa de Michael Jackson Buna seara, DOAMNE,
      TE-am sunat in seara asta sa vorbesc cu tine putin,
      Am nevoie de un prieten care sa-mi asculte nelinistile si durerea
      Stiu ca nu se poate face totul intr-o zi…
      Si ca fiecare trebuie s-o faca pe cont propriu…
      Dar am nevoie de dragostea ta,
      Niciodata nu ma voi simti singur,
      Daca tu ma vei veghea si indruma…
      Vreau sa te rog,
      Sa veghezi si sa tii in paza ta familia mea…
      Vino si umple-mi viata cu credinta…
      Indiferent de ce soarta voi avea de infruntat,
      Da-mi credinta, draga DOAMNE,
      Sa pot trece prin ceea ce mi-e sortit in fiecare zi,
      Si ajuta-ma,
      Sa nu-mi mai fac griji,
      Pentru lucrurile nu se pot schimba vreodata…
      Eu iti multumesc DOAMNE,
      Pentru ca sunt parte din tine,
      Si pentru ca ma asculti mereu…
      Pentru ca-mi dai sfaturi atat de bune,
      Pentru ca atunci cand ma clatin, stiu,
      TU ma sustii,
      Pentru ca numarul tau, DOAMNE,
      Este singurul,
      Care raspunde chemarii mele de fiecare data
      N-am primit semnal de ocupat niciodata…
      Nu a trebuit sa platesc nici un ban vreodata…
      Asa ca…
      Multumesc DOAMNE,
      Pentru ca asculti necazurile mele si tristetea mea…

      Noapte buna DOAMNE,
      Eu te iubesc si te voi suna din nou maine….

      – Michael Jackson

    • Mesajele lui Michael Jackson au fost intotdeauna coerente!Voi care aveti legati,ochii sufletului nu ati inteles nimic si v-ati lasati influentati de mizeriile spuse in presa si de acuzatiile mintilor perverse ce au vrut sa castige bani murdari de pe urma lui!Unul din ei a murit impuscat in cap!Un drogat santajist!Cutumele unor gandiri incleiate in prejudecati medievale si intunericul unor minti orbite de culoarea banilor au distrus un om cu suflet luminos!Probabil ca avea si el defectele lui,dar calitatile primeaza! RUGACIUNE-scrisa de Michael Jackson Buna seara, DOAMNE,
      TE-am sunat in seara asta sa vorbesc cu tine putin,
      Am nevoie de un prieten care sa-mi asculte nelinistile si durerea
      Stiu ca nu se poate face totul intr-o zi…
      Si ca fiecare trebuie s-o faca pe cont propriu…
      Dar am nevoie de dragostea ta,
      Niciodata nu ma voi simti singur,
      Daca tu ma vei veghea si indruma…
      Vreau sa te rog,
      Sa veghezi si sa tii in paza ta familia mea…
      Vino si umple-mi viata cu credinta…
      Indiferent de ce soarta voi avea de infruntat,
      Da-mi credinta, draga DOAMNE,
      Sa pot trece prin ceea ce mi-e sortit in fiecare zi,
      Si ajuta-ma,
      Sa nu-mi mai fac griji,
      Pentru lucrurile nu se pot schimba vreodata…
      Eu iti multumesc DOAMNE,
      Pentru ca sunt parte din tine,
      Si pentru ca ma asculti mereu…
      Pentru ca-mi dai sfaturi atat de bune,
      Pentru ca atunci cand ma clatin, stiu,
      TU ma sustii,
      Pentru ca numarul tau, DOAMNE,
      Este singurul,
      Care raspunde chemarii mele de fiecare data
      N-am primit semnal de ocupat niciodata…
      Nu a trebuit sa platesc nici un ban vreodata…
      Asa ca…
      Multumesc DOAMNE,
      Pentru ca asculti necazurile mele si tristetea mea…

      Noapte buna DOAMNE,
      Eu te iubesc si te voi suna din nou maine….

      – Michael Jackson

  5. Cine suntem noi sa îi judecăm pe alţii?
    Suntem super oameni, le putem înţelege noi durerile sufleteşti cele mai profunde?

    Răspunsul este nu, bineânţeles.

    Cine crede că răspunsul este da, eu consider că se minte pe sine şi îi minte şi pe alţii.

    De cele mai multe ori, noi oamenii emitem opinii fără a cunoaşte realitatea despre care avem opinii (bazându-ne pe informaţii foarte limitate).
    Deci opinii false, nefundamentate pe adevăr şi cunoaştere completă. Dar aceste opinii le prezentăm ca fiind adevărate şi pe noi ne prezentăm ca fiind mari filozofi şi culţi.

    Dumnezeu ne-a lăsat liberi.

    Cine suntem noi să spunem semenului nostru ce să facă cu viaţa lui, cum să şi-o trăiască; Ce a făcut bine sau ce nu a făcut bine în viaţa lui.

    Deci ne credem mai mari şi mai deştepţi decât Dumnezeu, încălcând această libertate a omului.

    Omul curat cu sufletul îsi vede propriile greşeli şi nu se preocupă sau se preocupă foarte puţin de greşelile altora.

    Lumea şi omul în general, din nefericire şi-a pierdut această curăţenie. Lumea este bântuită / cotropită de mizeria sufletească la care a ajuns omul şi de răutate.

    Omul s-a îndepărtat de Dumnezeu şi implicit, de curăţenie şi bunătate.

    Îmi pare rău că un om de cultură că d.ul Cărtărescu denigrează şi minimalizează valoarea unui artist de o asemenea valoare, îmi pare rău că îl judecă.

    Michael Jackson a fost darul lui Dumnezeu, pe care omenirea nu a ştiut să-l aprecieze. De acea Dumnezeu şi-a luat darul înapoi aşa devreme (cine a spus aceste cuvinte a surpins foarte bine realitatea, nu le-am spus eu; eu l-am auzit şi mi-am spus: multă dreptate este în aceste cuvinte).

    Aş adăuga faptul că mulţi semeni ai noştri în judecăţiile lor nu trec de aspecte exterioare, adică nu ajung la profunzime (judecăţiile lor se opresc la formă, nu la conţinut; vizează suprafaţa nu esenţa lucrurilor sau a realităţii despre care vorbesc sau gândesc). Se mulţumesc cu atât sau atât pot ei.

    Domnul să ne ajute să nu dăm cu noroi în semenii noştri.

    Acestui mare artist i-ar fi fost mult mai bine într-o lume în care se aruncă mai puţin cu noroi; într-o lume în care oamenii judecă realitatea în esenţa ei şi nu după aspecte exterioare, superficiale, ajungând la concluzii false pe care le prezintă ca adevăruri; într-o lume în care omul nu este prizonier al banului şi ajunge să facă rău semenilor pentru bani.

    O ultimă remarcă: eu cred că suferinţa te apropie cel mai mult de Dumnezeu.

    Nu pot să cred şi nu pot să fiu de acord cu faptul, că acest om nu l-a cunoscut pe Dumnezeu. Mesajele lui catre lume au ca esenţă ceva bun. Aceste mesaje nu puteau să vină (sau să se contureze) dintr-o (într-o) inima sau dintr-un (într-un) cuget care nu l-a cunoscut pe Dumnezeu. Sensibilitatea lui mărturiseşte cunoaşterea lui Dumnezeu.

    Probabil veţi spune: dacă l-a cunoscut pe Dumnezeu de ce şi-a trăit viaţa aşa, de ce
    şi-a făcut ce şi-a făcut?

    Eu aş răspunde: pentru că doar Dumnezeu este perfect, doar El poate să nu greşească. Doar Dumnezeu ştie, de ce aşa şi nu în alt fel. Noi să avem grijă de greşelile noastre.

    Domnul să-l odihnească

  6. la un moment dat am sctis intr-un mesaj minciuna, cu cateva randuri de kkkkk.
    A fost reactia la faptul ca am sesizat ca imi ramanea numele si emailul in campul de la sectiunea ”Lasa un raspuns”
    M-am speriat ca si dupa inchiderea si redechiderea paginii imi reapareau datele, fara ca eu sa le tastez, desi se specifica ca emailul nu va fi facut public.
    imi cer scuze pentru reactie.

  7. Nu am inteles de ce sariti asa aspura d-lui Cartarescu. Daca e vorba sa nu judeci… de ce faceti exact asta?

    Sa nu uitam ca d-nul Cartarescu e un scriitor, chit ca ne reprezinta sau nu parerea. El a scris articolul din punctul lui de vedere si are pe deplin dreptul la el, ne-o fi placand sau nu. Fiecare are libertatea sa vada lumea prin proprii lui ochi si sa afirme sau nu ce gandeste. Noi avem desemeni libertatea de a citi sau nu.

    In ceea ce il priveste pe d-nul Jackson, nu mi se pare sa fi fost denigrat de acest articol in nici un fel. Ba chiar a spus despre el ca simtea o neliniste existentiala adanca si ca lumea de astazi l-a facut ce l-a facut. Insa sa nu uitam ca noi participam prin liberul nostru arbitru la viata pe care ne-o faurim.

    Si sincer, in momentul asta, eu personal nu am sa fac din Michael un erou. Faptul ca sunt om crestin imi cere insa sa am compasiune pentru acest suflet chinuit si sa incerc sa nu ajung mituita de aceleasi fantasme.

    Mi se pare, ca si d-lui Cartarescu, ca Michael a fost sfasiat in mijlocul pietei si goliciunea lui aratata lumii. Si tot spectacolul vietii lui a fost unul grotesc, ne place sa admitem sau nu. Si ne-am uitat, cu totii, ca acei romani din arene veniti la paine si circ. Pentru cine a fost el cu adevarat, un om pe care nu l-am cunoscut, am toata compasiunea si as vrea ca toata lumea are i-a ascultat muzica sa se roage pentru mantuirea lui. Si poate asa n-o sa mai spunem saracul Michael, ci fericitul.

    Dumnezeu sa il odihneasca in pace.

  8. NOI,FANII MICHAEL JACKSON PROTESTAM LA ARTICOLELE CU CARACTER
    CALOMNIOS,INJOSITOR,DE INCALCARE A DEMNITATII UMANE,DE INTINARE A
    MEMORIEI UNUI OM DE MARE CARACTER,GENIU,UMANITARIST SI PACIFIST, MICHAEL
    JACKSON!CONSIDERAM CA CEI CARE SCRIU ACEST GEN DE ARTICOLE IN PRESA
    INTERNATIONALA SI ROMANA,IN SPECIAL TABLOIDE DE SCANDAL ,PUBLICATII
    LIPSITE DE ETICA SI MORALA CE PROMOVEAZA PORNOGRAFIA,NON VALORILE SANT
    TOTAL LIPSITI DE PROFESIONALISM,STUDII JURNALISTICE SI MAI ALES
    INFORMATII!
    SA SCRII CA MICHAEL JACKSON URINA IN PAHARE DE FATA CU COPIII LUI,E O
    STIRE DE TOATA JENA!ATI VERIFICAT IN VREUN FEL ACEASTA ABERATIE,AVETI
    DOCUMENTE PALPABILE? FAPTUL CA ATI PRELUAT-O ORBESTE FARA DISCERNAMANT
    DE LA UN PERSONAJ DUBIOS CARE FACE PARTE DINTRE CEI CERCETATI DE POLITIE
    CA AR FI CONTRIBUIT LA MOARTEA LUI MICHAEL JACKSON,ARNOLD KLEIN VA
    DESCALIFICA TOTAL SI IREMEDIABIL!!
    VA ADUCEM LA CUNOSTINTA PE ACEASTA CALE, CA PE VIITOR VOM DA REPLICA
    PUBLICATIILOR CARE SPUN LUCRURI URATE SI NEADEVARATE DESPRE MARELE
    ARTIST MICHAEL JACKSON!DACA DORITI, SA FITI CORECTI, RELATATI DESPRE
    DONATIILE PE CARE LE-A FACUT DE-A LUNGUL VIETII,FUNDATIILE DE CARITATE
    PE CARE LE-A INFIINTAT INCA DE LA INCEPUTUL CARIEREI SALE,MESAJELE
    PACIFISTE,MODESTIA,STILUL SI ELEGANTA SA, GENEROZITATEA SI BUNUL
    SIMT,VIRTUTI CARE-L CARACTERIZAU SI CARE LIPSESC ANUMITOR PERSONAJE DIN
    PRESA,CELOR CARE CONCEP ASEMENEA MIZERII SI TELEVIZIUNILOR ,CARE
    INCEARCA SA-SI FACA PUBLICITATE INTR-UN MOD NECIVILIZAT!!

    • Noi cei de la MJJ FAN ROMANIA incercam sa reparam imaginea creata de unii oameni care chiar nu stiu ce inseamna sa te sacrifici pentru copii si care scriu doar neadevaruri doar de dragul de a scrie si de a face bani, normal!!!
      Nimeni nu ii da dreptul D-lui Cartarescu sa scrie o asa magarie si niste asa aberii!!! Noi vom lupta si sa peram sa ii demascam cat mai repede!!!
      Nimeni nu a facut ceea ce Mike a construit de-a lungul carierei sale!!!
      RUSINE SA VA FIE PENTRU ASEMENEA ….INDECENTA SI INCULTURA!!! NU MERITATI NICI SA VA SPUNEM „OM”!!!

  9. Cartarescu a fost acuzat de plagiat, nu-i asa???
    Parca asa imi amintesc… Mi se pare mie, sau chiar vorbeste frustrarea din el?
    Stilul e patetic, de presa comunista prezentand ororile capitalismului…

    • COPIL PRIBEAG O NOAPTE RECE SI PUSTIE S-A STRECURAT PE PAMANT!VUIETUL VANTULUI,SE AUDE INFRICOSATOR,CA UN TUNET!NU E NIMENI PE STRADA…DOAR UN COPIL PRIBEAG CU HAINELE ZDRENTUITE,SPERIAT SI TREMURAND!DE-ABIA MAI PUTEA MERGE.SLAB,INFOMETAT SI ALUNGAT DE TOTI! A BATUT LA TOATE USILE! UNII I-AU DESCHIS SI I-AU DAT O BUCATA DE PAINE SI APA,ALTII L-AU GONIT! S-A ASEZAT OSTENIT PE PRAGUL UNEI CASE SI A INCEPUT SA PLINGA !II CLANTANEAU DINTII DE FRIG SI DE FRICA! AVEA IMPRESIA CA TOATE UMBRELE NOPTII SUNT MONSTRII CARE-L URMARESC!
      -CINE ESTI TU? L-A INTREBAT BARBATUL CARE A APARUT LANGA EL.
      SPERIAT COPILUL CU OCHII ARSI DE FEBRA,A RIDICAT DIN UMERI:
      -NU STIU!A BAGUIT EL….
      -UNDE STAI,NU AI PARINTI?
      EL A SCUTURAT DIN CAP:
      -NU AM CASA SI NICI PARINTI!
      -BA DA,AI!
      OCHII COPILULUI S-AU DESCHIS MARI SI AU PRIVIT IN SUS,SPRE VOCEA CARE-I SE ADRESA!STRALUCIREA DE LUMINA A BARBATULUI,APROAPE L-A ORBIT!S-A STRINS MAI TARE LANGA PERETE!
      -NU TE SPERIA,EU SUNT OCROTITORUL TAU!INGERUL I-A FACUT UN SEMN CU MINA,IN CE DIRECTIE SA SE INDREPTE!
      -ACOLO E CASA TA!
      COPILUL A INTORS CAPUL SA VADA SI A VRUT SA-I MULTUMEASCA! DISPARUSE!DAR NU-I MAI ERA NICI FRIG,NICI FOAME! NU MAI SIMTEA FRICA SI DUREREA!A FUGIT PANA A AJUNS IN FATA UNEI PORTI URIASE!DE-A LUNGUL ZIDURILOR ERAU
      FLORI SI IARBA! CU MANA TREMURIND DE EMOTIE,A IMPINS POARTA GREA DE METAL!A PASIT SOVAITOR DAR CU INIMA PLINA DE SPERANTA….IN SFARSIT ACASA!A INTRAT,DAR IN LOC DE SALASUL CALD,FAMILIAL PE CARE SE ASTEPTA SA-L GASEASCA,UN PEISAJ TRIST L-A INTAMPINAT:RUINE,INTUNERIC,O GRADINA USCATA….UN COSMAR!COPILUL A CAZUT IN GENUNCHI,LACRIMI GRELE SIROIAU PE OBRAJII LUI!SI-A PUS FRUNTEA PE ASFALTUL RECE SI TRUPUL LUI SLABIT S-A CUTREMURAT SUB POVARA DURERII!ERA PREA MULTA SUFERINTA,DUPA ATATA PRIBEGIE!
      -CE CAUTI AICI? BAIATUL S-A RIDICAT,ACUM AVEA CURAJ!UN BATRIN ALBIT DE ANI STATEA SPRIJINIT INTR-UN TOIAG! -AICI E CASA MEA! -CINE ESTI TU?CUM TE CHEAMA? S-A UITAT FIX IN OCHII MOSULUI…. -SUNT PETER PAN SI M-AM INTORS ACASA!…. -PREA TARZIU! SUFLETUL CASEI TALE NU MAI LOCUIESTE AICI! BAIATUL A DAT DIN CAP A NEGARE…..
      NU TE CRED! CINE ESTI TU?… -TIMPUL!… NU-L LASATI PE PETER PAN,DIN SUFLETUL VOSTRU,SA SE RATACEASCA! IN FIECARE LACRIMA DE-A LUI MIKE,E UNUL DINTRE NOI!SI DE ACEEA ELE AU GREUTATE IN FATA LUI DUMNEZEU,CAND II VA JUDECA PE CEI VINOVATI DE MOARTEA LUI! …..EU SUNT PETER PAN….TU ESTI PETER PAN….NOI SUNTEM PETER PAN!…..

      CONSTANTIN C

      VAGRANT CHILD

      A cold, void night lays down on Earth, making the frightful rumble of the wind sound like thunder strikes. Not a single person in the street…just a vagrant, ragged child, shuddering and trembling with
      fear. He can hardly walk, feeble and hungry, banished by all the people
      in his way.
      He knocks at the doors hoping to get shelter or mercy. Some people open and offer him some water or a loaf
      of bread, some others just chase him away.
      He eventually sits down on the threshold of a house, weary and
      all in tears. His teeth chatter with cold and the fear that the shadows of the night have
      turned into monsters hunting for him.
      ‘Who are you?’ a man who
      seems to have come out of nowhere, asks the little boy.
      The child fearfully shrugs his shoulders, his eyes sparkling with fever:
      ‘I have no answer to that’, he whispers…
      ‘Where do you live?’ ‘Don’t you have parents to take care of you?’
      The little boy shakes his head, ‘I have no parents, no home…nothing.’
      ‘Of course you do’.
      The child, with his eyes widely open, looks above towards the voice he can hear. The shininess
      reflected by that man is almost blinding him. He backs away, frightened,
      closer to the wall in his back.
      ‘Don’t be afraid, I am just someone to
      protect you, your guardian
      angel’
      The angel points to the way he should walk, saying: ‘That is the way to your home’. The little boy turns around to face the
      angel and thank him, but… there’s no one there, he has vanished!
      Now, he no longer feels cold or hunger, fear or pain. He starts running on the path he has been shown until he gets to a
      giant, metal gate. He notices, the beautiful flowers and the green
      grass along the walls while he hesitatingly pushes the heavy gate and
      steps in, faltering but hopeful- he’s finally home!
      He enters and then he remains still- instead of the warm, family
      place he has expected to see, he finds himself surrounded by saddening
      scenery: ruins, darkness, a lifeless garden with its flowers faded… a
      terrifying nightmare.
      The little boy falls down on his knees shedding bitter tears. He lays his
      forehead on the cold pavement/ ground, his feeble body shivering with so
      much pain.
      Too many trials and tribulations after having wandered for so long.
      ‘What are you doing here?’ The child stands up, more confidently now.
      He notices a grey-haired old man standing propped up on
      a staff. ‘This is where I live. Who are you?’
      the old man continues.
      The boy answers staring into the old man’s eyes: ‘I am Peter Pan and I am back home.’
      ‘It’s too late; the very heart of your home is no longer here’.
      The child says nodding ‘I don’t believe you, who are you?’
      ‘I am TIME’… ‘Don’t let the Peter Pan in your heart die. In every tear
      Michael has shed there is one of us and this is why these tears are so
      significant to God when He judges the ones guilty of his death.
      I am Peter Pan …YOU are Peter Pan…WE are Peter Pan… TRANSLATE IN ENGLISH-ADRIANA FULEA

  10. „MODESTIA,STILUL SI ELEGANTA SA, GENEROZITATEA SI BUNUL
    SIMT,VIRTUTI CARE-L CARACTERIZAU SI CARE LIPSESC ANUMITOR PERSONAJE DIN
    PRESA,CELOR CARE CONCEP ASEMENEA MIZERII SI TELEVIZIUNILOR..”

    modestie, ..bun simt, virtuti? Cu mana intr-un anumit loc de pe trup? Oare cati copii, cati tineri nu i-au imitat stilul, dansul, cuvintele (obscene) din muzica lui? Ce e bun, ce este educativ in muzica lui?

    Nu-i iau apararea scriitorului MC ptr ca nu-mi place stilul lui abrupt, insa nu putem sa-l ridicam pe MJ din mormant si sa-l punem pe un piedestal de modestie, pe un piedestal plin de virtuti.

    Dumnezeu sa-l odihneasca

  11. PT.ANA!Cu mana intr-un anumit loc de pe trup? Oare cati copii, cati tineri nu i-au imitat stilul, dansul, cuvintele (obscene) din muzica lui? Ce e bun, ce este educativ in muzica lui? ……DRAGA ANA,ASTA E TOT CE AI INTELES TU DESPRE CANTARETUL,DANSATORUL SI OMUL MJ?”GESTUL”ASTA ERA O REPLICA ADRESATA ACELOR PERSOANE CARE L-AU DENIGRAT SPUNAND CA E GAY,PEDOFIL,CIUDAT…DAR ERA SI UN ARTIFICIU DE SCENA…N-AI PRICEPUT NIMIC!AVEA 39 DE FUNDATII DE CARITATE LA INCEPUTUL CARIEREI,ERA PACIFIST,ERA MODEST SI II RESPECTA PE CEI DIN JUR!INCEARCA SA VEZI MAI DEPARTE DE PREJUDECATI INVECHITE SI NU TE GRABI SA DAI VERDICTE FARA SA FII INFORMATA!AI VAZUT CE COPII EDUCATI,CU BUN SIMT SI DESTEPTI A CRESCUT?ASTA E ESENTIAL.NU UN GEST DE SPECTACOL!SI NU-L RIDICA NIMENI PE UN PIEDESTAL!DAR A FOST UN OM DE O RARA FINETE SI ELEGANTA A CARACTERULUI!VA LASATI INFLUENTATI DE TABLOIDE MINCINOASE,SI DE CRITICI DE DOI LEI!SI NICI UN CANTEC DE AL LUI NU ARE VERSURI OBSCENE!CRED CA NU STII LIMBA ENGLEZA!NICI UN RAND DIN VERSURILE LUI NU ARE NIMIC VULGAR!ABEREZI!NU MAI SPUNE MINCIUNI!CE E EDUCATIV?AI TRADUS VERSURILE DE LA …EARTH SONG.HEAL THE WORLD,YOU ARE NOT ALONE…POEZIA PLANETH EARTH?CRED CA GRESESTI!

  12. Ptr Ana imi pare nespus de rau dar ,trebuie sa-ti spun .. sa-ti fie rusine ! si nu stiu .ce cauti aici este clar ca nu esti fan , deci lasa-ne in durerea noastra . imi cer scuze daca te-am jignit nu este felul meu de ama comporta astfel ,dar nu mai suport ca acst inger sa fie in continuare batjocorit …

  13. Vi l-ati facut idol.

    De unde atata durere? Plangeti pentru un cantaret? De ce?

    Eu cred ca durerea voastra este in alta parte, dar nu aveti cum s-o constientizati.

    Dumnezeu sa va ajute

    • Ana,tu il vezi pe Michael Jackson ca pe un cantaret pt k atat ai reusit sa intelegi din ce a facut pt copii lumii,pt aceasta lume;din cantecele lui ce incuraja PACEA SI DRAGOSTEA,mesajele sale pline de adevar si dragoste ce numai un suflet pur si gingas ca al lui putea sa transmita asa ceva,TU NU AI INTELES NIMIC,pt tine probabil sunt niste melodii si atat,daca vrei intr-adevar sa-l intelegi informeaza-te,cauta adevarul si nu te mai amagi de aparente,iar daca vrei sa ramai in „mocirla” in care te afli acum nu ai decat sa stai,dar nu mai abera,pt k noi cei ce-l iubim pe Michael nu iubim doar imaginea creata in jurul acestui nume ci MAI ALES sufletul si omul din sfatele acelui nume.

  14. Auzi, stii ceva, ,,stimata si luminata” Ana, sa-ti ajute tie D-ZEU spre a ne lasa in pace si a nu-ti mai consuma in zadar timpul si energiile malefice incercand cu disperare sa ne indepartezi de un suflet care merita toata dragostea si pretuirea noastra !!! Nu te mai osteni ca nu-ti va reusi, te asiguram !!!!Poate ai treburi mult mai importante si te retinem. Fantana, amarnic te mai inseli si d-ta !!daca nu esti capabil(-a) sa descoperi curatenia , coerenta si claritatea mesajelor SALE pana la capat, atunci sufletul iti este orbit.Foarte ,,frumos”, Raluca- o sustinatoare ferventa a acestui scriitoras de carton M. C.Ma bucur ca nu ii cunosc ,,opera”, nici nu doresc sa i-o cunosc, chiar daca as fi platita !Deja mi-am format o imagine clara. De indignare, nici nu am citit tot comentariul plin de jigniri. . Nu i-am cumparat si nici nu ii voi cumpara nici un cm. de hartie scrisa de el.Nina, Fan MJJ, Paraschiva, Van Florya, mjj fan romania, Adelina P., Aurora ( iertati-ma, v-am insirat intr-o ordine aleatorie, si indignarea si-a spus cuvantul ), va sustin cu tarie si va voi sta alaturi din toata inima !!!FELICITARI !!!!

  15. Vezi-ti de treaba dumitale domnule Cartarescu. Pune mana si incearca sa realizezi ceva in viata. Lasa-l pe Michael Jackson, ca n-ai tu puterea de a intelege despre cine a fost acesta si nici despre lucrurile/gesturile sale minunate.

  16. „mult stimate si iubite d-le cartarescu” ( scriu numele cu literea mica, nu ca nu as sti ca un substantiv propriu sau un nume se scrie cu litera mare dar in cazul de fata vorbim de un substantiv comun) , ma gandesc si ma intreb in ce calitate ati facut acest comentariu, dat fiind faptul ca va considerati om de presa, om de literatura,om de cultura in general,pentru ca ceea ce ati facut prin acest comentariu, denota faptul ca nu aveti nimic comun cu aceasta zona, a oamenilor de cultura.
    Dupa Michael Jackson a plans si plange o planeta, pe dv cine va cunoaste in afara de cativa oameni care oricum nu va acorda nici o importanta?ce v a ramane dupa trecerea dv la cele vesnice?dupa MJa ramas o bogatie fara precedent poate, au ramas acele fundatii care traiesc de pe urma lui si acum cand nu mai este printre noi, cati bani donati din venituri pentru cei amarati ?despre MJ cred ca au auzit si pinguinii de la Polul Sud, despre dv cine a auzit? MICHAEL JACKSON a fost inovator in tot ce a insemnat domeniul lui de activitate, dv cu ce ati imbogatit literatura romana?MJ lasa o mostemire universala intregii lumi , MJ cu siguranta poate fi trecut in randul marilor oameni care au lasat brazda adanca in istoria umanitatii, dv unde v ati lasat amprenta ca semn ca ati trecut prin aceata lume?
    Dle cartaresc, dati va seama de imensa diferenta care exista intre dv si cel care a fost un titan al istoriei contemporane a muzicii
    Prin articolul care tocmai l ati inserat despre acest minunat OM care a fost MJ, nu ati facut decat sa coborati si mai mult in ochii multor oameni.
    Cu siguranta ati trecut pe la scoala si tot cu siguranta stiti care erau vremurile anilor 50- 60 in America si ce insemna in acesti ani sa fi negru intr o astfel de tara si daca tot stiti ce inseamna asta , poate ca ar trebui sa intelegeti ce a insemnat ascensiunea unui negru la un asa mare nivel
    Inainte de Oprah, de Tiger Wood, de Obama, a fost MICHAEL JACKSON, el a fost deschizator de drumuri
    Ca jurnalist dar mai ales ca om de cultura cred ca inainte de a scrie un articol trebuie facute cercetari dar se pare ca in situatia de fata nu v ati facut temele atata vreme cat sustineti ca Michael Jackson a avut el asa buna placere , s a trezit intr o dimineata si si a zis in oglinda” gata nu mai vreau sa fiu negru”
    Prin acest articol ati facut si dv ceea ce au facut altii, ati linsat un om care nu va cunoaste , nu mai poate da replica si mai ales nu v a facut nimic rau, nici dv si numanui de pe acest pamant, singura lui mare problema a fost ca a avut incredere in oameni si a crezut in ei pana la sfarsitul lui si asta pentru ca asa l a invatat religia lui, ca oamenii in fond sunt buni dar…………
    Asa este cum bine spune cineva mai sus,Dumnezeu si a luat darul inapoi , este evident ca nu avea ce sa caute cineva ca MICHAEL JACKSON in aceasta lume
    Lumea asta intreaga este o arena romana si Doamne ce ne mai plac gladiatorii cand sunt pusi sa se sfasie intre ei si sa ii sfasiem si noi

    • Ioana, trebuie sa-ti spun ca acest domn cartarescu (subst propriu care face exceptie de la regula pentru ca se scrie cu „c” mic) nu este om de cultura, asa cum tu l-ai numit mai sus. Nu-i decat un amarat prin viata asta, un „poet” facut pe banda despre care nu stiu cati au auzit pana acum.
      Poti dle cartarescu sa numesti un gest nobil pentru care te zbati? Ai vreo invovatie, realizare? Stii macar care ti-e scopul / rolul in lumea asta? Cu ce iti aduci contributia la cultura romaneasca? Ce procent din venitul tau aloci pentru vreo cauza nobila??
      Eh dle cartarescu, esti un Mizerabil pentru indrazneala de care ai dat dovada numindu-l pe Michael Jackson „biet” si „hidos”. Tu esti un biet incult si sincer mi-e mila de sufletul hidos care zace in tine.
      Rusine sa-ti fie hidosule, care cauta sa-si castige existenta scriind mizerii!
      Dragilor eu acum stiu, cartarescu e un sarman mizer care cauta sa-si castige existenta indraznind sa scrie articole despre titani ai artei precum Michael Jackson. Ce stii (cenzurat) despre Michael Jackson?

    • Ioana iti multumesc pentru tot ceea ce ai scris mai sus.
      Hidosul care a scris articolul sigur n-a auzit de Dumnezeu…dar ii va veni lui plata!

  17. DORESC SA STIU DE CE NU MI-ATI AFISAT COMENTARIUL „COPIL PRIBEAG”?CE FACETI,NE CENZURATI?VA E TEAMA DE ADEVAR?

  18. S-a rezolvat. Nu sunt tot timpul online, comentariile de obicei le mediez seara.

  19. „””MICHAEL JACKSON THE KING OF MUSIC AND LOVE!!!…THE BEST FOREVER!!!..NR.1 FOR ALL TIME!!!…WE WILL NEVER FORGET YOU MY ANGEL!!!..THANK YOU MICHAEL FOR EVERYTHING YOU HAVE DONE FOR US!!!…I LOVE YOU MOOORE…MUCH MOORE…REALLY!!!…FROM THE BOTTOM OF MY HEART!!!…GOD BLESS YOU ANGEL OF LIGHT”””

  20. INCEP ACEST COMENTARIU AVAND SUFLETUL GREU DE DURERE SI TRISTETE DAR MA INTREB IN ACELASI TIMP…’CATE SA MAI INDURE MARELE DUMNEZEU??!!’..IN PRIMUL RAND viermi si paraziti ai societatii in frunte cu acel parinte… nu mai folositi porecla ‘Jacko’..acest cuvant oribil il ranea profund pe INGERUL NOSTRU…NUMELE ‘CELUI MAI IUBIT DINTRE PAMANTENI..DUPA IISUS HRISTOS ESTE ~~MICHAEL JACKSON~~ACEST NUME ESTE INSOTIT DE URMATOARELE CUVINTE__’MIRACOL..GENIU..MAGIE..FRUMUSETE..BARBATIE..INTELEPCIUNE..SENSIBILITATE..GINGASIE..IUBIRE NECONDITIONATA ..MODESTIE..INCONFUNDABIL..INEGALABIL..UNIC’..’SEMNIFICATIA’ TUTUROR IN ADEVARATUL SENS SE OGLINDEA IN PRIVIREA ‘INGERULUI INTRUCHIPAT SI IN INTREAGA LUI FIINTA!!’..MICHAEL NE-A ONORAT CU PREZENTA SA..ACCEPTAND SA CALCE PE SUPRAFATA ACESTUI PAMANT MIZERABIL!!!..DE DRAGUL OMENIRII A INDEPLINIT ‘VOIA DOMNULUI’ SI S-A INFATISAT PAMANTENILOR PLINI DE URA SI NERECUNOSTINTA!!!..A FOST TRIMIS PENTRU A TRANSMITE ‘MESAJUL’ ACESTA FIIND BINEANTELES DRAGOSTE NECONDITIONATA!!!..MICHAEL A SADIT IN INIMILE OAMENILOR SAMANTA IUBIRII IAR ACEASTA A PRINS RADACINI ADANCI NUMAI IN INTERIORUL CELOR CARE AU VRUT SA ACCEPTE ‘MESAJUL SAU!!!’..INCA DE MIC COPIL S-A DEOSEBIT PRECUM ‘LUCEAFARUL’ CE STRALUCESTE IN MIJLOCUL MILIARDELE DE STELE CARE ABIA SE ZARESC IN MIEZUL NOPTII!!!..DIFERENTA NU ERA IMEENSA NUMAI INTRE MICHAEL SI FRATII SAI CI A FOST SIMTITA IN INTREAGA LUME ARTISTICA MULTI FIIND SOCATI..NEVENINDU-LE SA CREADA CUM ‘UN COPIL DE 6-7 ANI’ POATE INTERPRETA O PIESA..ORI REUSESTE SA EXECUTE PERFECT FIGURI DE DANS COMPLICATE..MUUULT MAI BINE DECAT UN ARTIST INAINTAT IN DOMENIU CARE DEJA STRABATUSE DRUMUL VIETII!!! DATORITA FAIMEI SI SUCCESULUI INEGALABIL CARE NU AU INTARZIAT SA APARA IN CALEA ‘FENOMENULUI MICHAEL JACKSON’..IN FOARTE SCURT TIMP..NUMELE SI TALENTUL SAU AU FOST RASPANDITE SI CUNOSCUTE PE TOATA SUPRAFATA PAMANTULUI!!! MICHAEL A FOST INZESTRAT CU MULTE ‘DARURI’ PE CARE LE-A ‘PRETUIT’ SI LE-A FOLOSIT CORECT..ATUNCI CAND DESCHIDEA GURA SI CANTA..VOCEA SA ANGELICA REUSEA SA TE ATINGA PANA IN ADANCUL SUFLETULUI TREZINDU-TI IN INTERIOR SENZATII SI SENTIMENTE ATAT DE PLACUUTE DAR SI NECUNOSCUTE PENTRU MULTI DINTRE NOI!! ‘INGERUL S-A STRECURAT IN LUMEA ARTISTICA’ SCOPUL SAU FIIND DE A TRANSMITE ‘MESAJUL PRIN VERSURILE SALE’ SA FIE AUZIT SI SIMTIT IN FIECARE COLTISOR AL PLANETEI..
    Semnele intotdeauna au fost vizibile..dar nu le poate vedea oricine in special cei care au ‘mintile blocate si suflete intunecate’..In cazul parintelui {daca il pot numi astfel} va pot asigura ca este -mai pacatos decat pacatosii- sufletul lui este plin de venin si va plati ‘cu varf si indesat’ pentru ca a indraznit sa ‘loveasca prin cuvinte aspre umilind si ranind din nou..ca toti ceilalti..~CEEA CE DUMNEZEU A CREAT CU MULTA DRAGOSTE~pentru noi,pacatosii..PRIN MICHAEL ni s-a dat O ULTIMA SANSA!!!..acel parinte nu simte si nu poate intelege absolut nimic..inca nu si-a dat seama dar singur datorita -veninului din interiorul lui..si-a rezervat ‘un loc pe cinste’ in fundul iadului.Atunci CAND SUFLETUL II VA ARDE APASAT DE CHINUL VESNIC..va intelege si va vedea ADEVARUL dar va fi prea tarziu ptr. a-si cere IERTARE..Sa nu uitam ca ‘IISUS HRISTOS’ A FOST TRADAT DE ACESTI ‘MONSTRI AI BISERICII’..DE CATRE CEI CARE SE PRESUPUNEA CA STIU SI CUNOSC PERFECT ‘CUVANTUL SI VOIA DOMNULUI!!!’..Insa..NIMIC NU AU VAZUT..NIMIC NU AU SIMTIT SI CU ATAT MAI PUTIN NU AU AVUT PUTEREA DE A INTELEGE ABSOLUT NIMIC DIN TOOT CEEA CE ‘FIUL DOMNULUI’ A INCERCAT SA TRANSMITA!!!..IN CAZUL LUI ‘MICHAEL-MIHAIL’..i-as spune acestui preot si tuturor celor care continua sa ‘striveasca’ NUMELE INGERULUI NOSTRU..””SA-SI DESCHIDA OCHII SUFLETULUI CI..NUU MINTEA CUCERITA DE diavol!!!””…NUMAI CU OCHII SUFLETULUI POTI ‘VEDEA ADEVARUL DACA VREI’..NU-L LASATI SA SE PIARDA IN INTUNERIC!!!…
    …in continuare..am sa postez ”cateva dintre nenumaratele fapte ALE INGERULUI”…si daca are MUTRA acel omulet care se poate numi preot..sau oricine care intra in aceeasi categorie cu el…SA NE SPUNA SI NOUA CATE AU REALIZAT DIN CATE ”MICHAEL JACKSON A DARUIT OMENIRII INTREGI FARA SA CEARA ABSOLUT NIMIC IN SCHIMB!!!…MICHAEL SI-A DARUIT SUFLETUL SI RASPLATA DIN PARTEA OAMENILOR A FOST..UMILINTA URMATA DE NENUMARATE LOVITURI SI NERECUNOSTINTA..A FOST TARAT PRIN NOROI CU FATA IN JOS..SUFOCAT DE NEDREPTATE ..!!!

    „”PRIVESTE PRIN CREDINTA SPRE ‘GOLGOTA’..SPRE ‘CUNUNA DE SPINI’..PUNE MANA IN ‘RANILE CUIELOR’..OPRESTE-TE SI ASCULTA „SOAPTA LUI IISUS”~”PENTRU TINE AM FACUT-O”~~DESTINUL „SAU” A FOST ‘CRUCEA’…SCOPUL „SAU” A FOST ‘DRAGOSTEA’…MOTIVUL „LUI” AI FOST tu”””___””” MICHAEL JACKSON~~INGER DE LUMINA”””~~DESTINUL „SAU” a fost ‘URA..TRADARE..NEDREPTATE..UMILINTA..NERECUNOSTINTA’ DIN PARTEA OAMENILOR___SCOPUL „SAU” A FOST „DRAGOSTEA”…MOTIVUL EXISTENTEI „LUI” A FOST „SALVAREA OMENIRII”~~…..~~O Simpla COINCIDENTA LEAGA AMBELE „CAZURI” ?????? ori la mijloc exista „MISTERUL DIVIN” ?????? ~~Cine a Inteles~~A INTELES__Cine a Vazut~~A VAZUT__Cine a Simtit~~A SIMTIT___’THIS IS IT!!!’___ACEEASI SUFERINTA..ACEEASI UMILINTA CARE A DUS LA ‘CRUCIFICAREA’ A ‘DOUA SUFLETE PLINE DE LUMINA SI IUBIRE!!!’-IN DOUA ‘LUMI DIFERITE’!!!-

    ‘YOU ARE NOT ALONE MICHAEL!!!..WE ARE HERE WITH YOU..!!! YOU ARE ALIVE!!!..FOREVER IN OUR HEARTS!!!ANGEL OF LIGHT..WE LOVE YOU MOORE..REALLY..!!!’

  21. „”MICHAEL JACKSON INGERUL PAZITOR AL OMENIRII INTREGI””
    _UN SUFLET PLIN DE SENSIBILITATE SI IUBIRE_
    _FIINTA CARE A DOVEDIT PRIN FAPTE
    CE INSEAMNA SA FII -OM- SI
    SA-TI PESE DE CEI CARE
    AU NEVOIE DE AJUTOR!!!__
    MICHAEL JACKSON A ADUNAT SI A DONAT SUTE DE MILIOANE DE DOLARI PENTRU SCOPURI CARITABILE PRIN INTERMEDIUL „TURNEELOR SALE ” SI A AJUTAT DIN SUFLET CU MULTA DRAGOSTE CELE ’39 DE ORGANIZATII DE CARITATE’–parinte monstruos tu de cate ori ai scos bani din propriul tau buzunar pentru a oferi ajutor saracilor..bolnavilor..celor care sunt singuri
    pe lumea asta si nimanui nu ii pasa de soarta lor???!!!,,din cate stiu voi..hotilor vicleni..talharilor care inselati lumea nu faceti nimic altceva decat sa cersiti cu discul in biserica spunand ca ‘suma obtinuta’ este pentru ajutor..insa voi alte planuri aveti in leg. cu acei bani..Acesta de a construi ‘vile’ precum palatele unde puteti trai lejer voi si tot soiul vostru..dar si pentru a cumpara o masina cat se poate de scumpa cu care va puteti mandri si circula precum ‘barosanii’ nicidecum ca niste ‘preoti adevarati’!!!

    IN URMA ACCIDENTULUI GRAV PE CARE MICHAEL L-A SUFERIT IN TIMPUL UNEI RECLAME PENTRU Pepsi Cola I-A PROVOCAT ARSURI DE GRADUL ‘2’ IN CAP DIN CAUZA UNOR EFECTE PIROTEHNICE LUANDU-I FOC PARUL IAR ACEST EVENIMENT S-A PETRECUT IN FATA UNEI MULTIMI DE FANI. IMEDIAT DUPA ACEST ACCIDENT MICHAEL A SUPORTAT A 3-A OPERATIE DE CHIRURGIE PLASTICA SI A URMAT UN TRATAMENT PENTRU A-SI ASCUNDE CICATRICILE CAUZATE . A PRIMIT CA DESPAGUBIRE SUMA DE 1,5 MILIOANE DE DOLARI. CHIAR DACA DURERILE PROVOCATE AU FOST INSUPORTABILE MICHAEL NU S-A GANDIT NICI MACAR UN MOMENT SA FOLOSEASCA ACEA SUMA PENTRU INTERESUL SAU PERSONAL CI ..’A DONAT TOT CE A PRIMIT’..LA „BROTMAN MEDICAL CENTER” DIN CULVER CITY CALIFORNIA CARE..DATORITA ‘LUI’ A DESCHIS O NOUA SECTIE NUMITA „CENTRUL DE ARSURI MICHAEL JACKSON”–parinte monstruos asta inseamna drog pentru tine??..sa folosesti calmante pentru a-ti alina durerea fizica insuportabila???..Iti doresc de 100 de ori mai multa suferinta SI TE ASIGUR CA DACA TE-AI FI AFLAT IN LOCUL LUI MICHAEL NU NUMAI CA -NU AI FI DONAT SUMA DESPAGUBIRII- dar i-ai fi dat pe tooti in judecata si nu te-ai fi lasat invins in nici un caz !!!

    PE DATA DE 14 MAI 1984 MICHAEL JACKSON A FOST INVITAT LA CASA ALBA SI PREMIAT DE CATRE PRESEDINTELE RONALD REAGAN PENTRU ACTIUNILE ‘SALE’ DE CARITATE. ‘MICHAEL OBTINUSE UN BUN REZULTAT AJUTAND OAMENII SA COMBATA ALCOOLUL SI CONSUMUL DE DROGURI’–parinte monstruos..tu cati oameni ai salvat de la moarte???..Este o simpla intrebare!!!

    IN TURNEUL „VICTORY TOUR 1984” MICHAEL JACKSON A PREZENTAT CELOR 2 MILIOANE DE AMERICANI CARE AU PARTICIPAT LA TURNEU..MAJORITATEA SINGLE-URILOR ‘SALE’. A ‘DONAT’ CELE ‘CINCI MILIOANE DE DOLARI CASTIGATE’ IN URMA TURNEULUI. DE ASEMENEA A COMPUS IN 1985 IMPREUNA CU LIONEL RICHIE „WE ARE THE WORLD” O MELODIE DE CARITATE LANSATA IN INTREAGA LUME PENTRU A COMBATE ‘SARACIA DIN AFRICA’. A DEVENIT ‘UNUL DINTRE CELE MAI VANDUTE SINGLE-URI ‘DIN TOATE TIMPURILE’ CU APROAPE 20 DE MILIOANE DE COPII VANDUTE SI „MILIOANE DE DOLARI DONATI PENTRU A COMBATE FOAMETEA”..din nou te intreb–parinte monstruos..tu ce ai facut pana acum pentru -omenire- cat si ce ai oferit???

    TURNEUL MONDIAL „BAD” A INCEPUT PE 12 SEPTEMBRIE 1987 SI A FOST INCHEIAT PE 14 IANUARIE 1989 . NUMAI IN JAPONIA AU AVUT LOC 14 SPECTACOLE ATRAGAND 570.000 DE OAMENI INTR-UN SINGUR TURNEU. DAAA..CUM ATI AUZIT. DE ASEMENI A DOBORAT UN RECORD DE ‘GUINNESS BOOK’ CAND 504.000 DE ADMIRATORI AU ASISTAT LA CELE 7 SPECTACOLE DE PE STADIONUL WEMBLEY. TURNEUL A AVUT IN TOTAL 123 DE CONCERTE SI O AUDIENTA DE 4,4 MILIOANE DE SPECTATORI IAR INCASARILE AU FOST SITUATE IN JURUL A 125 DE MILIOANE DE DOLARI. IN TIMPUL TURNEULUI „”MICHAEL A INVITAT COPII FARA POSIBILITATI SA-I URMAREASCA CONCERTELE GRATIS””. DIN NOU ‘TOT PROFITUL A FOST DONAT SPITALELOR SI ORFELINATELOR’–preot monstruos..iti spun ceva aceste FAPTE ale INGERULUI MICHAEL JACKSON???..tinand cont de sufletul tau intunecat plin de venin si mintea ta blocata apartinuta diavolului crezi ca ai puterea si poti trage o concluzie finala incercand sa intelegi daca MICHAEL PRIN ACESTE FAPTE A Procedat-BINE ori RAU???!!!…

    IN ANUL 1989 PRESEDINTELE GEORGE BUSH I-A ACORDAT LUI MICHAEL JACKSON PREMIUL „ARTISTUL DECENIULUI”. DIN 1985 PANA IN 1990 ‘MICHAEL A DONAT 500.000 DE DOLARI PENTRU UNITED NEGRO COLLEGE FOUND’ IAR ‘TOATE PROFITURILE SINGLE-ULUI „MAN IN THE MIRROR” AU FOST DONATE DE ASEMENI PENTRU SCOPURI CARITABILE.–OMG..preot MONSTRUOS
    CRED CA AI DEVENIT INVIZIBIL..ITI ESTE RUSINE DE TINE INSUTI..PENTRU CA INAINTE DE A SCRIE ACELE MINCIUNI SATANICE..NU STIAI ABSOLUT NIMIC DESPRE ‘INGERUL MICHAEL JACKSON!!!’..AI INVENTAT TU TOTUL NUMAI PENTRU A OTRAVI SI SUFLETELE ALTORA CARE ITI SEAMANA DE ALTFEL!!!..si..’Inca Nu Ai Vazut Nimic!!!
    Gaseste loc sa te ascunzi..ca vin si altele!!! Esti prea mic..invizibil in fata faptelor ‘REGELUI’ ce sa mai spun IN COMPARATIE CU ACESTA ???….tu esti inexistent-preot monstruos!!!-

    MICHAEL JACKSON ‘A INFIINTAT FUNDATIA~~HEAL THE WORLD~~IN 1992’. ACEASTA FUNDATIE ‘ORGANIZA NUMEROASE ACTIUNI DE CARITATE’ de ex. COPIII SARACI ERAU ADUSI IN PARCUL DE DISTRACTIE CONSTRUIT DE MICHAEL LA NEVERLAND PENTRU A SE BUCURA DE MINUNATIILE ACELUI LOC DE BASM PE CARE LE OFEREA PARCUL. ‘MICHAEL LE-A DAT SANSA ACELOR COPII SA TRAIASCA ‘CEEA CE NICI MACAR IN VISUL LOR NU AR FI PUTUT INTALNI’. FUNDATIA A TRIMIS IN INTREAGA LUME ‘MILIOANE DE DOLARI PENTRU A AJUTA COPII CARE ERAU AFECTATI DE RAZBOI SI DE BOLI’–preot monstruos-imi cer scuze daca TE-AM STRIVIT CU ADEVARUL PUR!!!..ASTA INTELEGI TU PRIN FAPTELE LUI MICHAEL PLINE DE IUBIRE..GINGASIE..DARUIRE..SENSIBILITATE..FATA DE COPIII INTREGII PLANETE??!!!__parinte monstruos pentru tine toaaate aceste fapte ale INGERULUI inseamna –dereglare psihologica si sexuala???!!!…cat de ‘mici’ puteti fi..si cata rautate poate cuprinde un sufleet!!!

    TURNEUL MONDIAL „DANGEROUS WORLD TOUR” A INCEPUT PE DATA DE ’27 IUNIE 1992 SI S-A TERMINAT PE 11 NOIEMBRIE 1993 ‘MICHAEL JACKSON A SUSTINUT 67 DE CONCERTE IN FATA A 3,5 MILIOANE DE OAMENI’. DIN NOU ‘TOAAATE PROFITURILE AU FOST DONATE’ CATRE FUNDATIA ‘HEAL THE WORLD”–exaact preot monstruos..MICHAEL SE FACEA MII DE BUCATI FASCINAND INTREAGA PLANETA..ISI DARUIA SUFLETUL..TRANSPIRAND..CANTAND SI DANSAND NEANCETAT SI LA SFARSIT NU VROIA SA PRIMEASCA NIMIC DIN TOOT PROFITUL OBTINUT..RAMANEA DOAR CU O IMENSA SATISFACTIE PTR. CA A PUTUT AJUTA..FERICIT CA OAMENII S-AU BUCURAT DE PREZENTA ‘LUI’ SI SPERA CA ‘MAINE IL VOR ACCEPTA FARA SA MAI FIE NUMIT CIUDAT…’

    ODATA CU MOARTEA LUI ‘RYAN WHITE’ MICHAEL JACKSON A ATRAS ATENTIA PUBLICULUI ASUPRA VIRUS-ULUI ‘HI/SIDA’ CARE PANA ATUNCI NICI MACAR ‘NU ERA BINE CUNOSCUT’ SI TOT ‘EL A PLEDAT PUBLIC PENTRU ACORDAREA DE EXTRA FONDURI PENTRU CERCETAREA SI COMBATEREA VIRUS-ULUI HI/SIDA’–preot monstruos citeste te rog si rusineaza-te de aceasta declaratie pe care a dat-o mama lui Ryan White–––––––––––
    „””Michael was a very dear friend who I can’t believe is gone . It’s still so confusing to me how this could happen to such a great person. We knew Michael not just as a entertainer , but as a friend that would call up on Mothers day and tell me Happy Mothers Day because he was thinking of me. He talked about his
    sister Janet . He talked a lot about his Mom and how I reminded Him of his own mom.
    {Iwas really thrilled}
    One thing I would love people to know about Michael. He was a Superstar, Entertainer, Recording Artist, but the silliest things made Him happy,having
    simple fun, laughs, cartoons, playing jokes and making..people Happy!!!
    I remember when Michael came to our house for Ryan’s funeral and Michael spent a couple hours in Ryan’s room, he just wanted to be close to Ryan. He just sit
    on his bed for hours. Michael later asked Andrea to see Ryan’s red Mustang.
    Andrea took Michael outside in the front
    yard where we had Ryan’s car surrounded with flowers from people all around
    the world. Michael got in and turned the car on and „”MAN In The MIRROR””
    was playing. Michael knew that was the last song Ryan had been listening to.
    It just thrilled Him to know that. It was the simple things that put a smile on his face.
    He later released „”GONE TOO SOON”” for Ryan but who would have
    known he would be joing Ryan and He too would be…
    „”GONE TOO SOON””

    WE LOVE YOU MICHAEL
    Jeanne White
    Mothers of Ryan White
    –––––––––––––
    PANA IN LUNA IUNIE 1999 ‘MICHAEL JACKSON ERA IMPLICAT IN NUMEROASE ACTIUNI DE CARITATE’. DE ASEMENI ‘EL S-A ALATURAT LUI LUCIANO PAVAROTTI INTR-UN CONCERT DE BINEFACERE’..IN MODENA..ITALIA. IN URMA ACESTUI SHOW S-AU STRANS MILIOANE DE DOLARI PENTRU REFUGIATII DIN ‘KOSOVO CAT SI PENTRU COPIII DIN GUATEMALA’.
    LA SFARSITUL ACELEI LUNI ‘MICHAEL JACKSON A ORGANIZAT O SERIE DE CONCERTE CARITABILE~~~MICHAEL JACKSON & FRIENDS~~~IN GERMANIA SI KOREA.

    DE ASEMENI PENTRU CANTECUL „CRY” A FOST REALIZAT UN VIDEO-CLIP SI URMA SA FIE LANSAT INSA DIN CAUZA INCIDENTULUI PRABUSIRII CELOR 2 TURNURI GEMENE ‘MICHAEL A PREFERAT SA NU APARA IN ACEL CLIP’ IAR PRIN ACELE ‘IMAGINI’ PREZENTATE IN CANTECUL ‘CRY’ PE CARE CU TOTII LE CUNOASTEM ‘ MICHAEL A TRANSMIS UN PUTERNIC MESAJ’ SI A FOST ‘ULTIMA SA INCERCARE DE A-I UNI PE OAMENI…DE A FACE O LUME MAI BUNA’

    ACESTEA SUNT ‘CATEVA DIN FAPTELE CARITABILE’ CUNOSCUTE si APARTIN ‘CELUI CARE SI-A DARUIT SUFLETUL OMENIRII INTREGI…CELUI CARE A DARUIT NEANCETAT IUBIRE…DRAGOSTE SI SPRIJIN ECONOMIC ORIUNDE SI ORICAND A FOST NEVOIE ASA CUM NIMENI NICIODATA NU A OFERIT IN ACEASTA LUME’. INCA SI ACUM DIN ‘LUMEA INGERILOR’ ARE GRIJA SA NU LE LIPSEASCA NIMIC CELOR CARE SUNT DATI UITARII DE RESTUL LUMII…INSA PENTRU TOATE ASTEA…MICHAEL JACKSON ‘A FOST RASPLATIT INZECIT’…DAAA LA RANDUL LOR OAMENII I-AU DARUIT „LOVITURI PUTERNICE CARE I-AU PROVOCAT RANI ADANCI IN SUFLET…..I-AU DARUIT UMILINTA URMATA DE SUFERINTA SI L-AU AJUTAT SA SIMTA ‘GUSTUL AMAR SI NEPLACUT AL NEFERICIRII’… PANA LA URMA..TOAATA ACEASTA NERECUNOSTINTA SI RASPLATA DIN PARTEA OMENIRII…L-A INSOTIT TINANDU-I COMPANIE PANA LA SFARSITUL VIETII SALE…–intelegi preot monstruos ce l-a ucis pe INGERUL NOSTRU???..RAUTATEA VOASTRA PE CARE A CARAT-O PE UMERII SAI!!!
    …OARE…acei omuleti…viermi care L-AU TRADAT SI L-AU RANIT NEANCETAT…CUNOSTEAU..ORI AVEAU IDEIE DE ACESTE FAPTE ALE ‘REGELUI’ ??? .AU STIUT DOAR SA DEA ZVON IN LUME CA ‘FAIMOSUL SI BOGATUL MICHAEL JACKSON’ A MURIT SARAC !!!!!….””DE CE MICHAEL NU S-A PLANS NICIODATA DE ASTA ???…DE CE A IMPARTIT CU LUMEA INTREAGA TOT CE A AVUT ???….DE CE OARE PANA LA URMA A FOST AMENINTAT DE SARACIE ???””..acestea sunt cateva intrebari SPECIAL pentru MINTI SCURTE..BLOCATE SI PENTRU SUFLETE INTUNECATE ….ma intreb..oare ..vor reusi vreodata sa dezlege aceasta ‘ENIGMA’?????…

    AVEM ATATEA DE SPUS..IN LEGATURA CU ‘TRISTA POVESTE A LUI PETER PAN’..DAR SI NENUMARATE FAPTE REALIZATE DE ‘ACEST INGER’!!DECI INAINTE DE A CONTINUA MA ADRESEZ DIN NOU ACESTUI monstru care s-a cuibarit in colturile bisericii si arde locul cu rautatea lui acolo unde calca..nici nu vreau sa-i stiu numele..acest preot a citit multe basme..vizioneaza multe filme SF..se simte si prin cuvintele pe care le-a folosit ca nu stie ce spune..doar si-a lasat sufletul negru de rautate sa se elibereze incercand sa invenineze si sufletele altor confuzi care sunt pierduti in INTUNERIC!!!…’CEEA CE A REALIZAT MICHAEL A FOST TRECUT IN ISTORIE’ FAPTE DOVEDITE..RECORDURI URIASE DE NEANVINS..PUR SI SIMPLU ESTE IMPOSIBIL SA FIE DOBORATE VREODATA..NE-A LASAT CA MOSTENIRE ARTA SA UNICA PLINA DE MAGIE..O ARTA CARE NE-A FASCINAT DE-A LUNGUL ANILOR SI CONTINUA SA NE INCANTE CU ACEEASI PUTERE..CU ACELASI FARMEC!!!
    IN INTERIORUL FIECARUI ‘IUBITOR DEVOTAT AL LUI MICHAEL JACKSON’..ARDE NEDREPTATEA..SUFLETUL NOSTRU ESTE ACOPERIT DE O DEZAMAGIRE CARE NU SE POATE DESCRIE..Eu personal imi doresc doar atat..ca TOOOOOT
    RAUL SI SUFERINTA PRIN CARE A FOST NEVOIT SA TREACA ‘INGERUL NOSTRU’ SA CADA ‘ASUPRA CELOR CARE IL CONDAMNA SI IL UMILESC INCA’..SA SIMTA FLACARA TRISTETII..A SINGURATATII SI A DURERII PE CARE A SIMTIT-O MICHAEL PE TOT PARCURSUL VIETII SALE!!!..MICHAEL NU SI-A DORIT NICI SOARELE DAR NICI LUNA!!!..NICIODATA!!!…MICHAEL NOUA NE-A DARUIT DIN SUFLET TOOOTUUL..A IMPARTIT CU LUMEA INTREAGA TOAATA AVEREA LUI PE CARE A OBTINUT-O PRIN MUUUNCA MUULTA..TRUDA SI RABDARE!!!NIMIC NU I-A CAZUT DIN CER DE-A GATA!!!…MICHAEL ERA PLIN DE MODESTIE SI IUBIRE…DECI..preot cu suflet intunecat sa-ti explic doar cateva dintre motivele care L-AU FACUT PE MICHAEL SA APARA IN OCHII TAI ‘ORBI’ ASA CUM TU L-AI VAZUT!!!
    ‘Negrul-Alb’__INGERUL..DUPA CUM STIM CU TOTII.insa putini recunosc..A LUPTAT CAT A TRAIT IMPOTRIVA RASISMULUI..A FOLOSIT TOATE MIJLOACELE POSIBILE PENTRU A DISTRUGE ORICE GRANITA CARE DUCEA LA SEPARAREA OAMENILOR!!!..A TRANSMIS MESAJUL CATRE OMENIRE INCERCAND DIN RASPUTERI SA INVINGA NEDREPTATEA IN TIMP CE ‘TRUPUL SAU ERA SACRIFICAT’..SUFERIND SCHIMBARI MAJORE..A FOST LOVIT DE BOALA DE PIELE VITILIGO CARE I-A TRANSFORMAT VIATA INTRUN COSMAR SI ASTA NU PENTRU CA MICHAEL NU S-AR FI SUPUS ‘VOII DOMNULUI’ CI PENTRU CA ATUNCI OAMENII L-AU ‘BOMBARDAT’ CU RAUTATEA LOR DIN TOATE PARTILE INVENTAND MINCIUNI CARE II CHINUIAU SUFLETUL..IAR INGERUL NEPUTAND SA REACTIONEZE SE TOPEA SINGUR IN INTUNERIC ACOPERIT DE TRISTETE SI SUFERINTA!!!…domnule preot DUMNEZEU sa te Binecuvanteze cu o asemenea BOALA SI ATUNCI VEI INTELEGE PERFECT PRIN CE ERA NEVOIT MICHAEL JACKSON SA TREACA..!!!’..MONSTRII IL LOVEAU NEANCETAT DE PARCA SI-AR FI DORIT INGERUL SA SUFERE DE ASA CEVA!!!..ERA NUMIT ‘CIUDAT’ PENTRU CA SE PROTEJA DE ENERGIA SOLARA FIIND NEVOIT SA POARTE MANUSI..IMBRACAMINTE CU MANECA LUNGA IN PERMANENTA SA CIRCULE CU UMBRELA SI ATUNCI CE AU SPUS ‘MONSTRII???’…CA MICHAEL JACKSON ESTE UN INGANFAT..MANDRU SI PRETENTIOS CARE POARTA MANUSI PTR. A NU I SE TRANSMITE MICROBII IN TIMP CE ISI SALUTA FANII ORI II IMBRATIEAZA!!!…OMYYGOOD!!!..Daca am auzit mai mare tampenie ca asta!!!…Michael murea de nerabdare sa le indeplineasca toate dorintele..Ii iubea din adancul sufletului si primea energia pozitiva din partea acestora!!!…MICHAEL SE ASEZA ‘PE PODEAUA’ DIN INTERIORUL ORFELINATELOR.ACOLO UNDE EXISTAU MILIOANE DE MICROBI..SI TOTUSI DE DRAGUL ACELOR MICI FIINTE UITA CINE ESTE..’FENOMENUL JACKSON NU EXISTA IN ACELE MOMENTE’..RAMANEA ALATURI DE EI -DOAR MICHAEL-COPILUL PIERDUT CARE SE SIMTEA FERICIT IN PREAJMA ALTOR COPII..INCERCA SA SIMTA CATEVA CLIPE GUSTUL COPILARIEI PE CARE NU O TRAISE NICIODATA!!!’ Oare cine are puterea sa inteleaga aceasta fraza ‘sfanta’???__”MICHAEL IUBEA COPIII PRECUM IISUS HRISTOS!!!”__Numai un monstru cu sange rece nu poate sa intelega de ce MICHAEL DOREA ATAT DE MULT SA SE AFLE IN PREAJMA LOR!!!..V-ATI IMAGINAT VREODATA..IN SPECIAL TU ‘parinte de doi bani’..cum este SA TRAIESTI CU GROAZA IN SUFLET INCA DE LA 5 ANI???…sa-ti fie frica de propriul tata??..SA TI SE FACA RAU NUMAI CAND TE GANDESTI CA SE APROPIE DE CASA ORI SA LESINI ATUNCI CAND IL VEZI IN FATA TA??..CUM ESTE SA FII SUPUS UNUI PROGRAM STRICT..SA ITI DAI TOATA SILINTA PE CARE O POATE OFERI UN SUFLET LA ACEA VARSTA ATAT DE FRAGEDA..SA FACI TOT POSIBILUL SA NU-I DEZAMAGESTI PE CEI CARE II ‘SLUJESTI’ SI IN TIMP CE ATINGI PERFECTIUNEA CA DREPT RASPLATA ‘SA FII ZGUDUIT SI RUPT DIN BATAIE CU O CUREA..SA FII LUAT DE UN PICIOR SI LOVIT DE TOTI PERETII INCAPERII..SI PRINTRE SUSPINELE CARE ABIA REUSESC SA SE ELIBEREZE DIN ACEL SUFLET PIERDUT IN SUFERINTA SA AUZI O VOCE DURA CARE ITI ORDONA-‘TREBUIE SA FII PERFECT!!! TREBUIE SA DEVII CEL MAI BUN DINTRE TOOTI!!!-Acela era ‘tatal’ care trebuia sa-i ofere o imbratisare micutului MICHAEL sa-i spuna un sincer ‘Te iubesc’ si sa IL sprijine in momente grele..DAR NICIODATA NU A FACUT-O!!! MICHAEL A ASTEPTAT SI SI-A DORIT ACEST ‘MOMENT’ LA CARE VISA PANA IN ULTIMA CLIPA A VIETII SALE. A PLECAT DEZAMAGIT CU SUFLETUL SFASIAT ROSTIND neancetat NUMELE -joe-pentru ca -tata- nu stia cum se pronunta!!!..Deci pentru cei care nu au avut puterea sa inteleaga ‘DE CE MICHAEL VROIA SA SE AFLE IN PREAJMA COPIILOR???’..PENTRU CA AVEA ACELE GOLURI URIASE IN SUFLETUL SAU CARE NU II DADEAU PACE..IN AFARA DE ASTA MICHAEL ERA SINCER..REAL NU STIA SA SE ASCUNDA..ARATA TOTUL SI IMPARTEA ACELE CLIPE DE VIS CU TOOTI..CU ORICINE VROIA SA SE SIMTA COPIL SI SA ACCEPTE LUMEA SA DE BASM!!!’

  22. Lumina INTRE TINE SI NOI….A CAZUT CORTINA!SPECTACOLUL S-A TERMINAT…LUMINILE S-AU STINS…CE LINISTE APASATOARE!PICURA LACRIMI PE OBRAJII INDURERATI DAR TU, NU TE MAI INTORCI! PRIVIM SPRE CER SI NE ZAMBESTE SOARELE…SEMN CA AICI…UNDEVA ESTE ASCUNSA SPERANTA NOASTRA PENTRU O VIATA MAI BUNA,MAI CURATA,MAI FRUMOASA!ASA NE-AI INVATAT…SA IUBIM,SA DARUIM,SA FIM CREATIVI SI UMANI!NE-AI INFILTRAT IN SPIRIT MAGIA RITMURILOR,SUNETUL MUZICII SI MISTERUL DANSULUI!ASTEPTAM SOAPTA VIITOARE A VOCII TALE INVALUITA IN RITMUL VREMURILOR SI TIC-TACUL TIMPULUI! RIDICATI CORTINA…..APRINDETI REFLECTOARELE….DESCHIDETI USILE DIN LOJILE SUFLETELOR SI ACOLO IL VETI GASI PE EL….MICHAEL JOSEPH JACKSON! SHOW MUST GO ON!

  23. ‘MICHAEL JACKSON ,INGERUL DE LUMINA PUR !’PAZITOR SI IUBITOR AL ACESTUI PAMANT ACAPARAT DE RAUTARE,URA SI NEADEVARURI! IN ACEST FEL NI S-A LUAT UN SUFLET ANGELIC SI SENSIBIL …DE GUNOAIE CA tine,’preot necurat ce esti’..OARE CUM AI REUSIT SA ‘gandesti’ ASA CEVA?! DIN SUFLETUL TAU PLIN DE URA SI VENIN..NU STII ABSOLUT NIMIC DESPRE ACEST INGER CARE S-A CHINUIT TOATA VIATA SA PENTRU NOI MURITORII DE RAND! PENTRU BINELE PLANETEI!! SA INTELEGEM INVATATURILE DOMNULUI ASA CUM EL A FOST O ALTA SANSA DATA DE LA DUMNEZEU ‘Ptr A NE APROPIA DE DIVINITATE’ PRIN TOT CE NE-A TRANSMIS..PRIN MUZICA ,DANS, DISCURSURI IN CARE SE ZBATEA TOT PENTRU BINELE NOSTRU..Multe Fundaii de Caritate FACUTE TOT DE EL !!! (CUM S-A SI ‘PREZENTAT’)NU A FACUT-O DE OKII LUMII ..S-A DEDICAT TRUP SI SUFLET PENTRU TOTI OAMENII .SPERAND NEINCETAT ‘CA CINEVA SA-L INTELEAGA’. ACUM CE ZICI ??! .CE preot ESTI de spui CELE MAI MARI PACATE ALE TALE.(NORMAL CA TU NU ESTI SINGURUL) .PE LANGA ALTELE..DESIGUR…??!MAREA INTREBARE???!! NOI ‘IUBIRORII DEVOTATI AI INGERULUI MICHAEL JACKSON’,VREM CA tu saSI CEILALTI SA FITI ConstientI de TOT CE ati PREZENTAT CU CEA MAI MARE DORINTA DE A INFLUENTA CU’ MINTIILE VOASTRE BOLNAVE’ (SA NU ZIC IN ALT FEL) PE ALE CELORLALTI ..NE-AM SATURAT NE GUNOAIE!! DIN PATEA VOASTRA..INCETATI CU ‘PORECLELE’ !!SI ACEST LUCRU A DUS LA ‘CREUCIFICAREA UNUI INGER..MAI BINE ZIS AL 2-LEA DE PE PAMANT ..!
    TIN SI EU SA REPET FAPTUL CA ‘NOI AM ASISTAT LA CUCIFICAREA UNUI INGER INTR-O LUME MODERNA!!’ ACESTA A FOST SCOPUL LUI AICI…PE PAMANT..LA FEL CA SI IISUS ,CARE’ LA RANDUL LUI’ A FOST TRADAT DE ‘ACESTI APROPIATI AI BISERICII’ ..OARE DE CE AU AVUT ‘DESTINE ASEMANATOARE’??!! REMENBER???
    ‘CE VA PASA VOUA CA PAMANTUL PLANGE IN VALURI DE LACRIMATE??!’ CE VA PASA VOUA CA ACEST INGER A FOST CONTEMPORAN CU NOI?!! CE VA PASA VOUA DE DEZASTRELE TERREI CARE ISI URMEAZA CURSUL? ! MICHAEL ANI LA RAND REPETA ‘ CU GLAS DE FOC’ SI IN ‘EARTH SONG” OARE ATI VAZUT-O?? DACA DA..SA STITI CA NU SI-A INTRAT IN ROL..PE EL NU-L POTI COMPARA CU MURITORII DE RAND !!REPET!! NE ;CERTA’..NE ‘AVERTIZA’ SI UITE UNDE AM AJUNS! DIN CE CAUZA?? RASPUNDETI VOI..’MONSTRILOR’
    MICHAEL A LASAT DUREREA SA ISI SPUNA CUVANTUL PE PARCURSUL VIETII SALE.NEMERITUOASE!.INCA DIN COPILARIE A FOST SUPUS CHINURILOR DATE DE TATAL SAU..DAR ASTA NU INSEAMNA CA DE FIECARE DATA CAND ERA INTREBAT IN LEGATAURA CU RELATIA TATA-FIU..SA NU SPUNA ACESTE LUCURI ADEVARATE..PENTRU CA ISI FACEA SI MAI MULT RAU INSUSI ‘ IMI IUBESC TATAL,DAR NU IL CUNOSC” .DUMNEZEU E IN MASURA SA JUDECE ATUNCI CAND VA FI TIMPUL !.ASTA A SPUS INGERUL CU CEA MAI MARE SUFERINTA POSIBILA! DA,’PE PAMANT INGERII NU AI VIATA BUNA’ AU CARAT 2 CRUCI GRELE’.CUVANTUL CHEIE: CRICIFICAREA LOR.NICI UN PAMANTEAN NU POATE FACE ASA CEVA AR RECURGE LA ALTE CAI ..!!REMEMBER?? ASTA E PURUL ADEVAR!! CATE PROBLEME DE SANATATE A AVUT. ‘AJUTOR DUMNEZEIESC ‘ ATI AUZIT BINE..!.CU ‘CELEBRA VITILIGO’ ;LA CARE MASS-MEDIA ‘I-A DAT’ MARI SUFERINTE !! SI MULTE MINCIUNI .ACUZATIILE DE PEDOFILIE SUNT NEADEVARATE! MICHAEL A FOST TARAT PRIN TRIBUNALE..IN PROCESE TERIBILE PE NEDREPT ..IUBEA COPII..FACEA TOT CE II STATEA IN PUTINTA SA II AJUTE..SI STIA CA NU NUMAI BANII II POT AJUTA..EVIDENT! A FACUT ACEST LOC AL LUI PETER PAN ‘NEVERLAND’ CASA LUI..PENTRU AI AJUTA, PENTRU AI INTELEGE SI AI FACE SA SE SIMTA MAI BINE..SA UITE DE PROBLEME CAUZATE DE BOLILE LOR ..ASA CUM SI PE NOI A VRUT SA NE FACA SA UITAM MACAR PUTIN DE ‘GREUL VIETII’ PRIN ARTA SA NEMARGINITA! .NE-A SPUS SA NU CREDEM PRESA..SI MAI ALES TABLOIDELE INSETATE DE BANI! ‘AR TREBUI ARSE’ ACUM O SA SPUNETI ” PAI ASTA PUTEAM SA SPUN SI EU” DE N ORI AM AUZIT ASTA NE-AM SATUARAT..ENOUGHT!! ,DAR VENIM SI CORECTAM : ” UN INGER NU STIE CE E AIA URA, VENIN, GELOZIE, ETC!! DACA VRETI SA AFLATI ADEVARUL ..DIRECT LA SURSA! ADICA TOT EL :MICHAEL JACKSON ” CEL MAI IUBIT DINTRE PAMANTENI’ DUPA IISUS..SUNT MULTE DOVEZI IN CEEA CE PRIVESTE ADEVARUL..NE-A LASAT O MOSTENIRE DE DUS MAI DEPARTE..CUM SA NU NE DOARA SUFLETELE DE TOATE ACESTE GUNOAIE? !! CUM?!! IL VOM IUBII ,RESPECTA SI APARA FOREVER!! ‘MARATONUL ADEVARULUI ..VA INVINGE” „DACA VREI SA FACI DIN ACEASTA LUME UN LOC MAI BUN..TREBUIE SA TE UITI IN PRIMUL RAND LA TINE INSUTI SI SA TE SCHIMBI.INCEPE CU PERSOANA CARE SE REFLECTA IN OGLINDA-CU TINE INSUTI ! ”
    „INAINTE DE A MA JUDECA,INCERCA DIN RASPUTERI SA MA IUBESTI,UITA-TE IN INIMA TA SI APOI INTREBA-TE DACA MI-AI VAZUT COPILARIA.” CUVINTELE PURE SI ADEVARATE ALE UNUI INGER ,,DESTINATE INTELEGERII..DAR TREBUIE SA VEDETI SI CU SUFLETUL..

    ‘TOTUL PENTRU BANI’..SUNTEI IN STARE SA OMORATI SI PENTRU MARUNTI!! ‘SA VA VINDETI SUFLETUL NECURATULUI'(SA VA ‘LEGATI’ DE TOT CEEA CE TINE DE MICHAEL.SI NICI MACAR NU CONSTIENTIZATI ‘GRAVITATEA SITUATIEI !!).(CEEA CE ATI FACUT) SI ESTE PREA TARZIUUUUU!! .CUM SPUNEA MICHAEL CLAR SI RASPICAT .!

  24. LOVE LIVES FOREVER! OUR SWEET ANGEL OF GOD!..IN OUR HEARTS !! WE WILL NEVER FORGET YOU!! NEVER!! WE LOVE U MOREE!

  25. Dumnezeu ne-a dat sansa de a fi fericiti..indiferent de problemele vietii..Pentru ca nu e asa’ roz’ ,Iar Ingerul ne-a TRansmis cu cea mai mare dragoste de ‘apropiatii lui posibila,PRIN TOT CE A FACUT !! CHESTIUNEA : ‘ORGOLIUL vostru RANIT’
    MICHAEL A VRUT SI VREA BINELE LUMII!Oare se poate asta?! ADEPTUL ADEVARULUI..CONTRA RASISMULUI SI RAULUI DE TOATE FELURILE !
    DE CE ACESTA INTREBARE A VOASTRA ‘BLACK OR WHITE?? ‘ ERA ‘PLIN’ DE DEMNITATE…NU A LUAT CEVA PENTRU ‘ALBIREA FETEI’ .SAU CE VA TRECE PRIN ‘capetele’ voastre…OMGG ..PRIN MACHIAJ UNIFORMIZA ACELE PETE APARUTE PE PIELE..si ERA NEVOIT SA SE ‘APARE’ DE RAZELE SOARELUI …REPETAM ..ESTE FOARTE IMPORTANT SI ADEVARAT !

  26. NU A AVUT NINIC ASCUNS NEVER!!

    • EXAACT ‘Ben’ MICHAEL NICIODATA NU A AVUT ABSOLUT NIMIC DE ASCUNS…INSA A FOST NUMIT ‘CIUDAT’ PENTRU CA MICHAEL A INDRAZNIT SA ‘INDEPLINEASCA VOIA DOMNULUI’ CEEA CE IN ZILELE NOASTRE ‘NU MAI ESTE RESPECTAT’!!!DECI PENTRU CA MICHAEL OFEREA TOTUL DIN ADANCUL INIMII..IUBEA COPIII INTREGII PLANETE..AJUTANDU-I SI SALVANDU-I DE NENUMARATE ORI DE LA MOARTE..PENTRU CA LE-A OFERIT ORFANILOR UN ACOPERIS..O PAINE CALDA PE MASA SI O IMBRATISARE INOCENTA PLINA DE IUBIRE…A FOST ‘ATACAT’ SI ASTA NUMAI PENTRU CA INCERCA DIN RASPUTERI SA ‘TRANSMITA MESAJUL DOMNULUI CORECT!!!’

  27. ~~Barbatul Cu Suflet De Copil!!!~~

    „MICHAEL JACKSON”~GENIUL INEGALABIL!!!..’OMUL’ MODEST PLIN DE SENSIBILITATE SI IUBIRE!!!..
    SUFLETUL INOCENT CARE NICIODATA NU A FOST INTELES..NU A FOST IUBIT DAR INTOTDEAUNA A FOST RANIT PROFUND SI JUDECAT FOARTE ASPRU!!!
    MICHAEL JACKSON FENOMENUL CARE NE-A CUCERIT INIMILE..CANDVA A
    FOST COPIL!!.UN COPIL CHINUIT SI TRIST ..UN COPIL PLIN DE GINGASIE
    CARUIA I S-A RAPIT DREPTUL DE A SIMTI ‘GUSTUL MAGIC AL COPILARIEI!!!’
    ..ACEL GUST PE CARE IL POTI SIMTI NUMAI INTR-O PERIOADA RESPECTIVA
    A VIETII!!!..DIN ACEST MOTIV SE NUMESTE ‘COPILARIE’ PENTRU
    CA DUPA ACEEA ORICAT VEI INCERCA SA TE MENTII COPIL..TRECAD ANII..NU
    VA AVEA ACELASI FARMEC..IAR IN INTERIORUL TAU ‘UN GOL IMENS’ SE VA FORMA SI NIMENI ORI..NIMIC NU
    VA REUSI SA-L UMPLE VREODATA!!! VEI INCERCA DIN RASPUTERI SA TRAIESTI CLIPE LA CARE VISAI SI DE CARE DIN NEFERICIRE NICIODATA NU
    TE-AI BUCURAT!!!
    ATUNCI CAND MICHAEL A CREAT ‘TARA DE BASM A LUI PETER PAN’ A AVUT
    ‘UN SCOP ANUME’ SI NIMIC NU A FOST INTAMPLATOR!!! DAR OAMENII RAI CA INTOTDEAUNA L-AU INTELES
    GRESIT..L-AU CONDAMNAT..L-AU JUDECAT PENTRU UN FAPT ATAT DE ‘INOCENT’..MAI MULT DECAT ‘NORMAL’!!!
    PUR SI SIMPLU AU ‘SPULBERAT’ FARA
    MILA O LUME PLINA DE FARMEC SI MISTER IN CARE PUTEAI INTALNI AVENTURA URMATA DE SUSPANS MULT DORITA DE ORICARE COPIL CARUIA II POTI SIMTI BATAILE INIMII
    NEBUNE DE BUCURIE ATUNCI CAND I SE DA O ASEMENEA SANSA SI SIGUR NU
    AR DORI SA O PIARDA IN NICI UN CAZ !!! DAR CAND OAMENII INDEMNATI DE URA..INVIDIE..LACOMIE SI GELOZIE
    S-AU INTORS ‘IMPOTRIVA LUI MICHAEL’ A FOST DIN NOU ATACAT..TOTODATA..
    CALCAT IN PICIOARE UMILIT SI CHINUIT ‘SUFLETUL SAU DE COPIL PLIN DE PURITATE SI IUBIRE!!!
    IN TIMP CE RANA DESCHISA DIN PERIOADA COPILARIEI INCEPEA SA I SE VINDECE…A FOST LOVITA DIN NOU
    CU MAI MULTA PUTERE SI DE ATUNCI NICIODATA NU A INCETAT SA SANGEREZE !!!
    MICHAEL JACKSON..IN ACEA PERIOADA ‘ISI CAUTA CU DISPERARE
    COPILARIA PIERDUTA’ VROIA SA SIMTA MACAR O DATA IN VIATA LUI CEEA CE
    NICIODATA NU TRAISE…”GENIUL..
    ADULTUL..BARBATUL..ADOLESCENTUL
    INCERCA DIN RASPUTERI SA SCOATA LA ‘LUMINA’ DIN INTERIORUL SAU ACEL COPIL CU CHIPUL
    ANGELIC SI PRIVIREA MELANCOLICA…MICHAEL SE STRADUIA ‘SA-I OFERE’ PUTINA
    LIBERTATE..VESELIE DAR MAI PRESUS DE TOATE ‘SUFLETUL SAU AVEA
    NEVOIE SI CAUTA CU DISPERARE IN PRIVIRILE OAMENILOR SI IN INIMILE
    ACESTORA DRAGOSTEA ADEVARATA’ PE CARE NU O PRIMISE NICIODATA DIN PARTEA NIMANUI !!!’
    ‘GENIUL MICHAEL JACKSON’ SE TRANSFORMASE INTRUN COPIL!!! ‘PETER PAN’
    PUSESE STAPANIRE PE INIMA SA SI IL CONDUCEA IN ‘TARA DE VIS !!!’..ERA
    ZGLOBIU SI SE JUCA NEANCETAT ‘COT LA COT’ CU ACELE MICI FIINTE..PE MOMENT PAREA FERICIT INSA..TRISTETEA CONTINUA SA FIE VIZIBILA IN A SA PRIVIRE…’SE UITA IN
    URMA’ SI ISI DADEA SEAMA CA ANII COPILARIEI NU SE VOR INTOARCE ‘NICIODATA’ IAR ‘GUSTUL’
    PE CARE IL SIMTEA INCEPUSE DEJA SA DEVINA ‘AMAR.’ IN TIMP CE
    ‘DISTRUGEREA..SINGURATATEA SI NEFERICIREA’ SE APROPIAU CU PASI GRABITI’ DATORITA ‘MONSTRILOR’ CARE INVADASERA ‘TARA DE BASM A LUI PETER PAN’…….
    MICHAEL SI-A TRAIT NUMAI PENTRU PUTIN VISUL..A REUSIT SA-L REALIZEZE FIIND BAZAT PE MUULTA DRAGOSTE DIN CARE IZVORAU SENTIMENTE PLINE DE GINGASIE..IUBIRE SI PURITATE!!! ACEL ‘LOC’ A FOST CREAT CU SCOP DE
    A ADUCE ZAMBETUL PE CHIPUL
    TUTUROR COPIILOR DIN LUMEA INTREAGA DAR SI FERICIREA IN SUFLETUL LOR INOCENT!!!..

    MICHAEL JACKSON REPREZINTA ‘O PUTERNICA SURSA DE INSPIRATIE’ IN TOATE DOMENIILE!!!..INCEPAND CU
    LUMEA ARTISTICA…PANA IN LUMEA FERMECATOARE A BASMULUI!!!..
    ASA CUM VA RAMANE IN ISTORIE „CEL MAI BUN PERFORMER AL TUTUROR
    TIMPURILOR”…LA FEL…PRIVIREA SA PLINA DE IUBIRE SI GINGASIE
    INSOTITA DE ACEL ZAMBET ANGELIC VOR EXISTA INTOTDEAUNA IN
    ADANCUL SUFLETULUI NOSTRU..SI NE VOR AMINTI CA IN FIECARE DINTRE NOI..’BATE’ PLINA DE VIATA..VESELIE
    SI INSETATA DE AVENTURA…’INIMA VESNICULUI PETER PAN !!!’

    „MICHAEL !!!’…NICIODATA NU VOM REUSI SA-TI MULTUMIM PENTRU CATE AI REALIZAT PENTRU INTREAGA OMENIRE SI PENTRU TOT CE NE-AI DARUIT DIN ADANCUL INIMII TALE!!!
    NE-AI LASAT CA MOSTENIRE ‘MOMENTE MAGICE CARE NE VOR ADUCE LUMINA IN CLIPE GRELE’ SI NE VOM BUCURA DE ELE PANA CAND VOM INCHEIA SI NOI ‘CERCUL MISTERIOS AL ACESTEI VIETI!!!’…

    „”YOU ARE NOT ALONE MY ANGEL!!!””

    –parinte monstruos..hidos plin de ‘venin’– ceea ce am postat mai sus este -un raspuns- sau mai bine sa spunem ‘o explicatie Clara’ legata de ADEVARUL PUR referitor la MAREA TA NEDUMERIRE DESPRE ‘Barbatul-Copil’..Chiar daca MICHAEL ISI MENTINEA ‘SUFLETUL INOCENT DE COPIL’ NICIODATA NU UITA DE ‘RESPONSABILITATI IAR MINTEA SA GENIALA NU INCETA SA CREEZE CA NIMENI ALTCINEVA!!!’..Cum crezi parinte monstruos ca ar fi devenit PRIMUL IN TOATE DOMENIILE..NR.1 AL TUTUROR TIMPURILOR!!! DACA NU AR FI FOST ‘COPT LA MINTE’???..dupa a ta parere plina de ‘prostie omeneasca’??!!.SI NU UITA..INAINTE DE A-I PRONUNTA ‘NUMELE INGERULUI’ TU SI puii de diavol..TOOOTI CEI CARE ‘INCA IL LOVITI’ AR TREBUI SA VA ‘SPOVEDITI’!!!~~

  28. ~Neverland Si Nemuritorul PETER PAN~

    ‘VISUL LUI MICHAEL’ ERA SA CREEZE O LUME ASA CUM NIMENI NU MAI VAZUSE!!!..O LUME PE CARE ATAT DE MULT SI-A DORIT-O..UNDE IN FIECARE ZI EXISTA O AVENTURA PLINA DE FARMEC SI SUSPANS!! O LUME CARE AVEA LEGILE EI UNICE SI CEA MAI IMPORTANTA DINTRE TOATE ERA URMATOAREA..’IN NEVERLAND NU TREBUIE SA CRESTI ORI SA IMBATRANESTI!!!’…’TARA LUI PETER PAN’ INSEAMNA AVENTURA ..COMUNICAREA PERFECTA DINTRE OAMENI CU PASARILE SI ANIMALELE!!!..INSEAMNA ACEA MULTUMIRE SUFLETEASCA IMENSA PE CARE O SIMTI ATUNCI CAND OBSERVI IN ZORI ROUA CRISTALINA CARE SE PRELINGE CATIFELAT PE FLORILE VIU COLORATE CU MIREASMA LOR IMBATATOARE…ORI CAND VANTUL ADIE PROVOCAND FOSNETUL PLACUT AL FRUNZELOR COPACILOR..ACEA ADIERE CARE ITI POATE SOPTI CAT DE FRUMOASA ESTE VIATA DEPARTE DE REALITATE SI TE INDEAMNA JUCAUSA IN CAUTAREA PERIPETIEI!!!..
    DINTR-O POVESTE MICHAEL A CREAT O LUME REALA FARA SFARSIT CU AVENTURI..DESCOPERIRI SI VISE!!! COPIII CARE AU FOST BINECUVANTATI SI AU REUSIT SA PATRUNDA IN ACEL LOC PLIN DE FARMEC..AU LUAT PARTE LA O INTAMPLARE DESPRINSA DIN BASMELE PE CARE LE ASCULTAU CANDVA DE LA PARINTII ORI BUNICII LOR!!!..ALATURI DE MICHAEL AU TRAIT ‘MOMENTE’ PE CARE NICIODATA NU SI LE-AU IMAGINAT SI FARA INDOIALA NU LE VOR PUTEA DA UITARII PENTRU CA AU RAMAS PENTRU TOTDEAUNA INTIPARITE IN INIMILE LOR!!!..ACELOR COPII LI S-A DAT SANSA SA-SI ATINGA VISUL SI SA SE BUCURE DE EL!!!…
    MICHAEL ORI..PETER PAN ESTE EROUL PRINCIPAL CARE CANDVA DADEA VIATA SI LUMINA ACELUI ‘LOC DE BASM’…’PETER PAN’ ESTE CONDUCATORUL BAIETILOR PIERDUTI IAR ‘NEVERLAND’ ESTE O INSULA FICTIVA..UN LOC IN CARE COPIII NU IMBATRANESC NICIODATA !!!..IN NEVERLAND ESTE SUFICIENT SA CREZI IN CEVA..SA-TI PUI O DORINTA SI FARA INDOIALA TI SE VA INDEPLINI!!!..PETER PAN A INFIINTAT DE ASEMENI SI O REGULA PRIN CARE DOVEDESTE INCA O DATA ‘INCREDIBILA INTELEPCIUNE DE CARE ACESTA DADEA DOVADA!!!
    ~Cresti Mare Si Devino Responsabil Dar..Ramai Mereu In Interiorul Tau Un Copil!!!__By Michael Jackson~
    MICHAEL SI-A INDEPLINIT VISUL INFIINTAND FERMA ‘NEVERLAND’..DAR PENTRU CA ‘EL’ DEJA ISI PIERDUSE COPILARIA SI ERA CONSTIENT DE FAPTUL CA NU EXISTA POSIBILITATE SA O ‘REGASEASCA’..ACUM VISUL SAU ERA DE A CREA COPIILOR UN MEDIU IN CARE FIECARE SA ISI POATA UITA VIATA DE PANA ATUNCI SI BINEANTELES IN CARE SE PUTEA INCHIDE SI ‘EL’ CA UN COPIL MARE INCERCAD SA RECUPEREZE CAT DE PUTIN DIN MOMENTELE DE VIS ALE
    COPILARIEI PIERDUTE…DAAA MICHAEL ERA UN TANAR CARE NICIODATA NU A CUNOSCUT COPILARIE..NU A CUNOSCUT JOCUL SI DISTRACTIA CI DOAR MUNCA SI DISCIPLINA..TANARUL CARE NU A AVUT TINERETE CI DOAR SPECTACOLE SI RESPONSABILITATI..
    PETER PAN CARE SI-A CREAT PRIN NEVERLAND PROPIUL ‘REGAT DE VIS!!!
    UN REGAT IN CARE ADULTII AU LOC DOAR CA AJUTOARE SI SERVITORI PENTRU COPII..DIN NEFERICIRE MULTI DINTRE ACESTIA CU PROBLEME DE SANATATE GRAVE ORI MAI PUTIN GRAVE..INSA ALATURI DE MICHAEL UNII CHIAR AU REUSIT SA SE VINDECE DEFINITIV ‘CA PRIN MINUNE!!!’
    MICHAEL PRIN NEVERLAND A CREAT O LUME MINIATURALA..INCHISA..FERITA DE REALITATE..DE RAUTATEA LUMII..DESCHISA DOAR PROPRIEI FANTEZII!!!
    TOTUSI..OAMENII RAI CU SUFLETE INTUNECATE AU REUSIT SA PATRUNDA IN INTERIOR..AU SPULBERAT ACEA ‘TARA DE VIS’..AU OTRAVIT TOTUL CU VENINUL LOR..MAGIA ACELUI LOC PLIN DE PURITATE SI GINGASIE NU A REUSIT SA II ATINGA DAR..CEL MAI TRAGIC A FOST FAPTUL CA AU DAT NASTERE SPECULATIILOR..SUSPICIUNILOR SI ACUZATIILOR DIN CARE MINCIUNA A IESIT INVINGATOARE PENTRU O LUNGA PERIOADA DE TIMP INSA PANA LA URMA A FOST ‘INVINSA DE ADEVAR’ DAAR..FOARTE TARZIU..ATUNCI CAND NU MAI EXISTA NICI URMA DIN ‘LUMEA DE VIS’ IAR ‘PETER PAN PLECASE DEJA..IN TARA INGERILOR…’

    -parinte plin de venin-tu care ai curajul sa-l acuzi pe INGERUL nostru..tu care nu ai ideie CINE A FOST MICHAEL JACKSON SI CARE A FOST MENIREA SA..ceea ce am postat mai sus este Semnificatia NEVERLAND-ului..’INIMA LUI PETER PAN’…si ACELASI LUCRU REPREZINTA SI PENTRU NOI…TOTI CEI CARE ‘L-AM INTELES..AM CREZUT IN EL SI..IL IUBIM CU TOATA PUTEREA SUFLETULUI NOSTRU!!!’…dar voi NICIODATA NU VETI PUTEA INTELEGE pentru ca SUFLETELE NOASTRE ‘NU VORBESC ACEEASI LIMBA!!!’…
    –din nou iti amintesc parinte monstruos..toate astea legate de rautatea lumii I-AU SFASIAT SUFLETUL INGERULUI NOSTRU..L-AU RANIT PROFUND..UMILINTA LA CARE ERA SUPUS NEANCETAT..NU SE POATE DESCRIE..SUFLETUL II SANGERA DE DURERE..NU REACTIONA NICIODATA NEGATIV IMPOTRIVA monstrilor CARE II DISTRUGEAU VIATA DE ZI CU ZI
    DOAR..ISI SUFOCA TRISTETEA IN INTUNERIC PLANGAND CA UN COPIL PE MARGINEA PATULUI ORI IN COLTUL CAMEREI..NICI SOMN NU AVEA DIN CAUZA URIASELOR PROBLEME CARE IL SUGRUMAU SI NU SE TERMINAU NICIODATA..DIN ACEST MOTIV..INGERUL NOSTRU ERA NEVOIT SA FOLOSEASCA ‘O SERIE DE CALMANTE’ CARE PANA LA URMA NICI ACELEA NU MAI AVEAU NICI UN EFECT ASUPRA ACELUI ‘SUFLET CARE SE FACUSE MII DE BUCATI….’
    DUMNEZEU…te va rasplati..iti va veni randul..vei simti gustul suferintei pe care l-a simtit MICHAEL..TOTI VETI PLATI..ACUM SUNTETI PREA ‘ORBI’ PTR. A VEDEA ‘ADEVARUL’ DAR ‘IN CURAND’ TOTUL SE VA ‘LIMPEZI’…CAND VETI INTAMPINA ‘MARI PROBLEME IN VIATA’ NU DATI VINA PE DUMNEZEU…PENTRU CA ‘ACEEA VA FI RASPLATA PENTRU FAPTELE VOASTRE!!!’…’DIN TOT CEEA CE ATI OFERIT ALTORA…VETI PRIMI INZECIT!!!’…DAR MAI GRAV ESTE ATUNCI CAND LOVESTI DIRECT PE ‘CEL CARE A FOST ALES SI SACRIFICAT PENTRU NOI PACATOSII’…NIMENI NU VA AVEA NICI O SANSA….

    • Iti multumesc „Peter Pan”pentru tot ceea ce ai scris despre cel in care noi credem cu adevarat: Michael Jackson. Fie-ti mila de sufletele triste ale celor care indraznesc sa scrie asemenea articole, pentru ca sunt prea „saraci” pentru a intelege si cu siguranta vor plati candva. O persoana cerebrala, demna nu se injoseste scriind mizerii, ci mai degraba isi vede de propriile interese si preocupari in viata. Dar aici e clar, ca lipseste preocuparea si inspiratia dlui cartarescu, ca altfel nu si-ar fi gasit timp asa aiurea sa improaste cu noroi in cel ce ne-a adus atata binecuvantare, in cel in care noi credem, pe care il respectam si care ne este cu adevarat un exemplu moral.
      Mi-e scarba de cei care se ascund in spatele cersitului de la cutia milei si care se atarna cu disperare de numele Domnului, de parca insusi Dumnezeu le-a creat bisericile, religiile, moscheile, etc. Eu personal ma declar o persoana cu credinta ferma in Dumnezeu si impotriva tuturor religiilor, forme salbatice si perimate de cult. Dumnezeu, cel care a creat Universul nu-si are „resedinta” intr-o asa numita biserica. El este pretutindeni. Rugati-va la El sub cerul liber, chiar si Isus a spus ca Tatal lui nu are nevoie de palate, altare, etc. El se afla pretutindeni si mai cu seama in sufletele noastre.
      Iti doresc dle cartarescu sa reusesti sa scapi de mlastina ratarii si sa-ti gasesti o cale mai buna si chiar si un tel/rol pentru viata asta.

      • Dragă Mirela,
        Domnul nu s-ar despărţi o singură secundă de noi şi de inima noastră dacă nu l-am da noi constant afară de acolo… Aproape nimic nu fac pentru a împuţina nesimţirea şi egoismul din mine. Cu adevărat Dumnezeu este pretutindeni cum spui şi cu toate acestea rătăcesc/rătăcim adeseori căutându-l.

        El este Iubire şi a spus „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa”.

        Ceea ce am înţeles eu: Michael a suferit mult în viaţa sa, a suferit copil fiind şi a suferit şi mai mult când a dobândit celebritatea. De aici a devenit un căutător şi a încercat prin multe din actele sale să compenseze acolo unde vedea suferinţă.

        De asemenea din câte am înţeles Michael a căutat un liman spiritual toată viaţa, a fost un căutător al Adevărului. Ceea ce rezultă clar (din mărturiile celor care l-au cunoscut) este respectul deosebit şi interesul pe care l-a avut faţă de ceea ce ţinea de credinţă la cei pe care îi cunoştea personal. Ca Martor al lui Iehova, de mic copil, nu a primit ceea ce căuta. În timpul vieţii unii spun că a avut contact cu mistica evreiască sau islamul. Se pare că aproape de momentul morţii sale el se ruga împreună cu prieteni creştini dintr-un cor de gospel.

        Am postat mai jos două mici articolaşe şi mă aliez la gândurile de final ale celui din urmă dintre ele:

        „Nici unul dintre noi nu ştie acum ce era în inima lui Michael cand a murit, şi nici unul dintre noi nu ar trebui să încerce să-şi asume mantia lui Dumnezeu Atotputernic şi să acţioneze ca judecător lui Michael. Putem evidenţia rezultate ale vieţii sale, mai bune şi mai rele, dar nu ne este dat nouă să spunem că locul lui Michael Jackson este în rai sau iad, indiferent de ceea ce am gândit despre el. Michael Jackson este în mâinile lui Dumnezeu acum”.

        +++

        GREAT NEWS from Mary Mary: „Last night we received some good news from Terri McFaddin-Solomon who is good friends with Sandra Crouch. Three weeks ago Sandra and Andre spent some time with their close friend, Michael Jackson. Michael asked Andre to play, „It Won’t Be Long And We’ll Be Leaving Here.” Michael then prayed with Sandra and Andre and accepted Christ into his heart. Now he’s singing in the heavenly choir!”

        +++

        Was Michael Jackson a Christian?

        Rumors are flying that pop superstar Michael Jackson became a Christian the day or week before he died on June 25. The most often repeated story claims that gospel music artist Andraé Crouch led Michael to accept Christ right before Michael Jackson died. I have received a couple of emails voicing this claim as well as a press release condemning Michael Jackson to a fiery hell. Readers will be relieved to know I plan to go down neither path.

        In the article Michael Jackson’s gospel music ties, I have already discussed how Michael seemed to reinvent his faith as often as he did his music and his appearance. Here are some of the facts about Michael Jackson’s spiritual journey.

        Michael Jackson’s spiritual roots

        Michael Jackson grew up in the Jehovah’s Witnesses. He left the Jehovah’s Witnesses In 1987 in response to their disapproval of the „Thriller” video. During his 2005 trial Michael Jackson apparently turned to Kaballah (made popular by Madonna), indicated by the red string bracelet favored by Kaballah followers which he wore throughout the trial. During his life, Michael Jackson sought out several high profile spiritual advisers including Orthodox Jew Rabbi Shmuley Boteach and New Age guru Deepak Chopra. Chopra was seen on many television interviews following Michael’s death. Michael Jackson also followed several of his brothers into Islam. (Liveprayer.com) Michael Jackson was clearly a man searching for something to believe in.

        Michael Jackson prays with Andraé Crouch

        Referring again to Michael Jackson’s gospel music ties, I mentioned the relationship between Michael Jackson and gospel artist Andraé Crouch. To find out more about that last visit between Andraé Crouch and Michael Jackson, I visited the Facebook page of Andraé Crouch. Here is some of what has been posted by the admin and Andraé Crouch’s spokesperson:

        „He (Michael Jackson) definitely had an ‘encounter’ with them (Andrae’ Crouch and his sister Sandra Crouch), Andraé says, ‘he did NOT reject Jesus or the prayer when they prayed, and gladly joined in prayer.’ He usually doesn’t touch anybody, but he touched them, and held their hands in a circle as they sang and prayed… There was NO actual ‘sinners prayer’ however, but they did talk and pray about Jesus and the anointing of the Holy Spirit” (the „anointing” was requested by Michael for his music).

        However, the rumors persisted and became so widespread that Andraé Crouch;s spokesperson fianlly posted this note on Andraés Facebook page:

        The Crouches did NOT lead Michael Jackson to the Lord, They DID pray with him, but NOT a prayer of „salvation”. It is a rumor that they „led him to Christ”. Please spread the „truth” as quickly as the rumor has spread.

        Sandra Crouch addresses Michael Jackson rumors

        Andrae’s sister, Sandra, Crouch addressed the rumors about meeting Michael Jackson with brother Andraé on her own Facebook page saying, „It has been brought to my attention that several media outlets have been erroneously reporting that my brother, Andrae Crouch and me met our dear friend Michael Jackson several weeks prior to his death so he could accept Christ. This is incorrect and absolutely not true.”

        Sandra stated she and Andraé met with Michael recently to discuss recording two songs with their choir for his newest project. „Michael always had a respect and curiosity for spiritual things. During our meeting, not unlike many other creative/music meetings we’ve had with him the past, we sang together, prayed together and had a wonderful time.”

        Another gospel artist, David Pack, shared some of his personal experience and witness to Michael Jackson in 1986 at: Michael Jackson, Jesus, and Me.

        Michael Jackson is in God’s hands

        None of us know what was in Michael’s heart when he died, and none of us should try to take on the mantle of God Almighty and act as Michael’s judge. We can examine the fruits of his life, both good and bad, but it is not up to us to place Michael Jackson in heaven or hell, no matter what we thought of him. Michael Jackson is in God’s hands now.

      • mirela…Eu iti multumesc din adancul sufletului tie si tuturor care ‘au puterea si curajul de a privi ADEVARUL in fata!!!..Iti multumesc..’nu pentru ca esti de acord cu ceea ce eu am postat’ ci pentru ca ‘Ai Crezut in Spusele Lui MICHAEL’!!!.Daca era posibil as fi postat o ‘fotografie’ pe care cu totii o cunoastem..in acea imagine poti citi
        clar in ‘PRIVIREA Lui Michael’ se si aude Urletul Mut’ al sufletului SAU plin de Groaza..Indurerat si Disperat!!!..Atunci cand a fost UMILIT si TARAT prin Noroi..ca nimeni altcineva..in timp ce ‘sprijinea, hranea, iubea daruind dragoste -pura-neconditionata copiilor din lumea intreaga si se lupta pentru viitorul acestora..incercand sa le ofere o viata mai buna..atunci a fost ‘rasplatit’ de catre omenire fiind ‘impins in suferinta’!!!..In ‘acea imagine’ Michael
        striga in timp ce ‘Sufletul Sau se afla in afara trupului facut mii de bucati’_”Nu Ma Priviti Ca Pe un criminal..SUNT
        I.N.O.C.E.N.T!!!”_cine are ‘impresia’ ca in acele momente ‘ Michael se prefacea’..acela ‘consuma oxigenul degeaba pe acest pamant’ si dovedeste ca ‘nu are suflet’!!!

  29. Cred că este bine să îl lăsăm pe bunul Dumnezeu să ne judece şi să nu ne erijăm noi în judecătorii nimănui.

    Vă rog să nu mai folosiţi în text scrierea cu litere mari, eventual doar pentru subtitluri sau concluzii, De asemenea vă rog să păstrăm un limbaj decent în comentarii. Vă mulţumesc mult!

    • Care e motivul pentru care pomenesti de religia lui Michael, corurile religioase in care a cantat mai apoi, etc? Eu inteleg unde bati……Tu nu intelegi ca nu Dumnezeu ne-a divizat in atatea religii si nu El le-a inventat? Sunt toate inventiile oamenilor, cei mai multi n-au posibilitatea sa opteze, pentru ca, nu-l intreaba nimeni pe bebelus daca vrea sa fie botezat. Il scufuinda in cazan si gataaa. Deci Dumnezeu domneste peste intreg Universul, nu el a inventat religiile. Despre crestinism nu mai zic nimic, cred ca multi stiu care au fost inceputurile si cum s-au pus bazele: prin forta, sange, etc.
      In mesajul anterior am specificat faptul ca eu nu cred in nici o grupare salbatica, adica in nici o religie.
      Cred in Dumnezeu!

  30. DAAA acel -parinte- a folosit un -limbaj decent- daca se poate numi parinte..Ai inteles -gresit- noi ‘suntem invizibili’ nu judecam pe nimeni NU AVEM NICI O PUTERE SI NICI DREPTUL!!!Doar incercam sa dam un raspuns ‘celui’ care provoaca ‘furia noastra’ celui care se crede DUMNEZEU si ‘judeca un suflet despre care nu stie absolut nimic’ Inventeaza folosind ‘veninul aflat in interiorul lui’ pe care il imprastie fara nici un fel de retinere!!…Ce are de gand..sa intoarca si alti ‘confuzi’ impotriva lui MICHAEL JACKSON???…NOI NU VOM PERMITE ASA CEVA!!!.Stim ca ‘ADEVARUL DOARE’ atunci cand minciuna este presata si invinsa de EL’..Insa acum toti cei care ‘l-au lovit neancetat pe MICHAEL JACKSON’ TREBUIE sa asculte si parerea noastra umila insotita de lacrimi si durere!!!Ne asteptam ‘sa nu fiti de acord cu spusele noastre’ pentru ca asa cum am accentuat mai sus..’facem parte din doua lumi diferite iar sufletele noastre nu vorbesc aceeasi limba!!!’ Acel parinte si tooti cei care sunt de acord cu el..ar trebui sa se gandeasca inainte de a ‘ataca’..inainte de a ‘judeca’ pe altii…ca EXISTA DUMNEZEU..Daaa doar asta am spus…NUMAI DUMNEZEU’ ARE DREPTUL SI PUTEREA DE A JUDECA…ci nuuu oricare ‘invizibil’ care din nefericire slujeste si ‘biserica’ vine si isi da cu parerea referitor la o tema atat de SENSIBILA cum ar fi ‘TRISTA POVESTE A LUI MICHAEL JACKSON”–O VIATA PLINA DE SUFERINTA PROVOCATA DE monstrii nerecunoscatori si lacomi!!! As mai spune acelui -preot invizibil-..”Nu Face Altora Ceea Ce Nu Vrei Sa Ti Se Faca Tie!!!”…Se pare totusi ca ‘aceste fraze ‘sfinte’..ii sunt necunoscute!!!’…Altfel ar fi dovedit-o si practic..insa noi altceva am inteles din cuvintele lui expuse aici..Am simtit pur si simplu ‘Atingerea unui suflet intunecat plin de ura!!!’-parinte..”DESCHIDETI SUFLETUL ci..NU MINTEA CUCERITA DE diavol!!!”
    Si inca ceva…s-au scurs aproape ’14 luni de cand Cel Mai Iubit Dintre Pamanteni A Incetat Din Viata!!!’…Chiar nu intelegeti ‘Nimic’??? ‘Reactia lumii’ nu va da de gandit cet de putin???…De obicei dupa un an de zile de la ‘pierderea unei persoane dragi’ sufletul ti se linisteste ‘cat de cat’ fie ca este vorba de o ruda apropiata..chiar si atunci cand iti pierzi parintii…insa IN CAZUL LUI MICHAEL JACKSON TOTUL ESTE DIFERIT!!!..TREI SFERTURI DIN PLANETA INCA LACRIMEAZA..SUSPINA NEANCETAT SI II DUCE DORUL Celui Care Ne-a Cucerit Inimile..Michael Jackson!!!’…Este atat de simplu sa intelegi atunci cand ‘vrei sa simti!!!’..Sunt atat de ‘vizibile semnele!!!’…

    „We Love You More Michael..Really!!!..You Are Not Alone..My Angel We Are Here With You Now..And..Forever!!!”

  31. Mesajul de mai ‘sus’-06/08/2010 la 14:13-este identic cu cel de mai ‘jos’..numai ca in al 2-lea am adaugat ‘cate ceva’..Deci despre acest mesaj de ‘mai sus’ era vorba ieri cand v-am rugat ‘sa-l stergeti..Il prefer pe al 2-lea..Daca se poate bineanteles si nu deranjez!!!..Daca nu..no problem…
    „Thank You!!”

    • Acum am înţeles, l-am şters Peter Pan.
      Am avut impresia că Ben crede că domnul Cărtărescu Trebuie să precizez că Mircea Cărtărescu nu este preot, este un eseist şi poet român, mai multe detalii puteţi afla aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Mircea_C%C4%83rt%C4%83rescu .

      • In continuare se publica inzecit si se da amploare la aceste articole infecte pline de minciuni,de aberatii,ce au la baza tabloidele mincinoase din SUA si MB.Este dezgustator ceea ce poate sa scrie M. Carturescu prin acele comparatii idioate.Unde se mai poate ajunge pentru aceasta publicitate,este strigator la cer cum poti sa ai curajul sa pui mana pe stilou in necunostinta de cauza si sa aberezi in felul acesta,sa preferi sa publici un articol mizer plin de minciuni decat sa alegi sa scrii 1/4 din ceea ce a putut sa faca acest suflet frumos de inger numit Michael Jackson.Michael Jackson a reusit sa arate celor care au avut ochi sa vada si celor care au avut urechi sa auda frumusetea care ne inconjoara,acest suflet gingas a reusit sa transmita mesajele sale de pace si dragoste,prin care ne incuranjeaza si ne invata cum sa facem din acesta lume un loc mai bun si mai frumos pentru mine,pentru tine,pentru noi.Acest geniu a reusit prin muzica,dansul,frumusetea si acuratetea sa sa ne arate cum sa ne salvam,cum sa iubim si sa respectam ce avem.Va rog informati-va si cand veti citi cartile lui Michael si cand ii veti asculta melodiile sa o faceti cu sufletul-inima,pt k asa a facut-o si el si asa a dat viata acestei splendide comori care ne-a lasat-o si tot asa a reusit sa-si traiasca viata condus de dragoste,pt k el nu stia ce e ura.
        ‘BEFORE YOU JUDGE ME,TRY HARD TO LOVE ME’

      • este un idiot numai pentru felul in care gandeste si ce poate sa-i debiteze mintea.

  32. Noi am SPecificat foarte clar ca nu JUDECAM PE NIMENI.NU AVEM ACEST DREPT..Si era de stiut ca voi nu intelegeti,DAR NE Zbatem PENTRU ADEVAR…ADEARUL PUR LEGAT DE INGERUL MICHAEL JACKSON .Aceste lucruri vor fii explicate Mereu.Trebuie sa ‘bagati la cap’.Nu se Aceepta asa ceva! .Doar am spus si eu ‘DUMNEZEU E IN MASURA SA JUDECE ATUNCI CAND VA FI TIMPUL !’ Oare ati inteles ceva?..ERA ‘MULTI EXPLICATIE’…Cum sa spuna ‘un asemenea parinte..lucruri groaznice si neadevarate DE UN INGER?? pe un ‘LIMBAJ Decent’ ?mai e si in ‘biserica’ ..(nu ca ar fii singurul..iarasi repet ?)Michael’Nu si-a meritat viata pe care a avut-o’.. Gunoaiele Luandu-l de ‘ciudat’..si toate relele posibile….Si sa ne spuna ‘acest preot asa ceva?! ‘PLANETA Sufera IN MALURI INLACRIMATE DE ‘PIERDEREA UNUI INGER” si voi ce ziceti?/” dati-l uitarii” ASTA NEVER!!Michael odata ce-ti intra in suflet si are ‘radacini infipte ‘ nu mai Iese!! Ca si cum ‘DRAGOSTEA A PUS STAPANIRE PE ACEA PERSOANA’ si II VA DUCE MAI DEPARTE MOSTENIREA ..SI TOATE INVATATURILE Date Regelui DE LA DUMNEZEU Toata VIATA Respectivului/ei Persoane .Este foarte Adevarat ,’PETER PAN’..Nu se compara cu ‘pierderea unei pesoane apropiate’.Trebuie sa aveti sufletele’incarcate pozitiv’ ‘ Asta e tot.’
    ‘Adevarul Doare CAND IESE LA SUPRAFATA’ .Absolut..

  33. LOVE LIVES FOREVER,OUR SWEET ANGEL OF LIGHT! IN OUR HEARTS FOREVER!! WE LOVE U MORE!

  34. ~~NEVERLAND Clock_02:55:27~~

    „13 Agonizing Months”

    People say: „when are you going to get over this guy?”

    My answer: „NEVER, And I’m sorry for your ignorance.

    When your First Love is murdered under nefarious circumstances for money, and you watched him being tortured all his life for being ‘different’, you don’t just „get over it”__especially if YOU got the same treatment from people yourself, sometimes.

    When he was a genius, wildly successful and held a beautifully artistic and sensitive mirror to the World reflecting all that is wrong, all that needs to be repaired, changed, & healed, but was persecuted by that broken, ignorant world for being innocent, childlike, and only giving and loving, even while he was stabbed at the core of his very soul and spiritually murdered years before his physical death, and you saw all this happening, you don’t just „get over it”.

    When you still live in that broken, ignorant world yourself without him and the same people who destroyed him are still living in it too, and still crucifying him and his legacy and memory every day, re-opening the wounds, profiting off of his death, and going after his children – when the same entities that committed a grave injustice against him during his life are in charge of meting out justice in the case of his death and you KNOW there will be none for what was done to him, you don’t just „get over it”.

    NEVER The clock has stopped. Quit watching it. It will Not Move.

    ~~2010, Seven~~

  35. omg:))) Stiu f bine cine e Mircea Cartarescu.. nU E NEVOIE DE DOVEZI..FANTANA..Eu ma refeream la acea’maxima’.care ai apartine ‘preotului’ .de neadevarurile spuse aici !

  36. Asta am avut de spus. ‘Multumesc’ si eu .
    Love lives forever,Michael! We love u more!

  37. “Tragic pentru mine în toate acestea nu e că oamenii suferă atât, ci că mor fără să fi cunoscut pe Dumnezeu.”

    Aceasta fraza este plina de ‘adevar’ dar NU ESTE VALABILA IN CAZUL LUI MICHAEL
    JACKSON!!!’..Fara indoiala este o ‘gluma nesarata’ daca v-ati adresat LUI!!!…Oare va dati seama ce spuneti???..Daca nici MICHAEL nu l-a cunoscut pe DUMNEZEU si nu i-a indeplinit VOIA Dovedind-o prin FAPTE pe tot parcursul vietii sale..atunci Cine ?????…Pentru ca tot a venit vorba de ‘religie’ referitor la ceea ce s-a discutat mai sus..MICHAEL tot timpul a luptat si a incercat sa DISTRUGA ‘orice granita care separa oamenii’..indiferent daca era vorba de rasa ori de religie!!!…MICHAEL IUBEA TOTI OAMENII CU ACEEASI PUTERE!!!..Stiti ceva..orice am spune noi aici, cei care am avut ‘ochii sufletului deschisi’ cei care l-am inteles si am crezut in EL cu mana pe inima..niciodata nu vom reusi sa va schimbam parerea daca nu incercati voi insiva sa IL cunoasteti !!! Sigur va intrebati, ‘cum suntem atat de convinsi in legatura cu tot ceea ce incercam sa transmitem’, din moment ce niciodata nu ne-am aflat in preajma LUI nu a existat nici un mijloc de comunicare , insa ceea ce pot spune cu ‘precizie’ este faptul ca MICHAEL A COMUNICAT DIRECT CU SUFLETELE NOASTRE iar noi L-am acceptat!!! Pe DUMNEZEU cati L-au VAZUT???..In IISUS HRISTOS cati au crezut??..Cati L-au ACCEPTAT???..FIUL DOMNULUI FACEA MINUNI in fata necredinciosilor si l-au numit vrajitor..L-au umilit..L-au chinuit si L-au rastignit fara mila!!! De ce omul necredincios si nerecunoscator va crede in MIRACOL doar cand va vedea Ingeri cu aripi zburand deasupra noastra ori atunci cand vor invia mortii din mormantul lor???!!! ..Prin MICHAEL ‘cine a vrut a simtit si a vazut muulte’!!!..Noi pur si simplu ‘am primit dragostea neconditionata pe care ne-a daruit-o ACESTA..am crezut in EL si am vazut si Semnele care intotdeauna au fost VIZIBILE si destul de Clare!!! Puteti face si voi acelasi lucru!!! ‘NU ESTE TARZIU!!!’ Stiti CUM???
    ‘UITATI-VA IN OCHII LUI!!! ACEA PRIVIRE NU A MINTIT NICIODATA..INTOTDEAUNA A SPUS ADEVARUL!!!
    Daca acel preot cu suflet intunecat ‘l-a cunoscut pe DUMNEZEU’ ori toti ceilalti care ‘il condamnati pe MICHAEL’ atunci este imposibil sa nu fiti atinsi de ‘MANGAIEREA DIVINA’ cand va veti uita in ochii LUI!!!..Stiu..credeti ca suntem ‘nebuni’ nu are importanta ce parere aveti despre noi.. suntem prea ‘mici’ pana la urma urmei..dar v-as sfatui sa vizionati tot ce este posibil in legatura cu MICHAEL de preferinta ‘in afara scenei’ si am sa explic de ce:ptr. ca in acele momente ‘se transforma’ devenea ‘duur’..era ‘Un Leu de Neanvins!!!.Dadea totul!!! Sfasia Ringul..Pe scena REGELE MUZICII cat si AL INTREGII LUMI ARTISTICE de fiecare data ATINGEA PERFECTIUNEA iar PROFESIONALISMUL de care dadea dovada ‘nu se poate descrie’!!!..In acele clipe..demonstra prin Arta SA UNICA si prin Talentul Sau FENOMENAL..CA MERITA SA SE AFLE in ‘TRONUL REGAL!!”..Deci..sa nu deviem de la ‘subiect’ ceea ce vreau sa scot in evidenta..este PRIVIREA LUI MICHAEL’ Acea ‘Privire’ pur si simplu iti ‘atinge sufletul’!!! IUBIREA..GINGASIA..INOCENTA COPILAREASCA SI SENSIBILITATEA se revarsau din interiorul ‘Lui’. Pentru noi PRIVIREA lui MICHAEL reprezinta ‘Poarta sufletului Sau!!!’..Trebuie sa fii ORB si sa nu intelegi, ‘privindu-l’ ce ‘fiinta’ era MICHAEL!!!..In primul rand dati mare atentie la ‘modul de a imbratisa oamenii!!’..Simti si prin intermediul acestui ecran ‘mort’ cata ENERGIE POZITIVA le
    transmitea si cata IUBIRE!!!..Fiti atenti cum ‘reactioneaza oamenii’ cum ‘dupa atingerea LUI’ acestia ‘se ineaca in lacrimi si suspine’..dar cel mai important este sa urmariti ‘Imbratisarile INOCENTE Pline de Dragoste’ pe care le oferea copiilor..cum..abia atingandu-i..ii ‘saruta pe crestetul capului’ apoi ii mangaia cu o deosebita gingasie ca pe un ‘fulg’..caat de ‘bine si in siguranta se simteau copiii in apropierea lui MICHAEL’ dar incercati sa urmariti mai presus de toate comportamentul ‘Acestuia’ atunci cand se afla in preajma acelor mici fiinte..!!! Chiar ca in acele momente cine are ochi si suflet va observa ca Michael in mijlocul lor ‘este cel mai inocent copil si-i poti simti bataile vesele ale inimii plina de dragoste si puritate..iar acel ‘zambet angelic’ lumineaza expresia fetei care ne transmite clar ca MICHAEL ‘nu avea nimic de ascuns!!’Dati-i voie sufletului vostru sa vada si sa simta ADEVARUL!!!..Lasati-l ‘liber’ nu-l sufocati cu ‘intriga..ura si ignoranta’!!!..Incercati
    numai si veti vedea cati s-au ‘inselat amarnic’ in privinta INGERULUI NOSTRU!!!

    „”Voi vorbi cu milă şi groază despre bietul, hidosul Michael Jackson””

    -parinte monstruos cu suflet intunecat si hidos–cu lacrimi in ochi iti voi face cunoscuta o ‘poveste adevarata, scurta in care EROUL PRINCIPAL ESTE MICHAEL JACKSON!!!Acel ‘Inger’ pe care tu si multi altii, IL judecati foarte aspru si L-ati transformat intrun -monstru-!!! Ma rog totusi pentru tine..sper sa i se faca ‘mila de sufletul tau’ MARELUI DUMNEZEU..atunci cand ‘IL VEI INTAMPINA la JUDECATA de APOI’…
    Deci…-preot plin de venin..tu si tooti cei care sunt de acord cu spusele tale- afla -cu ce se ocupa MICHAEL in timpul turneelor SALE..in timp ce restul artistilor se inchideau in hoteluri luxoase in compania prostituatelor..alcoolului si drogurilor!!!

    „Dupa cateva ore pline de iubire si daruire..momente magice care au fascinat zeci de mii de oameni veniti din toate colturile lumii pentru a ‘savura Minunea’ Michael la sfarsitul concertului s-a retras in camera hotelului impreuna cu un prieten foarte apropiat care-L insotea la fiecare pas in perioada turneelor.Regele simtea nevoia sa isi recupereze puterile si sa se bucure de liniste si odihna..Incerca din rasputeri sa inchida ochii ‘macar pentru putin’ dar ca intotdeauna era imposibil!!! Michael ‘suferea de insomnie’ provocata de nesfarsitele responsabilitati si probleme care niciodata nu ii dadeau pace!!! In afara de asta ‘depresia se cuibarise’ de-a binelea in viata LUI…
    Neputand sa doarma, s-a ridicat si s-a asezat in fata calculatorului..Era trecut de miezul noptii.Prietenul Sau s-a apropiat de El. Nu l-a surprins deloc faptul ca ‘Michael cauta cu disperare site-uri unde existau copii bolnavi..saraci orfani care aveau nevoie de ajutor.De altfel cu asa ceva se ocupa intotdeauna..Prietenul..in aceeasi clipa a constatat ca Michael avea ochii plini de lacrimi in timp ce privea imaginile cu acei copii neajutorati!!!..Dintr-o data s-a ridicat si a spus..”PLECAM”…Inainte de a iesi pe usa s-a ‘deghizat ptr. a nu fi recunoscut!!!’..A inceput sa se plimbe prin imprejurimi incercand sa gaseasca „ceea ce isi pusese in gand”..S-au oprit la primul spital intalnit in calea lor..Nerabdator Michael a inceput sa viziteze fiecare camera.Chipul sau devenea din ce in ce mai trist vazand copii bolnavi care sufereau de diferite boli..Se apropia de ei..le oferea cate un cadou..si o imbratisare plina de iubire si gingasie..Intr-o alta camera..intrun colt a zarit ‘un copil foarte bolnav’..aproape ca nu se putea misca iar culoarea pielii lui devenise un galben intens..Michael si-a dat seama ca starea sanatatii acelui micut este foarte grava. Imediat a cerut sa ia legatura cu medicul..Acesta nu a intarziat sa apara si spre marea dezamagire a lui Michael a aflat ca ‘ficatul copilului era distrus..se topise din cauza unei boli rare de care suferea si nu avea nici o sansa sa supravietuiasca’..Medicul a mai explicat ca singura solutie ar fi ‘transpalntul’
    insa era imposibil ptr. ca parintii nu aveau deloc posibilitati si putere economica ptr. a sprijini aceasta interventie chirurgicala..IN ACEL MOMENT PRIVIREA LUI MICHAEL S-A LUMINAT DE BUCURIE!!!..FARA SA STEA PE GANDURI A OFERIT MEDICULUI O SUMA DESTUL DE MARE spunandu-i „Te rog sa faci toot ce-ti sta in putinta ca acest copil sa traiasca!!!””…Medicul i-a mai explicat ca totul o sa dureze cateva luni pana cand vor obtine un rezultat ‘final’…Michael a plecat cu o imensa satisfactie in suflet si cu speranta ca totul va merge bine..Dupa cateva luni ‘personal’ a comunicat cu acel medic vrand sa se informeze in legatura cu starea sanatatii ‘acelui copil’.In acea zi pentru Michael a fost sarbatoare maaare!!! A primit vestea cea buna pe care o astepta atat de mult!!!Medicul s-a exprimat in felul urmator: „Datorita tie..acel copil se afla in cea mai buna stare de sanatate si de aici inainte poate trai o viata normala!!!”…

    Exista nenumarate ‘povesti’ ca aceasta.pe care Michael ‘le-a luat cu EL in Tara Ingerilor’ pentru simplul fapt ca LUI NU II PLACEA SA FIE CUNOSCUTE..Aceasta a fost destainuita de catre acel prieten care l-a insotit in acea seara dar dupa ce MICHAEL INCETASE DIN VIATA..De nenumarate ori MICHAEL ne-a dovedit ca nimic NU FACEA DE OCHII LUMII ci pentru ca ACEASTA DORINA DE A DARUI SI DE A IUBI EXISTA IN INTERIORUL SAU din nastere..

    RUSIINE si MIIIILA trebuie sa le fie HIDOSILOR de propriile lor suflete intunecate…CEI care inca MURDARESC MEMORIA CELUI CARE SI-A DARUIT SUFLETUL OMENIRII INTREGI!!!..S-A DOVEDIT FAPTUL CA ESTE SI VA RAMANE „CEL MAI IUBIT DINTRE PAMANTENI..DUPA IISUS HRISTOS!!!”
    ~~MICHAEL JACKSON~~ LA ORICE PAS
    IMPRASTIA IUBIRE SI LUMINA!!!. PE TOT PARCURSUL VIETII SALE NICI O CLIPA NU A INCETAT SA INDEMNE LUMEA ‘LA BINE’..ROSTEA NEANCETAT NUMELE -DOMNULUI- SI folosea urmatoarele expresii care vor ramane pentru totdeauna intiparite in inimile noastre:
    „Change The World!!!”
    „Heal The World!!!”
    „I Love You More!!!”
    „God Bless You!!!”

    ……si totusi pentru voi ramane o ‘FIINTA’ care nu a reusit sa-L cunoasca pe DUMNEZEU???!!!
    Eu cred ca voi nu aveti ideie CE INSEAMNA DUMNEZEU..cat despre VOIA SA niciodata nu veti intelege CE NE CERE..cu atat mai putin sa O INDEPLINITI!!!
    Nici intr-o suta de vieti nu veti reusi sa realizati macar ‘10%’ din cate ‘A REUSIT MICHAEL IN 45 DE ANI!!!’…

    „THANK YOU MICHAEL FOR EVERYTHING YOU HAVE DONE FOR
    US!!!…YOU ARE NOT ALONE MY
    ANGEL!!!…GOD BLESS YOU MICHAEL!!!”
    ~We Will Never Forget You!!!~

    • Deci ca să lămurim:

      “Tragic pentru mine în toate acestea nu e că oamenii suferă atât, ci că mor fără să fi cunoscut pe Dumnezeu.” Acest cuvânt aparţine părintelui Sofronie Saharov (1896-1993) , un părinte ortodox cu viaţă deosebită foarte drag mie, eu cred că în anii următori va fi canonizat.
      Cuvântul citat de mine nu se referă evident explicit la Michael Jackson ci la această lume prin care trecem şi îi acordăm atâta atenţie. Nu acesta este scopul final…

      • tu cum il cunosti pe Dumnezeu??? rugandu-te ptr tine si ptr altii sau ajutandu-i pe altii, asa cum a facut MJ TOATA VIATA???
        SI AJUTORUL LUI NU A CONSTAT DOAR IN BANI, CI IN PREZENTA LUI ACOLO UNDE A FOST .NEVOIE.

  38. fantana.’a trebuit sa lipsesc ceva timp ‘.dar in cazul in care nu S-a Inteles TOT CEEA CE S-a SCRIS AICI LEGAT DE ADEVARUL PUR SI MEMORIA INGERULUI Nostru Michael Jackson .Va RUGAM SA VA GANDITI SI SA REUSITI SA INTELEGETI..FOARTE BINE..LA CE ESTe POSTAT AICI..AM FOLOSIT PLURALUL SI PENTRU A PUNE IN EVIDENTA MODUL IN CARE vreti CA CEILALTI sa fie INFULENTATI DE voi prin ‘caile astea’..Adevarul va lua locul Mincunii! .Sa mai repet si de acel ‘preot necurat?’ sau de articolul de pe acest site??? Nu cred ca s-a inteles unde am explicat,dar nici acel ‘om’ despre care ai dat inf cu asa o mare ‘BUCURIE’ NU Intelege UN INGER SI CHIAR PE DUMNEZEU SA MAI DAU CITATUL GROAZNIC SI NEPOTRIVIT? ..CU LACRIMI IN OCHI SPUNEM DE N ORI! ‘UN INGER S-A INDEPARTAT DE PAMANT,IAR DUMNEZEU A DECIS ASTA..SI NUMAI EL STIE ..SUNT MULTE LUCRURI STIUTE si Explicabile DOAR SUS..PENTRU CA NU POTI Aduce Adevarul UNUI INGER’ ‘DOAR IN PREZ.’ CUVINTElor PAMANTESTI !! DE CELE MAI MULTE ORI SUNT INEXISTENTE ..PENTRU CA NU PUN IN LUMINA REALITATEA TRIMISILOR LUI DUMEZEU! SI CUM VRETI CA PAMANTUL SA NU-L PLANGA?!! CUM??! ABSOLUT GRESIT.GANDITI . SI IN SCHIMB CE I S-A DAT?? NUMAI RAU DIN PARTEA UNORA? ! NU MAI ARE CINE SA NE TRANSMITA MESAJELE PUTERNICE SI PLINE DE IUBIRE ALE DOMNULUI NOSTRU IN LEG CU OMENIREAA.!DE CE?? ‘POATE CA E PREA TARZIU?!” ‘SI DIN CE CAUZA?’ RASPUNDETI.. .’DACA VA LUATI DE CEL MAI INOCENT ,SENSIBIL SI DULCE INGER CARE A EXISTAT PE PAMANT, VA LUATI DE DUMNEZEU ..DE IISUS HRISTOS..SI DE TOTI CEI CARE NU AU RENUNTAT LA CREDINTA PURA TOT PENTRU NOI! PRIN HAR DIVIN A ‘FACUT’ POSIBIL .ACESTE MIRACOLE.EXACT ASA! .SI CHIAR DACA’ NU STIAM’ CINE E ACEST ‘OM’.care a facut articolul…ETC ‘NU IMI PASA.’ NEADEVARUL E AICI’ TREBUIE SA INTELEGETI SI SA SIMTITI INVATATURILE TRIMISE .DIn MOMENT CE ‘POTI CITI’, STII DESPRE CINE E VORBA,NU?..SUNT MULTE CAZURI..DIFERITE..LEGATE DE dorintele voastre de a vrea ‘influentarea'( ASTA SE DEDUCE) si ce aveti ‘in capete’ SE MAI SPUNEA CA TRAIESTE’ Michael ‘nu ar fi Recurs’ la pasul asta !’ Never AVEA PENTRU CINE LUPTA IN CONTINUARE ‘ SI MULTE ‘LUCRURI’ FOARTE IMPORTANTE .. DA, EXISTA IN INIMILE NOSTRE .SFASIETOR..FOARTE PUTERNIC ACEST ‘SENTIMENT’ Nu stiu cand se va vedea acest comentariu ,dar sper sa fie ‘vizibil’..si clar. REPET: NU JUDECAM!

  39. Love lives forver!! OUR ANGEL OF THE LIGHT !

  40. CA CEILALTI sa fie INfluientati DE voi prin ‘caile astea..sorry

  41. Fantana a scris

    „Acest cuvânt aparţine părintelui Sofronie Saharov (1896-1993) , un părinte ortodox cu viaţă deosebită foarte drag mie, eu cred că în anii următori va fi canonizat.”

    A fost canonizat deja. Si eu am evlavie la el si am si o icoana. Bland parinte.

  42. ” For that there is someone out there who understands me. Maybe there are more. If I may I’d like to write some sentences to the people of the world. Sentences you will never find in your newspapers, because for that they are not spectacular enough. „__
    „” Dear people,
    I would like to ask you a question – the question WHY. Why is there so much poverty in the world? Why so many wars? Why so much torture and agony? And why must children die and innocent suffer? I don’t understand it. Do you understand it?
    I want to help. I want to make people happy, and may it be just for a moment. That is what gives my life a sense. Don’t you understand me? What did I do that you judge me? Are you really envious of me? You don’t have to. I wouldn’t wish you to be me…
    Maybe you just want me to confess my ‘guilt’.
    Yes, it is true, I do love children! But not the way you want it to be. I love them from the bottom of my heart. Because children don’t make wars. Children have never hurt me. It makes me happy to look in their shining eyes. Is it a crime wanting to be happy and want to make others happy? Many of them who visit me are going to die soon, of cancer or other terrible diseases. I won’t let you forbid me through your arrogance to give them just one happy day!
    Yes, it is true that I had plastic surgeries! Do you know what it feels like?! How often did I have to wake up in pain! How often I didn’t know what would expect me when I look into the mirror! How often did I cry when I did it! Don’t you see that I’m punishing myself for that I cannot cope with my face – and with myself! Why do you also punish me for it?
    Yes, it is true, once I was black! You get darker in the sun and get admired for that. But I am sick and you hit me for it. The sun you love so much can kill me. In former times I loved to be outside in the light, too, now I can nearly only go out at night. And you make your fun out of it. If I hadn’t become the Michael Jackson you know today, then I would also be like that: I would be a white black with curls and a thick niggernose for which everybody would tease me. Well, now you tease me because of my little nose. Maybe I would already be dead because I couldn’t protect myself so good as I can today. Would you prefer it when I was dead? Or when I had never existed? But then you wouldn’t have my music! Would you like to do without ‘Billie Jean’?! My music you love though, don’t you? Just not me. But I create the music to make you happy.
    You torture me with your disgraceful words. Words can sometimes hurt so much more than punchs. Often I sit in an edge and cry. I ask God for what I have to suffer, what a reason I’ve given you. Cause I never did harm to anyone. I am afraid of you ‘cause you’ve hurt me so badly. And I don’t even defend myself. I simply hide behind my masks. Oh, how I hate these masks! Under them I can hardly breathe. But I have no choice, it’s the only way to protect myself. But you don’t like it when I protect myself. You’d prefer to kick a defenceless man in his face. but this favour I won’t do you. I don’t need to be ashamed for anything I’ve done. And as I can see at you, dear Unknown there are people who understand my message.
    My friends and me, we don’t go into the war with tanks. We come with sunflowers to all of you even though you laugh at us and snap our flowers off. Maybe you will understand not before not only the flowers but the whole sun goes out. With my music, with what I do I would like to bring a light into the world. But is it necessary that I kill myself until someone believes me? And until someone believes me that I just want to do good things and that I suffer from your hate? But then you would be outraged: “And the children?!” Particularly you would say that, you who would love the most to take my children away from me. You say they aren’t my children. You say I couldn’t educate them. How do you want to know this?! And is it important then what blood is flowing through their veins when I would die for them? Your jealousy and your hate make you blind for what love means.
    You don’t know me, nevertheless you have already judged me! You, those reporters who hammer me at the cross in the morning, you listen to my music in the evening! That is not fair! You are not interested in what you write if it just attracts readers and causes headlines. But my name is enough to attract the people. Why is it always necessary to denounce me? Why don’t you write something positive, there you wouldn’t have to search so long! Why do I have to be ‘Wacko Jacko’? Can’t you see that the only one I’m hurting is myself?! You hunt me like I was a piece of cattle. Isn’t there anybody who sees that I’m also a human being?! Where do you have your heart? Where do you have your mercy? Where do you have your love?
    If just one out of ten people who get this letter tries to understand me, already then my life is it worth being lived.
    Peace, Love and Kindness
    From my heart, Michael Jackson. „”

  43. Am postat ‘scrisoarea’ de mai sus, special pentru ‘toti orbii cu suflete intunecate’ care se cred ‘superiori’, si sunt siguri in sinea lor, ca ‘inteleg si stiu’ ce inseamna sa indeplinesti ‘Voia DOMNULUI’..!!!..Care sunt ‘aceia’???..Se vor simti singuri ‘cu musca pe caciula’..VA provoc ‘prieteneste’..Daca in sufletele voastre exista ‘fir de raza de lumina’ care strabate acel ‘intuneric’…atunci incercati sa ‘CITITI CU MARE ATENTIE ACEASTA SCRISOARE CARE A FOST SCRISA CU LACRIMI DE SANGE’…si daca veti constata ca ‘CEL’ care a trimis-o omenirii..dadea dovada de ‘dereglare psihica’..atunci va spun de acum ca ‘traiti degeaba pe acest pamant’..V-ati nascut numai pentru a imprastia ‘venin’ si toata viata voastra nu faceti nimic altceva decat ‘sa va hraniti sufletele intunecate cu durerea celorlalti’..Deci ‘repet’ nu ma refer la o persoana anume, ori la mai multe..cei care sunt inclusi in aceasta ‘caracterizare’ SE VOR SIMTI SINGURI!!!..’Vor simti agitatie in interiorul lor si nevoia de a se revolta!!!’..Dar ‘nu vor reactiona’ pentru ca automat va iesi in evidenta ‘rautatea lor’…Dar..acel ‘monstruos’ poet..{sau ce este}..acel hidos, ar trebui ‘primul’ sa o citeasca, pentru ca ceea ce a publicat aici..prin aceasta ‘mizerie de articol’..nu este decat ce au scris ‘tabloidele’ de-a lungul anilor, ‘neadevaruri’ care au fost ‘ inventate’ de kanibalii..care au ‘muscat’ pur si simplu din ‘sufletul Ingerului’ nostru..provocandu-i o ‘MOARTE LENTA CHINUITOARE’..Deci, daca va numiti ‘oameni’ cititi cu mare atentie si ‘simtiti fiecare cuvant’…care a fost scris de catre ‘CEL CARE NE-A IUBIT DIN ADANCUL INIMII SALE SI INTOTDEAUNA A LUPTAT PENTRU BINELE OMENIRII INTREGI!!!’
    A SOSIT MOMENTUL {chiar daca este foarte tarziu}…SA ASCULTATI SI ‘GLASUL ADEVARULUI!!!’….

    MICHAEL..YOU ARE NOT ALONE!!!

    • „Nu e usor sa vezi Ingeri, desi am privit indelung pozele lor, ore în sir… Unii oameni ii pot vedea fara a avea nevoie de fotografii si istorisesc povesti interesante. Toti îngerii pazitori sunt de sex feminin, ceea ce nu m-a surprins atunci când am aflat. Ingerul care vegheaza la nastere, e ales din rândul celor mai tineri, si are in grija fiecare copil de când se naste, în timp ce ingerul care ajuta muribundul sa paraseasca aceasta lume, senin si fara durere, este ales din randul celor mai in varstra dar de o mare blandete.
      Va puteti ruga Ingerilor si ei va vor asculta, dar cea mai buna cale de a-i chema, mi s-a spus, este sa razi. Ingerii raspund bucuriei, pentru ca din bucurie sunt fauriti. De fapt, cand mintile oamenilor sunt intunecate de ura sau suparare, nici un Inger nu poate sta in preajma lor.
      Nu toti Ingerii au aripi – pretind clarvazatorii – dar cei care au, pot pulveriza stralucirea penelor lor de aur peste intreaga lume. Daca a-ti avea ochi care sa poata privi drept în soare, ati putea vedea un Inger imens salasuind acolo, un alt Inger mai senin, ne zambeste de pe Luna.
      Ingerii isi petrec vietile, care sunt vesnice, invârtindu-se în jurul tronului Creatorului, inchinadu-i laude. Oamenii cu auzul fin i-au auzit. Armoniile corului ingeresc sunt incredibil de complexe, spun ei, dar ritmul este simplu. „Este mai mult un ritm de mars” a afirmat unul dintre ei mai putin discret. Nu stiu de ce, asta e lucrul cel mai frumos pe care l-am aflat in ultima vreme. Dupa un timp, s-au auzit zvonuri despre Ingeri pe care nu-i poti vedea. Cand o persoana care-i vazuse m-a auzit spunand asta , a fost socata:” Sa nu-l vezi ? ” a spus ea. ” Dar tu ai în tine un Inger. Toata lumea are. Il vad chiar acum si am crezut ca si tu ai putea sa-l vezi „. „Nu”, am raspuns trist si am întrebat cum arata: ” Arata ca mine ? ” ” Ei bine, DA si NU ” a raspuns ea misterioasa. ” Totul depinde de ce crezi tu ca esti. Ingerul tau este o un stop de lumina chiar în centrul inimii tale. Este mai mic decât un atom, dar asteapta… O data ce te apropii de el, Ingerul tau se va mari. Cu cat te apropii mai mult, cu atat va creste mai mare, pana cand, in final, intr-o explozie de lumina vei vedea Ingerul tau în adevarata lui forma si în aceeasi clipa, te vei vedea pe tine insuti.”

      Asa incat, acum, nu ma mai obosesc sa-mi caut Ingerul… Stau linistit, privindu-ma cu atentie in adanc. Nu demult am surprins o licarire. ” Tu esti, Ingerule, cat luminita unei lumanari ? ” O licarire si a plecat… A fost de ajuns pentru a-mi simti inima batand nebuneste. Data viitoare Ingerul meu va lumina ca o lampa, dupa care ca o torta, apoi va lumina ca un rug. Asa mi-a promis femeia, si acum, ca am vazut si eu licarirea Ingerului meu, stiu destul pentru a crede….”
      Michael Jackson in DANCING A DREAM

      • THANK YOU MY ‘ANGEL’ FOR EVERYTHING!!!
        Iti Multumim din adancul inimii pentru ca AI acceptat sa ‘calci’ pe acest pamant mizerabil, plin de ura!!!.Iti multumim pentru ca ne-AI suportat, ne-AI iubit pe toti cu toata puterea ‘Fiintei Tale’.si niciodata nu AI facut diferenta intre oameni dimpotriva, intotdeauna prin mesajele si faptele tale pline de dragoste ‘AI facut tot ce a fost posibil.. chiar si imposibil, pentru A-i uni!!!..ITI MULTUMIM INGER DRAG pentru ca AI LUMINAT PAMANTUL si Ai ‘sadit’ in sufletele oamenilor ‘samanta iubirii’. Cei care Te-au acceptat, ITI vor fi recunoscatori si ‘TE vor iubi pana in ultima clipa a vietii lor’ . TU Michael..NE-AI INVATAT CUM SA IUBIM NECONDITIONAT SI SA DEVENIM OAMENI MAI BUNI!!!..Insa TU Ai fost LOVIT neancetat..Umilit..Chinuit si nimeni nu avut indurare pentru SUFLETUL Tau’ care sangera neancetat’…Iar singura TA reactie a fost sa Oferi din ce in ce MAI MULTA DRAGOSTE!!!
        We will NEVER FORGET YOU!!!
        YOU ARE THE KING OF MUSIC..DANCE..PEACE And L.O.V.E!!!
        ~GOD BLESS YOU MICHAEL JACKSON~

        GOD Bless You All My FRIENDS!!!__Continuati sa APARATI MEMORIA CELUI CARE NE-A IUBIT NECONDITIONAT si NICIODATA NU A CERUT NIMIC IN SCHIMB!!!

      • 1.Fanii sunt iubirea vieţii mele.
        2. Copiii îmi arată în zâmbetele lor jucăuşe partea divină din fiecare om.
        3. Trebuie să ne tămăduim lumea rănită. Haosul, disperarea fără sens pe care le vedem azi sunt rezultatul alienării oamenilor de semenii lor şi de mediu.
        4. Dacă vii pe lume şi eşti iubit, iar dacă la sfârşitul vieţii încă eşti iubit, totul atunci e în regulă. Poţi trece peste tot ceea ce s-a întâmplat între aceste două momente.
        5. Fiecare cântec este un copil pe care îl îngrijesc, îl hrănesc şi căruia îi dăruiesc dragostea mea. Chiar dacă nu ai compus niciodată un cântec, viaţa ta e un cântec. Cum ar putea să nu fie?
        6.Incearca sa fii cat de original poti, fara sa te gandesti la statistici, pur si simplu fa ceea ce sufletul si inima te indeamna sa faci.
        7. Pentru mine, nimic nu este mai important decât să fac oamenii fericiţi, să-i fac să uite de probleme şi de griji, să le uşurez povara. Vreau să plece de la un concert al meu spunând: „A fost minunat, vreau să-l mai revăd, m-am simţit în al nouălea cer.” Asta înseamnă pentru mine. E minunat.
        8. Cea mai bună educaţie din lume este să-i urmăreşti pe maeştri la lucru.
        9. Într-o lume plină de ură, trebuie totuşi să îndrăznim să sperăm. Într-o lume plină de furie, trebuie totuşi să îndrăznim să alinăm. Într-o lume plină de disperare, trebuie totuşi să îndrăznim să visăm. Într-o lume plină de neîncredere, trebuie totuşi să îndrăznim să credem.
        10. Cu cât o stea este mai mare, cu atât va fi mai mare şi ţinta. Ştii când eşti în vârf, pentru că atunci vor începe să tragă cu săgeţi în tine. Oamenii vor să mă pedepsească pentru asta, dar nu doare niciodată, pentru că fanii devin din ce în ce mai puternici. Sunt puternic, am o piele de rinocer. Nimic nu mă poate răni. Nimic.
        11. O stea nu moare niciodată, ci se transformă într-un zâmbet care se topeşte în muzica universului, dansul vieţii.
        12.Nu există lucru care să nu poată fi făcut dacă ne ridicăm vocea ca şi cum am fi unul.
        13. Există o grămadă de gelozie în lume. Iubesc toate rasele, iubesc toţi oamenii, dar uneori există ceva rău în oameni, şi devin geloşi. De fiecare dată când există cineva care merge mai departe de înţelegerea unui om, acesta tinde să devină gelos şi să-l dărâme. Dar cu mine nu vor putea face asta, pentru că sunt foarte, foarte puternic.
        14. Dacă vrei să faci din această lume un loc mai bun, trebuie să te uiţi în primul rând la tine însuţi şi să te schimbi. Începe cu persoana care se reflectă în oglindă – cu tine însuţi!
        15. Prejudice is ignorance.
        16. If you wanna make the world a better place, take a look at yourself, then make that change.
        17. The meaning of life is contained in every single expression of life. It is present in the infinity of forms and phenomenal that exist in all of creation.
        18. We are behaving like people without compassion and love for the most vulnerable section of society. The children of the universe are without a spokesperson, they are voiceless. We are all touched by the atrocities committed against children: sexual, physical abuse, child slave labor, educational neglect. We feel ashamed. Angry. Appalled. But there is no action. No action.

  44. The version I have seen was featured in People’s tribute magazine to Michael and shows the letter in his own handwriting (see below).
    „Like the old Indian proverb says, do not judge a man until you’ve walked 2 moons in his mocassins.
    Most people don’t know me, that is why they write such things in which most is not true.
    I cry very often because it hurts and I worry about the children, all my children all over the world. I live for them.
    If a man could say nothing against a character but what he can prove, his story could not be written.
    Animals strike, not from malice, but because they want to live. It is the same with those who criticize. They desire our blood,
    not our pain.
    But still I must achieve. I must seek truth in all things. I must endure for the power I was sent forth. For the world. For the
    children.
    But have mercy, for I’ve been bleeding a long time now.
    MICHAEL JACKSON

  45. Oricum, cu totul altceva se intampla cand sunt pe scena. In timpul spectacolului ma pierd, uit de mine insumi. Sunt total stapan pe scena respectiva. Nu ma gandesc la nimic absolut. Stiu tot ce vreau sa fac din clipa in care imi fac intrarea si traiesc cu bucurie fiecare minut din timpul reprezentatiei. De fapt in scena sunt foarte degajat. Imi dau seama daca ceva se simte bine, daca merge. Daca nu, atunci stiu cum sa repar situatia. Toate trebuie sa fie la locul lor si, daca sunt, te simti bine, te simti plinit, satisfacut.Oamenii obisnuiau sa-mi subestimeze calitatea de compozitor. Nimeni nu se gandea la mine ca la un compozitor asa ca atunci cand am inceput sa apar cu cantecele mele toti se uitau la mine, fata lor expirmand cam asta: „Cine a compus asta de fapt?”
    Nu stiu ce o fi fost in mintea lor – ca poate am pe cineva in garajul din spate, care scrie cantece pentru mine? Dar timpul a clarificat toate acele conceptii gresite. Intotdeauna trebuie sa le dovedesti oamenilor cine esti si de ce esti in stare, iar multi dintre ei nu vor sa te creada. Am auzit niste povestiri despre Walt Disney, care s-a dus din studiou in studiou, pe vremea cand era inca la inceput, incercand fara succes sa-si vanda lucrarile, simtindu-se la pamant. Cand in cele din urma i s-a oferit o sansa, lumea credea ca el este autorul celui mai minunat lucru care s-a intamplat vreodata.Uneori, atunci cand nu esti tratat asa cum trebuie, asta te face sa devii si mai puternic si hotarat.Deseori oamenii ma intreaba ce fel de om sunt. Sper ca aceasta carte va raspunde unora dintre acele intrebari, dar poate ca vor fi de ajutor si unele dintre aceste amanunte: muzica mea favorita este un amestec eterogen, de exemplu imi place foarte tare muzica clasica. Sunt nebun dupa Debussy. Preludiu la dupa-amiaza unui faun si Clar de luna. Si Prokofiev. As putea sa ascult Petrica si lupul de nenumarate ori si sa nu ma satur. Copland este unul dintre compozitorii mei favoriti din toate timpurile. Poti recunoaste imediat inconfundabilul lui sunet de alamuri. Billy the Kid este fabulos. Ascult foarte mult si Ceaikovsky. Cu preferinta pt Spargatorul de nuci. Am o mare colectie de spectacole – Irving Berlin, Johnny Mercer, Lerner si Loewe, Harold Arlen, Rogers si Hammerstein, ca si marele Holland-Dozier-Holland. Ii admir pe acesti tipi.Imi place foarte tare mancarea mexicana, sunt vegetarian asa ca imi plac foarte tare din fericire fructele si legumele proaspete.Iubesc foarte tare jucariile si diapozitivele. Imi place sa am ultimele inventii pe care fabricantii le scot pe piata. Daca apare un lucru intr-adevar minunat, il cumpar imediat.Sunt innebunit dupa maimute, in special cimpanzei. Cimpanzeul meu, Bubbles, este in mod constant o incantare. Imi place sa-l iau cu mine in calatorii si in excursii. El reprezinta o distractie minunata, este de departe cel mai alintat prieten al meu.
    Michael Jackson
    Encino, California
    1988

  46. Am găsit un articol al lui Mihail Neamţu din iunie 2009 , „Declin occidental şi moartea unui idol: Michael Jackson”, m-am gândit să îl postez aici ca paralelă la articolul lui Mircea Cărtărescu.

    Declin occidental şi moartea unui idol: Michael Jackson
    S-a stins din viaţă un artist american şi, într-o lume neobişnuită cu verdictul implacabil al biologiei, milioane de suflete s-au lăsat îndoliate. MJ a decedat la 50 de ani, cu trupul intoxicat de petidină — un medicament analgezic folosit pentru cazurile extreme de durere fizică. Deşi foarte slăbit, depigmentat, aproape anorexic şi lovit de o afecţiune pulmonară, cheia suferinţei „regelui pop” se ascude în altă parte: dezordinea psihică.

    Vlăstarul unei familii înzestrate muzical, MJ a venit în lume ca fiecare dintre noi: inocent şi promiţător. Munca şi talentul l-au făcut rapid popular într-o lume avidă de nou şi splendoare. A pornit la drum timid, inofesiv, simpatic. Debutul triumfal, angajând sute de concerte pe trei continente, a fost înghiţit rapid de şirul unor patetice eşecuri personale. După zeci de albume vândute în beneficiul unei averi considerabile, o duzină de operaţii estetice (câteva datorate unui nefericit accident pirotehnic pe scenă), experimente maritale ratate şi aventuri sexuale de tot soiul, MJ a sfârşit printr-o negare stranie a propriei sale umanităţi.

    Chiar şi aşa, s-au găsit milioane de „fani şi admiratori” să bocească moartea acestui idol, de la Madonna, Mariah Carey şi Paul McCartney până la Nelson Mandela, Barack Obama, Bill Clinton, Colin Powell şi Adrian Năstase. A lipsit, pesemne, doar Regina Marii Britanii… Unde este discernământul? Când un soldat american moare în Afghanistan, pentru a da o şansă la educaţie copiilor şi femeilor aflaţi sub teroarea talibanilor, mass-media tace. Când tânăra Neda a fost ucisă pe străzile Teheranului de miliţiile lui Ahmadinejad, comentariile au rămas superficiale. Nimeni nu s-a grăbit să instituie medalia „Neda Agha-Soltan” pentru suporterii libertăţii din lumea arabă. În schimb, CNN a oferit transmisiunea live de la înmormântarea mega-starului, cu numeroase intervenţii din lumea show-biz. În timp ce unii vedeau fantome la domiciliul lui MJ, poliţiştii investigau bârfele din jurul alcovului-vedetă. Facebook a raportat şapte milioane de fani înscrişi în doar câteva zile. Politicienii au fost chemaţi şi ei să ţeasă un scurt elogiu funerar, cu acelaşi limbaj de lemn, bun pentru doar pentru chipuri cioplite. Printre trandafiri, lacrimi şi laseri, un „reverend” l-a disculpat pe Michael de orice posibilă mefienţă a contemporanilor. „Omagiu planetar!” au titrat ziarele, căutând să împăieze mai departe spectrul terifiant al unui asurzitor vid existenţial.

    M-am întrebat, atunci, cu egală sinceritate: unde se ascunde stima de sine a Occidentului în aceste clipe? Care sunt criteriile după care ajungem să onorăm o personalitate publică? În ce fel distingem într-un produs mass-media şi un creator capabil să existe şi în absenţa reflectoarelor? Cum raportăm virtutea privată la excelenţa publică atunci când avem de-a face cu artişti (marcaţi profund de tumultul propriei subiectivităţi), genii intelectuale din zona tehnică (unde obiectivitatea unei descoperiri ştiinţifice fac irelevante derapajele biografice)? Cum poate acelaşi Occident să-l venereze pe Ioan Paul al-II-lea, într-un deces onorat de atâţia şefi de stat, dar şi pe Michael Jackson? Pregăteşte cultura de masă eutanasierea acelei părţi virile de cultură vestică, prin care s-au născut instituţiile politice stabile şi performanţele prosperităţii sale economice? Cum ar percepe o cu totul altă lume — de la telespectatorii Al-Jazeera în lumea musulmană până la confucienii puritani ai Chinei — un asemenea raport media despre nihilismul apusean? Când nostalgia adolescenţei se poate fixa pe asemenea obiecte de cult mediatic, nu marcăm definitiv sfârşitul unei ere?

    Să mă explic. Prin faptul că n-a ştiut niciodată ce hram poartă, Jackson defineşte în mod pregnant evoluţia noţiunii de multiculturalism. Bărbat de culoare neagră, MJ şi-a negat atât masculinitatea (printr-o voce efeminată strident), cât şi identitatea rasială (prin schimbarea parţial involuntară a tenului feţei). „Iubind” un asemenea personaj, timpurile noastre au ajuns, filozofic vorbind, să mizeze totul pe diferenţă, refuzând conceptul de identitate stabilă. Subiect transcendental nu există: viaţa rămâne, fără prea mare efort ori sacrificiu, o alcătuire de contingenţe stranii.

    Împreună cu alţi cantautori ai ultimelor decenii, MJ a refuzat „jugul” tradiţiilor formatoare, definind aşteptările unei întregi generaţii de tineri americani întorşi cu spatele la memorie, loialitate, ştiinţă, muncă sau datorie. Era şi normal, vor spune unii, căci altarul la care Michael Jackson a oficiat s-a numit, simplu, entertainment. Un sacerdoţiu condamnat la ura de sine, atunci când artistul este incapabil de auto-ironie, curaj în vicisitudini şi libertate faţă de capriciile unui ego smiorcăit. Jackson, în schimb, a preferat să dea vina pe trecut. Tatăl, bunăoară, îi reproşase în copilărie că avea nasul borcănat. Amintindu-şi episodul către 30 de ani, MJ a izbucnit în plâns. Se vor găsi probabil mulţi doctoranzi în psihologie care să-i dea şi astăzi dreptate…

    Nici „arta“ lui MJ n-a funcţionat vreodată ca vas comunicant pentru celelalte discipline care cultivă sufletul. De aici, insistenţa pe elementul dionisiac şi proiecţia „actantului” într-un decor science-fiction. Jackson nu are nimic cu tradiţia care spune că marii pictorii au avut la bază lecturi fundamentale; că poeţii rămaşi în istorie n-ar fi strălucit fără întreţinerea unei pasiuni intelectuale secrete, de la matematică sau astronomie şi până la teoria culorilor. V-aş întreba însă pe fugă: câte cărţi credeţi că a citit sau măcar a răsfoit Michael Jackson? Care literatură? Din câte limbi? Ce secole? Chiar şi fără această fixaţie elitistă pentru bibliotecă, oricine a putut vedea că MJ optase, sub raportul textelor, pentru decadenţa alegră şi ponciful subnutrit. Se îmbrăca şi se dezbrăca cu acelaşi prost gust consacrat de vedetele din Hollywood. Pe scurt: kitsch debordant şi insecuritate psihologică extremă.

    Avea însă un gest care-l făcea cu totul unic. Infernul acustic îl surprindea frecvent cu mâna atingându-i organele genitale: o plăcere perversă urmată de câţiva paşi încordaţi într-un ritm obositor, robotizat şi halucinant. Care era reacţia publicului în faţa acestei falocraţii dansante? Tot numai lacrimi, aplauze şi isterie… Pe această temă delicată, inspirată de zeul Priapus, poetul MJ a scris şi câteva versuri. Să nu le uităm: „haide pe podea (Get on the Floor) şi dansează cu mine / îmi place mai ales modul în care îţi mişti… ştii tu ce (I Love The Way You Shake Your Thing, Especially)”. În faţa acestor mărturisiri pudice, cine n-ar mai subscrie acum la evocarea domnului Ion Iliescu – republicanul socialist care, în absenţa vizelor corecte din paşaportul monarhului Mihai I, l-a întreţinut în 1992 pe „regele-pop” Michael? Spre deosebire de golanii Pieţei Universităţii, acest american răsfăţat de poporul român „a fost un om foarte simplu, foarte deschis, nesofisticat, cu o anumită inocenţă specifică copilăriei.” În traducere liberă: o inteligenţă de sugar şi un comportament psihanalitic, pe măsură.

    Scena şi televiziunile i-au tolerat sau chiar dezvoltat lui MJ o pletoră de gusturi bizare. Acasă, însă, povesteau vecinii, Jackson părea mult mai relaxat. Trecut prin două divorţuri oficiale şi câteva prietenii travestite cu efebi sau bărbaţi pentru toate ploile, MJ a ales să aibă copii, în cele din urmă. Aceştia, însă, n-au venit decât mai târziu, fiind născuţi dintr-o altă stirpe. Inseminarea artificială a mamei este şi acum subiect de scandal. În orice caz, pe cei doi băieţei adoptaţi (aflaţi acum la 12 şi 7 ani) i-a numit tandru şi plin de imaginaţie: „Prince Michael I” şi „Prince Michael II”. De botez nu putea fi vorba, căci la Hollywood şedinţele de yoga şi scientologie au înlocuit demult recursul la religia creştină. MJ i-a iubit aşa cum a ştiut şi a putut, lăsându-le moştenire ruşinea unor scandaloase dosare de presă despre un tată debil, ridicol şi pre-senil.

    În ultima vreme, devenise consumator avid de pornografie, avându-l frecvent în preajmă (videograf personal) pe Marc Shaffer – producător de materiale interzise copiilor sub 18 ani. La palatul său din Neverland, MJ invita apoi adolescenţi şi copii care, după vizite prelungite şi vizionări de filme, puteau rămâne peste noapte. Un „babysitter”, aşadar, după cum mărturisea sora lui, La Toya Jackson, într-un interviu din 1993. Mai puţin eufemistic, Andrew Breitbart, autorul unui studiu revelator despre mizeria vedetelor din zona L.A., l-a definit pe acest MJ în aceşti termeni: „a well financed variation on the molester with an ice cream truck.” Joaca cu copiii avea loc în acelaşi pat, în compania jocurilor video, a televizorului cu satelit şi, desigur, a cimpanzeului Bubbles. Răsfăţând acest exemplar al primatelor din jungla africană, Jackson aducea nu atât un crud elogiu darwinismului, cât mai ales descoperea şansa unei frăţietăţi peste milenii. Convingerile ecologice ale regiunii i-au permis maimuţei adoptate să împărtă acelaşi closet cu nefericitul său prieten şi patron: MJ.

    O dată împăcat cu strămoşii, Jackson a putut începe lupta cu timpul prezent. L-au hărţuit pesemne rudele, jurnaliştii, amanţii şi impresarii, dar ceea ce l-a doborât, peste toate, a fost nimicul, teama de adevăr şi demonul celebrităţii. Acuzaţiile repetate de pedofilie s-au soldat cu lungi procese, două achitări şi milioane de dolari plătite în contul avocaţilor. Într-un accent penitenţial, poate, Michael Jackson a îmbrăţişat şi Islamul. Şi totuşi, nimic nu l-a oprit să arate, la o vârstă perfect rezonabilă, trist ca o paiaţă. Privirea mereu abătută, conturul feţei modificat, cu buzele rujate, surprins uneori pe tocuri, omul din MJ era de negăsit şi de nerecunscut. De altfel, într-o surprinzătoare notaţie din Jurnalul de la Tescani, Andrei Pleşu îi comenta astfel apariţia: „O marionetă perfectă! Ce risipă de virtuozitate îi trebuie omului pentru a arăta mai puţin decât este!”

    Un efort susţinut de-a afirma, de-a reveni şi de-a confirma se trezeşte în faţa repetiţiei crispate. Accente de candoare şi normalitate se prăbuşesc într-un şuvoi de gesturi fără sens. Atunci când muzica întrerupe corespondenţa cu sufletul şi se adresează doar unei părţi din creier, nerozia atinge apogeul. A fi show-man nu te transformă automat într-un posesor de licenţe muzicale. Dacă ignorăm efectele de lumină şi împachetarea atentă a acestui produs comercial total, fereastra muzicii ultimului Michael Jackson se deschide către cel mai banal-ofensator hău al culturii de masă.

    Sub raportul biografiei, MJ prelungeşte traiectoria „stelelor căzătoare” din universul muzical euro-american. Foarte timpuriu, Elvis Aaron Presley (1935-1977) a pierit şi el înecat în amfetamine. Jim Morrison (1943-1971), răposat la doar 27 de ani, a pierdut bătălia cu hectolitrii de alcool şi gramajele consistente de heroină. Apoi talentaţi muzicieni ca Janis Joplin, Robert Quine sau Freddie Mercurie, actori promiţători ca River Phoenix sau Glenn Quinn, etcaetera — căci lista face un slalom democratic printre întâlnirea cu virusul HIV şi praful de cocaină, fără să dea semne că s-ar opri. Între Beverly Hills 90210 şi vaporul Titanic, similarităţile sunt mai multe decât întâmplătoare. Raportul idol-scenă instituie dialectica negativă (s-o numim detox-retox?) pe care niciun comentariu sentimental n-o va putea camufla. Relaţia dintre vedetă şi public se bazează pe o canibalizare reciprocă — fapt soldat cu moartea prematură a artistului şi infantilizarea prelungită a fanilor.

    Avem şi noi o vină, în tot acest hăţiş? Am spus cumva şi noi, anything goes? Până când şi cu ce consecinţe? Răspunsul ideal, deci antiteza, ar putea să vină numai din interiorul culturii occidentale. În lumea controlată de MTV, Atomic sau Etno-Folk, totuşi, este implauzibilă resurecţia sensibilităţii maselor secularizate pentru adevăratele valori: de la clasici şi preclasici până la vocile unui modal jazz sau ale unui pop liric, curat şi parfumat. Niciodată nu vom vedea milioane de abonaţi la John Dowland, J.S. Bach sau Albinoni, la Mahler, Rahmaninov sau Puccini, fără să fie uitaţi Louis Amstrong sau John Coltrane, Arvo Pärt, Cesária Évora ori Johnny Răducanu, Seldom Scene sau Stela Enache. Aceasta înseamnă, totodată, o răzbunare faţă de tot ce înseamnă armonie, continuitate, subtilitate.

    Partida decenţei şi a normalităţii a fost probabil pierdută iar Occidentul nu se va trezi din captivitatea idolatră decât printr-o presiune venită din afară. Un ochi atent vede la marginile spaţiului nord-atlantic un Iran nervos, cu ambiţii nucleare precise; o Rusie resentimentară şi neadormită; un Magreb iconoclast, monodic şi inflaţionar sub raport demografic, plus un Orientul mijlociu controlat în mare parte de ideologíi talibane. Văzând preocupările presei occidentale, stresată între o relatare despre pantofii lui Michelle Obama şi testamentul lui Michael Jackson, vecinii noştri vor continua să preseze. Antipatici şi agresivi, ei vor să dea deşteptarea, cântând şi strigând în propria lor gamă şi hoardă: „Invincible”!

  47. Nu stiu cine va credeti domnule Cartarescu ( cu toate ca nu meritati titulatura de domn). Cine va da dreptul va vorbiti asa despre un om pe care nu l-ati cunoscut niciodata si va dati cu parerea doar din ce ati auzit pe alti rauvoitori despre el. Acest om despre care vorbiti atat de urat a ajutat de-a lungul timpului milioane de oameni, a donat sute de milioane de dolari si a alinat suferinte de nedescris, ceea ce nu pot spune despre nimeni altcineva din lumea asta.
    Cand noi fanii il numim Rege, o facem pentru ca intradevar este, si nu ne referim doar la cariera sa artistica ci ne referim in primul rand la omul Michael, sufletul pur care si-ar fi dat tot ce a castigat intr-o viata intreaga pentru a vindeca lumea si pentru a face din ea un loc mai bun.
    Eforturile sale au fost zadarnice, iar oamenii de genul dumneavoastra, care incearca sa gaseasca doar ce e rau intr-o persoana, l-au umilit si l-au vazut ca pe un ciudat doar pentru faptul ca era prea bun pentru aceasta lume plina de rautate si pentru ca avea un vis diferit ce al celorlalti.
    Cu toata taria de care a dat dovada, dar singur intr-o lume plina de rautate, a fost distrus de oameni ca dumneavoastra care nu l-au inteles si nici nu au incercat macar sa il inteleaga vreodata.
    Sfatul meu este sa va interesati in primul rand ce a realizat omul Michael si dupa aceea daca simtiti nevoia sa vorbiti despre el, sa o faceti, sunt sigura ca o sa va schimbati parerea radical.
    Noi fanii stim ce inseamna Michael pentru noi, ne-a invata sa fim o familie, sa iubim neconditionat si sa daruim celor mai putin norocosi, ne-a invata sa fim mai buni si sa protejam lumea in care traim,.
    Si totusi acest om care a suferit foarte mult din cauza rautatii oamenilor inca este judecat de catre unii care nu vor sa vada aceste adevaruri si se bazeaza doar pe aparente si zvonuri.
    Sincer imi este rusine ca un poet ca Mircea Cartarescu scrie si gandeste asa la adresa unui om pe care nu l-a cunoscut vreodata si nici macar nu a incercat sa il cunosca inainte de a scrie aceste aberatii. Atunci domnule poet ce pretentie sa mai avem la oamenii de rand , fara o pregatire ca a dumneavoastra, ce exemplu le dati acestora.
    Sfatul meu este sa va documentati inainte de a scrie un articol despre cineva sau sa nu va obositi in a-l scrie pentru ca oricum nu vi-l cere nimeni.
    Rusine sa va fie!

  48. mihail neamtu,alta nulitate!Copiator de duzina!Michael Jackson va ramane in istorie si in inimile tuturor celor care stiu sa aprecieze si sa respecte adevaratele valori umane!Mjj a fost un suflet luminos,un Om remarcabil,de o rara finete si eleganta a caracterului!El nu a vorbit de rau pe nimeni,nu a barfit asa cum faceti voi si toti ceilalti care au spus minciuni si au inventat mizerii despre el!Sa va fie rusine!
    mihail neamtu si cartarescu,veti ramane vesnic in tomberonul uitarii si submediocritatii de mahala!RUSINE!!!!!!!!!!!!

  49. Mircea Cartarescu acest ”luceafar” al culturii romane contemporane…autor al poeziei” Poema chiuvetei” unde o chiuveta se indragosteste de o stea(neaparat galbena) si autorul bestsellerului” De ce iubim femeile” unde marele scriitor ne povesteşte despre femeile cu care s-a culcat pe unde a reuşit si mai ales cum a fost dansul „fata mare ” pana la 23 de ani. Cartarescu reprezinta perfect mediocritatea unei generatii de scriitori ratati si de mana a doua. Aceasta creatura nu s-a remarcat prin opera geniala si prin tot felul de atacuri la marile valori. Noua victima MICHAEL JACKSON. Cum ar putea un om de nimic cum este Cartarescu..un obsedat sexual care face copii prin boscheti sa aprecieze geniul lui Michael. Cum un om atat de frustrat si mai ales invidios ar putea sa inteleaga fenomenul Michael? Nu mai am ce comenta.. decât să-i trimit o ultimă “urare”: Hai sictir măi Cărtărescule!

  50. MJ s-a zbatut si schimonosit o viata intreaga ca sa arate ce? sa faca ce?
    toate sunt praf si pulbere aici, ”cine nu aduna cu Mine risipeste” si consider ca asta spune mai mult decat 1000 de cuvinte…

    sa lasam mtv-ul si presa care nu fac decat sa spele creierele tinerilor, si sa cautam adevaratul ”idol” pentru care merita sa faci ”sacrificii” si acela este Dumnezeu!

    • Dumnezeu nu este un idol nici macar cu ghilimele!Este Puterea Suprema si Spiritul Divin al Universului!Nimeni nu este mai presus de Dumnezeu!Bigotismul nu are nimic in comun cu credinta in Dumnezeu!El e iubire,iertare,intelegere,toleranta fata de aproapele tau,Marius!Nu cred ca vorbesti de acest Dumnezeu!Il confunzi!Nu inteleg de unde aceste comparatii fara nici un rost!

  51. Mai lasati-o cu Michael Jackson si imbecilitati de felul asta.Un nefericit mai sus il includea in categoria adevaratelor valori umane .Nu e greu de imaginat care sunt criteriile dupa care judeca valorile un astfel de ignorant.Axa valorilor umane e evident inversata avindu-i in top pe Michael Jackson ,eventual Adrian minune si Salam.

    • Cred ca nu stii ce vorbesti!Sa asociezi numele lui Michael Jackson cu manelistii aia doi e o dovada de incultura si dezinformare in ceea ce te priveste Nelu!Imbecilitate este ce ai scris tu,nu noi cei care am venit cu dovezi si scrieri relevante!Iar daca te deranjeaza ce scriem noi,cei care cunoastem adevarata fata a lui Mjj si a valorilor adevarate,nu mai citi!Cred ca axa ta este inversata!Sa-ti spun sincer nu ne pasa de lehamitea asta a ta!De parerea ta nici atat,pentru ca tine de antipatia ta si a celor ca tine care nu stiu nimic despre el dar va dati cu parerea ca sa va bagati in seama!Lasati-l in pace pe Michael Jackson,a facut lucruri bune pentru oameni si mostenirea lui artistica va ramane in istorie!Nelu cu ce ramane in amintirea omenirii?Cu marea lehamite?Nici macar atat,ti-a luat-o inainte marele actor Horatiu Malalele!

  52. Vă rog păstraţi decenţa în mesajele voastre! A trebuit să şterg ultimele „apostrofări”…

    • Daca pt tine in topul valorilor se afla Michael Jackson imi pare sincer rau ,trebuie sa fii foarte nefericit .Mie imi provoaca greata [mesaj editat]

  53. Din ce scrii esti plin de ura si esti lipsit de caracter![mesaj editat] Vad ca nu ai limite in legatura cu un om despre care nu stii nimic si nu ai respect fata de parerile celorlalti!Credinta ta e ceea a Inchizitiei!De unde ai tras tu concluzia ce Mjj nu avea valoare?Nu stii nimic despre acest om!Ura ta e viscerala si oameni ca tine distrug armonia lumii!Sa-ti fie rusine!

  54. fantana
    04/01/2011 la 23:39

    Vă rog păstraţi decenţa în mesajele voastre! A trebuit să şterg ultimele “apostrofări”…
    Parca asa suna mesajul tau…draga „fantana”!Daca afisati asemenea mesaje cum e cel al lui Nelu,inseamna ca nu aveti nimic in comun cu credinta in Dumnezeu si cu bunul simt,nici atat!!Nu stiam ca aceasta pagina e o anexa din tabloide de scandal,in care se foloseste un limbaj de mahala de cea mai joasa speta!Sa polemizezi cu cineca e una,dar nivelul a coborat regretabil!Sa va fie rusine ca dati voie unor asemenea specimene, sa apara pe site!

    • Verificarea mesajelor, editarea şi aprobarea lor se face de două ori pe zi. Răspunderea pentru calitatea mesajelor şi polemicii aparţine comentatorilor, dacă apar excese aceştia vor fi trecuţi la spam. Ultimul avertisment.

  55. Chiar asa mai fratilor, mai puneti si voi mana si mai cititi cate o carte ,chiar despre M J s-au scris atatea….Daca nu aveti bani sa le cumparari,cautati pe internet,ca sunt destule informatii.M J nu merita sa fie batjocorit A sufeit din cauza nedreptatii…o viata intreaga, fara ca nimeni sa-i poata alina durerea .Voi daca ati fi fost in locul lui, cred ca erati de mult la spitalul de nebuni.Nu stiti ce inseamna sa faci bine si sa fi rasplatit cu rau…Dar viata are grija de toate …Noi nu meritam astfel de oameni .Ma mir ca ne mai rabda cel de sus,atunci cand judecam pe altii si nu ne pasa de cei din jur.

  56. Din articol nu am inteles de ce parte a baricadei se pozitioneaza Caratarescu atunci cind scrie despre MJ.In nici un caz sintagma negru-alb-barbat-femeie….nu este fericit aleasa.MJ este un artist de exceptie : un copil geniu muzical care debuteaza la 5 ani si care la virsata de 30 ani aniversa primii 25 ani de cariera exceptionala (unii de-abia dupa 35 ani ating apogeul carierei, el era deja”batrin” la 30 ani). S-a nascut negru intr-o tara (SUA) si o lume guvernata de rasa alba (nu inteleg de ce albii se considera cei mai buni) si a debutat in anii 1964 cind Martin Luther King , Malcom X, JFK erau ucisi pentru ca militau pentru drepturile negrilor.Pe deasupra a mai avut ghinionul acelei boli (vitiligo de care suferea inca din adolescenta). Lupta lui s-a manifestat si prin provocarea presei tabloide, care inventeaza ceea ce vrea sa devoreze mai apoi.Ca urmare a acestei boli de piele care are o evolutie lenta si ireversibila (albeste nefiresc pielea) pentru a putea sa isi continue cariera muzicala (sa nu uitam : la 30 ani avea deja 25 ani de cariera) trebuia sa-si modifice o trasatura de baza a fizionomiei negrilor, respectiv, nasul. Ca a exagerat, este o alta poveste. Ca presa tabloida l-a haituit mai mult decit pe altii , este o alta poveste. Importanta este mostenirea lasata de el care isi produce efectele de 35 ani : show-urile de exceptie din anii 1975, vestimentatia , coreografia (pasi de dans, grupuri de dansatori), stilul muzical (cinta a la falsetto, maniera in care au mai cintat citeva cintece doar The Beattles si Bee Gees ; el nu scria cintecele pe note, el dicta linia melodica pentru fiecare instrument, apoi „asambla” totul; s-a vazut maniera de lucru in This is it), zecile de compozitii proprii urcate direct pe pozitiile fruntase, unicitatea timbrului si a gamei muzicale (care nu pot fi imitate sau interpreatate de alti cintareti), actiunile filantropice pe care le-a initiat, a deschis era contractelor de publicitate pentru artistii si sportivii de culoare (Michael Jordan, Tiger Woods etc), a avut prieteni barbati si femei din rasa alba (intr-o perioada cind Ku Klux Klanul mai avea un cunvint de spus). Sa mai continui ? Odata, un prieten negru i-a reprosat ca are prea multi avocati albi si ca nu de mincare si la avocati negri.Raspunsul lui (genial si de bun simt ) : „Eu nu lucrez cu culori, eu lucrez cu competente”. Unele comentarii la acest articol sunt sub conditia umana.Dar, poate respectivii comentatori intr-o alta lume se vor naste …oameni, ca deocamdata sunt viermi : prin acelasi orificiu se hranesc si evacueaza resturile. Ma consider fericita ca am fost contemporana cu un geniu muzical, caci este sigur ca avea harul dumnezeiesc al muzicii.MJ este recunoasterea talentului muzical nativ al rasei negre asupra rasei albe sau galbene

  57. Doamne ! cum poti sa iubesti un om pe care nu l-ai vazut si nu l-ai cunoscut niciodata? Si care nici nu mai exista ca om? Dar, pe MJ il iubesc eu si alte cateva milioane de oameni! De ce? Pentru ca dincolo de geniul muzical care a fost, dincolo de chipul ingeresc, a transmis fara sa stie, celor ce-l vad, IUBIRE, SENSIBILITATE si LINISTE. Ne-a intrat in suflet, s-a cuibarit acolo si iata ca face parte din fiinta noastra. El stie, ne vede si cred ca e fericit. Ce implinire mai mare, pentru evolutia unui suflet – sa te iubeasca o lume intraga! DUMNEZEU i-a facut cel mai mare dar, iar el, MJ, ni l-a facut noua: IUBIREA ! E fericit acum? Dar noi?
    DUMNEZEU sa-l odihneasca!

  58. Nelu, tu ala, sarman suflet ratacit care IMPOVAREZI DEGEABA pamantul, cu siguranta TU esti si vei fi VESNIC NEFERICIT !! De aceea ai venit aici si-ti versi otrava din suflet peste acest INGER VESNIC VIU si peste toti cei care IL pretuiesc pe buna dreptate ! Vei ramane NEFERICIT pentru ca nu suporti UN MARE ADEVAR, cel mentionat mai sus. Nu ne duce tu grija ! Castigul, privilegiul , bucuria , dreptatea sunt de partea noastra , a celor multi si de buna-credinta si ma opresc fiindca nu meriti osteneala de a ti se da explicatii. Du-ti tie grija, IGNORANTULE, fiu al INTUNERICULUI, nu noua ! Insa, sa stii ca nu ma voi opri de a-L apara pe acest CRIN VESNIC NEVESTEJIT !!! Imi revine aceasta datorie sacra, de onoare si nu obisnuiesc sa-mi calc cuvantul ! Mi-l voi tine cu darzenie pentru tot restul vietii, ba chiar il voi transmite mai departe ! Marius, ia lasa-ne tu in pace cu ,,morala” ta !! Vezi-ti de treaba ta , baiete !! Uita-te la sufletul si la mintea ta SCHIMONOSITE de PROSTIE, CRUZIME, INTUNERIC !! MICHAEL a adunat IN CERURI destule comori incat sa fie iubit vesnic si profund , pe buna dreptate, asa ca… lipsesti !! Toata sustinerea mea, toata dreptatea dvs si FELICITARI, Apollo ( 17 dec. 2010 ora 12:10 ) !! La fel pentru d-na ( d-ra ) Daniela si toti cei cu sufletele luminate , care pretuiesc pe CINE trebuie !!! NU va lasati umiliti , dragi fani, suflete curate !!! Mereu va incurajez si o voi face cat voi mai putea, din toata inima !!

  59. Nu sint prea multe cuvinte de spus dupa disparitia unei persoane obisnuite.
    Insa este o alta istorie cind este vorba despre o personalitate adusa la nivel „divin” pentru multi si „demonic” pentru altii.
    Este greu sa vedem ca asemanarea dintre Elvis P. „Regele” si Michael J. au enorm de multe punctre comune. Acestea au sa ramina in dimensiunea valorilor drept simboluri, si daca ne indreptam atentia si intelegem ce vor sa spuna simbolurile ne ducem mult in discutii contedictorii.
    Totusi ce a vrut sa spuna Profetul Ezechiel 28.12b :”Ajunsesesi la cea mai inalta desavarsire, erai plin de intelepciune si desavarsit in frumusete. 13. Stateai in Eden, gradina lui Dumnezeu, si erai acoperit cu tot felul de pietre scumpe: cu sardonix, cu topaz, cu diamant, cu crisolit, cu onix, cu jasp, cu safir, cu rubin, cu smarald si cu aur; timpanele si flautele erau in slujba ta, pregatite pentru ziua cand ai fost facut. 14. Erai un heruvim ocrotitor cu aripile intinse; te pusesem pe muntele cel sfant al lui Dumnezeu, si umblai prin mijlocul pietrelor scanteietoare.”
    Muzica este un limbaj al sufletului si intra si iese sau aduce elemente din lumea spirituala, are putere de vindecare si are putere de distrugere.
    Si Michael si Elvis au adus ceva de care ne-am legat si ne-au incintat clipele vietii. Daca au ramas in amintirea noastra aceasta ramine la alegerea fiecaruia. Insa nu este frumos sa judecam sau sa asociem opiniile oamenilor.
    Simbolurile si elementel care ne leaga sint cuvintele.. ce anume te-a cladit din muzica lui Michael J sau din cea a lui Elvis,… asa spunea bunica .. Maica alege bobul bun!

  60. hidosul ? asta e chiar nesimtire.

  61. Scuzama dar nu am ce concluzie sa mai trag in privinta articolului . Un articol Idiot .

  62. Nu va inteleg…sincer…de ce va tot luati de noi,fanii MJJ si chiar de Michael?!SPUNETI acum si rupeti tacerea:v-am facut ceva?V-a facut Michael ceva?Din cate stiu eu, oamenii urasc alti oameni numai cand nu le place felul lor de a fii, si voi mizerabililor nu l-ati intalnit pe Michael nici in visele voastre!!Pe noi nici nu ne cunoasteti,asa cum nici noi nu va cunoastem, fiindca facem parte din lumi diferite.Fanii MJJ sunt o familie, mizerabilii alta familie.Aceste doua familii nu se inteleg…Cartarescu,tu nici un PURICE nu esti pe langa Michael..cate a facut el si cate faci tu!El iubea pe toti, tu te iubesti pe tine!El dona miliarde de dolari, tu nici 5 bani n-ai da
    !Eu una zic sa-ti tii gura aia spurcata si apuca-te si informeaza-te inainte sa-ti publici handicapatele de articole.Iar tu ANA si restu’ uratorilor de MJJ, tineti-va gura,fiindca pana si voi va dati seama ca familia Michael Jackson e de catralioane de ori mai mare decat a voastra!Voi comentati aici numai ca sa va dati mari ca vai Doamne eu sunt unic ca nu-mi place Michael Jackson ma baga si pe mine cineva in seama!TINETI-VA TOTI GURILE ALEA PROASTE ENERVANTILOR SI DUCETI-VA SI VOI PE LA BISERICA!!NU AVEM VOIE SA VORBIM URAT DESPRE OAMENI SI MAI ALES DESPRE CEI MORTI! PARINTII SI PREOTUL NE INVATA ASTA ,DAR NOI NE PERMITE CA SUNTEM IN SECOLUL 21 SI NAH…NU E ASA!TERMINATI CU PORCARIILE VOASTRE SI LASATI-L IN PACE PE BIETUL MICHAEL, CA NICI MORT N-ARE PACE!! IDIOOOTILOR! DIN VINA VOASTRA A MURIT! URATORILOR! NEBUNILOR!! LASATI-L IN PACE!! NU AVETI NICIUN DREPT SA-L JUDECATI! NIMENI N-ARE! TOTI AU SI DEFECTE SI CALITATI, ASTA E NATURA UMANA! ASTA INSEAMNA A TRAI, A FI OM! VOI JUDECATI NATURA UMANA, NU PE MICHAEL! TOT CE VREAU SA VA SPUN E SA-L LASATI IN PACE SI REPET, LASATI-L IN PACE!! Va mutumesc pentru atentia acordata, va iubesc pe toti chiar si pe uratorii de Michael Jackson, dar mai mult pe cei din familia mea, fanii MJJ. Sa va dea Dumnezeu sanatate si fericire tuturor! Ma scuzati ca am vorbit putin cam urat, dar sunt chiar terminata de cazul MJJ fiindca pana si eu m-am saturat de toate aberatiile astea. Va rog sa ma scuzati, n-am vrut sa va jignesc…Nu am stiut cum sa-mi spun punctul de vedere si cum sa va fac sa-l lasati pe MJJ in pace…EU sunt SINGURA fata din scoala careia ii place de Michael si toti ma iau peste picior fiindca am si toate rechizitele cu el , dar am invatat de la Michael sa nu-i bag in seama si ma doare-n cot de ce zic ei, dar sunt putin mai sensibila si toate aceste comentarii au incoltit in inima mea si acum pur si simplu nu mai pot….Sunt multi copii ca mine in toata lumea si nu vreau ca si ei sa treaca prin ce trec eu cu faza asta cu MJJ si incerc sa va opresc….Va rog incercati sa nu mai fiti asa.E ok daca nu va place Michael Jackson. E bine sa avem pareri diferite, dar va rog nu-l mai jigniti nici pe el si nici pe noi…Va multumesc! Buna Ziua! 😡 😉 :* :d

    • Draga mea, (cenzurat) au mintea odihnita, asa ca nu ai ce sa le ceri! Ei vorbesc in necunostinta de cauza, habar nu au cine a fost MJJ cu adevarat si ce om exceptional am pierdut! Un izvor de creatie, nu numai muzicala. A scris poeme, are desene facute cu real talent, a scris carti, are brevet de inventator pentru pantofii din Smooth Criminal. Se implica in tot ce insemna spectacole, de la regie, coregrafie, muzica, design scenic..etc.Un enterteiner complet si un om complex. N-am inteles niciodata ura si dejectiile aruncate pe gura, de specimene care nu pot fi numite umane, in nici un caz! Nu este obligatoriu sa-ti placa Michael Jackson, e chestie de optiune si de gust, asta trebuie respecat de ambele parti. Dar de ce sa vorbeasca urat despre el, doar pentru ca au citit niste minciuni in tabloide de cacao si nu au incercat, macar, sa se informeze mai mult? Este lipsa de educatie, cultura, bun simt si eleganta! Dixit!

  63. Salutare tuturor!2012 si anii care vor veni ,copiii,problemele vietii in general ,sper din tot sufletul sa nu astearna uitare pestetoate aceste amintiri minunate legate de acest minunat om,MICHAEL JACKSON.Sunt atat de coplesita pana la lacrimi de toate comenturile[majoritatea pozitive]lasate,unele mai mici altele mai mari sau foarte mari…Doamne,cat suflet ati pus de aceea sper sa nu-l uitati si sa nu-l uitam…NICIODATA,NICIODATA ,NICIODATA!

    • Cine a reusit sa-si dea seama de adevarata valoare a acestui om-artist, nu-l poate uita. El a schimbat ceva in sufletele noastre, prin talentul si energia lui creatoare. Pentru asta merita respect si apreciere, dar si multa dragoste din partea celor care au reusit, sa patrunda in lumea imaginatiei sale.

  64. Au trebuit sa treaca mai mult de 100 -o suta de ani si sa aflam „adevarul” despre moartea Luceafarului Poeziei Romanesti – Mihail Eminescu. Si astazi cred ca sint dintre aceia carora versurile lui Eminescu le produca emotii puternice si intradevar sint nobile si valoroase. Michael Jackson a reusit sa puna pe versuri si apoi in muzica niste elemente care au adus imagini si emotii puternice despre adevaruri actuale ,, si anumite grupari nu au fost de acord cu publicarea in media si in public.. de aceea disparitia acestui muzician pretuit a ramas un mister. Adevarul trebuie cautat in alta parte, si anume ce a vrut sa spuna MJ in lirica si care a fost motivul pentru care a fost „aranjat” sa dispara?

    • Michael Jackson a fost asasinat de cei care conduc lumea, javrele din umbra care sunt interesati de bani si putere. MJJ a militat pentru o lume mai buna, mai curata.A fost pacifist si umanitarist, a iubit lumea, natura, creatia si oamenii. I-a ajutat pe cei in suferinta, unii s-au intors impotriva lui dupa ce s-au insanatosit, asa cum a fost cazul Arvizo, etc. Subiectul MJJ este elaborat, sunt multe persoane si interese ocukte implicate in moartea lui. El a fost uin suflet luminos, asta nu place grupurilor de interese din industria artistica.

    • Si Eminescu a fost ucis de aceleasi forte.

  65. Sa nu uitam ca anumite „evenimente” prezentate dintr-o singura directie prin repetitie devine „versiunea acceptata de public” si asa apar erori care schimba istoria si mentalitatea unui popor chiar. De exemplu Grecii si-au insusit istoria Macedonenilor, a Tracilor, a Scitilor si a Dacilor. Sa nu mai comentam de Istoria Daciei Antice furata de Romani si .. si minciuna cu „asasinarea lui Decebal”.. care orisicine o vede expusa pe Columna lui Traian.. Istoria ca si Media este interpretata si redata de „invingatori”. Toti cei care au disparut sau a fost „ajutati sa dispara” pentru ca au fost drepti sau au cautat adevarul nu mai au cum sa marturiseasca… Sa nu uitam totusi idealul expus de Eminescu.. „La trecutul mare.. mare viitor” poate nu sintem departe de a intelege ce a vrut „Luceafarul” sa spuna si poate dupa un timp v-om aprecia si lirica lui MJ.

    • Din nefericire, multi isi dau seama prea tarziu, altii niciodata. Oamenii sunt usor de manipulat. In fluxul mare de informatii, trebuie sa fim atent si sa selectam. Cand apreciem, pe cineva, e normal sa fim atenti la ce spune, ce face in viata, cum se comporta ce filozofie de viata are, nu sa ne dam parerea ca tata Marghioala, la barfa peste gard, doar ca asa i-a suflat tata Joiana. Adica sa nu luam de bun tot ce ne inoculeaza altii. Dumnezeu ne-a dat creier sa-l folosim nu sa-l manevreze altii. Istoria este masluita, suntem mintiti in functie de interesele diferitelor grupuri. Eminescu a fost un geniu dar si un mare patriot. Michael Jackson, alt geniu, mai avea mulet de oferit lumii din talentul sau. Pentru ca n-au putut sa-l manipuleze, avea pareri clare, l-au facut dependent de medicamente. El avea si unele afectiuni, plus ca arderea scalpului la accidentul de la reclama Pepsi, i-a schimbat viata. Avea vitiligo, lupus, l-au infectat cu streptococul auriu, l-au calomniat si hartuit toata viata. Americanii sunt rasisti. Nu accepta ideea ca un om de culoare sA fie mai presus de rasa alba.Sunt multe lucruri de spus. Eu l-am descoperit pe Michael Jackson, cu adevarat, dupa ce a parasit lumea fizica. Ascultam muzica lui, dar eu am fost fan Bee Gees. Am citit poeziile lui MJJ, filozofia lui ed viata, am admirat desenele, portretul lui Martin Luther King,etc. Multi oameni de valoare au fost asasinati sau redusi la tacere, doar pentru ca vroiau sa impartaseasca adevarul sau sa creeze o lume mai buna. Si ec este mai nedrept, ca ei nu sunt judecati si nu platesc pentru asta, aici, pe Pamant.

  66. Multi critici se folosesc in analiza lor de puncte legate de forma.. uitind simburele si continutul subiectului. Marele nostru poet si jurnalist politic a putut sa observe in perioada studentiei la Viena: „cine si cum” au ajuns sa puna mina pe pozitia deconducere a Romaniei. Dupa abdicarea fortata a lui Alexandru Ioan Cuza aceste masinatii au deventi evidente.. alianta intre Biserica Catolica si Poarta Otomana, sint Tranzactii pe care numai un corespondent politic putea sa le observe?. Familia Hohentzoler si-au facut averea din lucrarea imfama a episcopului Albert Hoheltzoler din vinzarile de indulgente… unul si aceleas episcop cu care Martin Luther s-a certat la cutite.. Miscarea „asa zisa de Reformatiune din Biserica Catolica..Austria si Germania.. o manevra politica .. a adus valori banesti Biserici Catolice.. si bineinteles familiei Hohentzoler. Cind pozitia de conducere a Tarilor Romaneasti a fost pusa la”mezat” Poarta Otomana a acceptat pretul platit de Biserica Catolica.. si mai ales de exponentului de la Viena. Turcii si-au luat partea lor din Sudul Dunarii si Austria -Ungaria isi lua pozitia cu scopul sa puna mina peste toata Romania. Aceste lucruri le contesta „societatea Carpati” .. era o lupta ideologica si foarte ascutita din moment ce „societaea Carpati” .. sau aceia care luptau pentru „Dacia Mare”.. au fost pusi in ilegalitate.. si rind pe rind cautati sa fie executati. Austro-Ungaria declara razboi Tarii Rominesti, Turcii pe de o parte si Rusii isi acuteau sabiile cu gind sa ia Moldova. Singuru Eminescu a ramas pe „meterezele de iubire de neam” si nu s-a lasat miscat de aceste manevre pentru ca a stiut adevarul. Acum despre MJ .. da in forma putem sa-l analizam dar in mijlocul concertelor spunea in muzica despre lucrarea „masonilor” si a deranjat pe cei de la c.i.a si pe cei din mosad..spunea despre nedreptatea razboiului si despre minciuna din media americana.. asta era f. grav. si nimeni nu s-a asteptat ca va fii eliminat.. si totusi nu te poti opune unui sistem care este organizat de sute de ani… fara sa ai adepti care sa te inteleaga.. si asa momentele din concert vor fii uitate.. si „adevarul amutit”! Problema este ca adevarul asemenea uleiului iese la suprafata si sint multi oameni care au ochii deschisi si urmaresc altfel evenimentele.. fara sa mai fie orbiti de „media corupta”!

    • Eminescu, Labis si altii au fost eliminati, pentru ca doreau o lume mai buna. Sunt foarte multe de spus. Eminescu a fost „lucrat” si de „colegii” lui, precum Maiorescu,etc. Din afara tarii s-a ordonat ” Si mai linistiti-l pe Eminescu ala”. Masoneria a fost implicata si in revolutia din 1848, in multe evenimente de-a lungul istoriei ( masluita).
      Labis era urmarit peste tot. Marin Preda a avut o moarte suspecta.
      Michael Jackson a deranjat structurile oculte prin mesajele directe sau mascate din melodiile sale dar si cand a protestat impotriva celor de la Sony, deoarece au vrut sa-l pacaleasca. Era prea vocal si iubit de milioane de oameni. Avea credibilitatea cuvantului si asta deranjeaza structurile oculte, e periculos pentru ei. America este un stat rasist si expansionist. Democratia este de fatada.
      Casius Clay, Kennedy, Lennon, actori, cantareti, oameni politici au fost eliminati atunci cand au luat atitudine. Pacat ca miliardele de oameni din lumea intreaga nu constientizeaza ca puterea este la noi, nu la cele cateva mii de dereglati care vor distrugerea oamenirii.
      Ne distrug valorile si promoveaza prostitutia, incultura si violenta, saracesc populatia invetand crizele economice. Asa masele sunt mai usor de manipulat. E timpul sa deschidem ochii mintii si sa gandim lucid. Sa avem curajul, sa ne cere drepturile spunandu-ne parerile. Frica este cel mai mare dusman al oamenilor dar cel mai bun aliat al conducatorilor din umbra. Controlul mintii este o alta arma a lor.

  67. Da asa este.. controlul mintii. Bunicul meu a fost martor cind era copil la masacrul din 1907.. armata romana la comanda Regelui a executat pe aceia care 1877 au luptat pentru Independenta Romaniei. Tatal meu a supravietuit citiva ani in al -II-lea Razboi pe frontul de Rasarit si chiar ranit de doua ori de rusi.. dar nu a putut supravietui unui alt roman „doctor”. Problema este ca noi in Romania am ajuns sa ne executam intre noi la ordinele strainilor.. si asta din cauza unor „minciuni” si al controlului mintii. In anul 1979..cind eram militar in termen ni s-a adus un „soldat vigilent” care a omorit 4 persoane.. doi barbati si doua femei, ce nu s-au oprit la bariera.. una dintre femei era si gravida!. Tinarul soldat din Moldova (i-au) s-a dat o permisie .. pentru vigilenta.. dar el deja isi pierduse mintile… caci a realizat ca a ucis la comanda unor idioti de ofiteri „descreierati”. Daca nu este religia, avem politica .. si daca nu se poate sa fim controlati.. este media si TV-ul… totul are scop de a pune control pe ceea ce este cel mai puternic si valoros al omului. MINTEA.. si capacitatea de gindire, de creare si asta este ceea ce Biserica, Conducerea Guvernelor, si Media incearca sa acapareze intr-un joc al „IELELOR”. Nici una nici alta nu pot da PACEA.. si cunoasterea de sine. Este din ce in ce mai dificil sa comunici .. caci si internetul este tot la mina.. acelorasi puteri.

  68. MJ in interviuri se vedea ca era un om pasnic si linistit chiar cind cel care il intervia depasea bunele maniere.. MJ stia sa raspunda cu calm si acelasi ton.. comparaindu-l cu conducatorul Americi, George Bush.. si vei cedea o alta imagine… care pe care ar fii meritat sa fie categorisit.. ca a fiind „ciudat”. Societatea americana nu are nimic pentru cei care sint lipsiti de echilibru ba mai mult ii si promoveaza, i.e.GB.sau Bil Clinton. SIC TRANZIT GLORIA MUNDI

    • Este important, sa ne pastram MINTEA LIBERA. Sa nu ne lasam manipulati. Sa avem curaj, sa ne impunem parerile si ideile, atunci, cand avem dreptate. Daca fiecare guvern din lume avea macar o persoana ca Michael Jackson,Eminescu sau ca altii care au dorit o lume mai buna…pfff..ce viata armonioasa aveam.

  69. Michael Jackson….”nimeni”????!!!!

Lasă un comentariu